Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Spiegel: Η Μέρκελ θέλει οπωσδήποτε την Ελλάδα στην ευρωζώνη
Spiegel: Η Μέρκελ θέλει οπωσδήποτε την Ελλάδα στην ευρωζώνη Εκτύπωση E-mail
10.09.12

«Η Άγκελα Μέρκελ θέλει, σε κάθε περίπτωση, να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη», υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές στο Βερολίνο.

«Πρέπει να βρούμε μια λύση», φέρεται να δήλωσε η καγκελάριος σε στενό κύκλο συνεργατών της- την περασμένη εβδομάδα- και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναφέρθηκε στον κίνδυνο να προκληθεί «ντόμινο» στην ευρωζώνη, όπως συνέβη μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, το 2008.

Μόνο η Γερμανία, σημειώνει το Spiegel, θα έπρεπε να «παραγράψει» 62 δισ. ευρώ, ενώ μεγάλο θα ήταν και το πολιτικό κόστος από μια ελληνική έξοδο. Η γερμανική κυβέρνηση θα έπρεπε να σταθεροποιήσει, με μια κοινή ένωση χρέους, προβληματικές χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, προσθέτει το περιοδικό, επικαλούμενο μαρτυρία συνεργάτη της Μέρκελ.

Επειδή η καγκελάριος δεν επιθυμεί να δοθεί στην Ελλάδα τρίτο πακέτο στήριξης, θα μπορούσαν- αναφέρει το γερμανικό περιοδικό- να είναι οι επόμενες δόσεις μεγαλύτερες από το προβλεπόμενο και οι μεταγενέστερες, μικρότερες.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7328&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων