Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Λαμπρό πάρτι για Ομπάμα
Λαμπρό πάρτι για Ομπάμα Εκτύπωση E-mail
08.09.12

Η... ροκ παρουσία της Μισέλ και του Μπιλ Κλίντον ξεσήκωσαν τον ενθουσιασμό. Η αυλαία έπεσε με την ομιλία του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος ζήτησε μία ακόμα τετραετία για ένα καλύτερο αύριο
Την αρχή μιας νέας σχέσης μεταξύ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον σηματοδότησε το συνέδριο, όπου ο πρώην πρόεδρος εμφανίστηκε ως ο «νούμερο ένα θαυμαστής» του διαδόχου του

Ο κυριότερος στόχος του συνεδρίου των Δημοκρατικών -εκτός βέβαια από το τυπικό της αποδοχής του χρίσματος από τον πρόεδρο Ομπάμα- ήταν να δώσει ώθηση σε μία προεκλογική εκστρατεία που έμοιαζε στάσιμη και σαφώς πολύ λιγότερο ενθουσιώδης απ' αυτήν του 2008. Ακόμα και τα λεφτά έρχονταν με το σταγονόμετρο, καθώς μέσα στο καλοκαίρι οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν 307 εκατ. δολάρια, όταν οι Δημοκρατικοί έφταναν ασθμαίνοντας τα 210 εκατ.

Τρεις ημέρες μετά, η αποστολή εξετελέσθη. Το πάθος των περισσότερων ομιλητών, και κυρίως αυτό της πρώτης κυρίας και του Μπιλ Κλίντον, που «ρόκαραν» κυριολεκτικά επί σκηνής ξεσηκώνοντας τους παρευρισκόμενους, οι συγκινητικές στιγμές, όπως αυτή της εμφάνισης της πρώην βουλευτού της Αριζόνα Γκάμπριελ Γκίφορντς που είχε τραυματιστεί πέρσι στο κεφάλι από πυρά ενόπλου, η ανάδειξη νέων αστέρων όπως του Τζούλιαν Κάστρο, αλλά και του... Τζον Κέρι, που μίλησε μ' ένα πάθος που ασφαλώς δεν είχε επιδείξει όταν διεκδικούσε την προεδρία το 2004, και η στιβαρή ομιλία στο τέλος του μεγάλου πρωταγωνιστή, Μπάρακ Ομπάμα, κατάφεραν να βάλουν ξανά σε τροχιά την εκστρατεία του, δύο μήνες πριν από τη μεγάλη αναμέτρηση.

Επίσης, το συνέδριο πέτυχε κάτι εξίσου σημαντικό: να εστιάσει σ' έναν στόχο - «δώστε μας μία ακόμα τετραετία για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία ανάρρωσης της οικονομίας».Απογοητευμένοι από την αργή βελτίωση της οικονομίας και καθώς η ανεργία κινείται σε υψηλά επίπεδα, οι Δημοκρατικοί αισθάνονταν άβολα να μεταδώσουν το μήνυμα ότι η Αμερική είναι σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι ήταν επί Μπους, κι αυτήν ακριβώς την αμηχανία εκμεταλλεύτηκε με επιτυχία ο Μιτ Ρόμνεϊ και το επιτελείο του. Εξαπέλυσαν σφοδρότατη επίθεση με αιχμή του δόρατος την οικονομία, ξεχνώντας πολύ βολικά σε τι κατάσταση την παρέδωσαν.
Ο Αμερικανός πρόεδρος με την κόρη του Μαλία
Ο Αμερικανός πρόεδρος με την κόρη του Μαλία

Η ατζέντα
Επιπλέον, οι Δημοκρατικοί ασχολούνταν ταυτόχρονα με πολλά μέτωπα, τα δικαιώματα των γυναικών, των εργατών, τη μεταρρύθμιση της υγείας, τα χρέη των φοιτητών και τον γάμο μεταξύ ομοφύλων, με αποτέλεσμα η προεκλογική τους δράση να χάνεται στη... μετάφραση.


Ο Μπιλ Κλίντον αλλά και ο Μπάρακ Ομπάμα το άλλαξαν αυτό. Μίλησαν ξανά για την οικονομία και ανέδειξαν το κεντρικό πλέον θέμα της προεκλογικής εκστρατείας - τη δεύτερη ευκαιρία. Μιλώντας για όσα έγιναν, αλλά και αυτά που δεν έγιναν, ο Ομπάμα ζήτησε από τους Αμερικανούς να στηρίξουν μια δεύτερη θητεία του στο προεδρικό αξίωμα, ώστε να του δώσουν την ευκαιρία να ολοκληρώσει αυτά τα οποία άρχισε «χτυπώντας» όσα άδικα συμβαίνουν στη χώρα του.

ΕΝΑ «ΠΑΡΤΙ» ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ
Χρώμα και ενθουσιασμός

Μουσική και χορός στους δρόμους της πόλης και πλήθος αστέρων που έδωσαν το «παρών» μετέτρεψαν το Συνέδριο των Δημοκρατικών σ' ένα μεγάλο πολιτικό... πάρτι, που είχε παλμό και πάθος, μεγαλύτερο απ' αυτό των Ρεπουμπλικάνων που μάλλον θα περάσει στην ιστορία εξαιτίας ενός σούπερ σταρ, ηλικιωμένου πλέον, που μιλούσε σε μια άδεια καρέκλα?

«Είμαι πιο ερωτευμένη μαζί του απ’ ό,τι πριν από τέσσερα χρόνια που εξελέγη, αλλά και απ’ ό,τι πριν από 23 χρόνια που γνωριστήκαμε, διότι είναι κάποιος στον οποίο μπορείς πάντα να έχεις εμπιστοσύνη», είπε η Μισέλ στο Συνέδριο, κάνοντας τους παρευρισκομένους να παραληρούν

Οι Εύα Λονγκόρια και η Σκάρλετ Γιόχανσον αποκάλυψαν τον πιο πολιτικό τους εαυτό, μιλώντας την τελευταία ημέρα του Συνεδρίου, ενώ ο Τζεφ Μπρίτζες εμφανίστηκε τη Δευτέρα με το συγκρότημά του, τους Abiders, πριν ακόμη ξεκινήσει το συνέδριο. Το «παρών» έδωσαν ακόμα η Βαϊόλα Ντέιβις -πρωταγωνίστρια στην πρόσφατη κινηματογραφική επιτυχία «Οι Υπηρέτριες»-, η Νάταλι Πόρτμαν, ο Τόνι Σαλχούμπ, πρωταγωνιστής της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Ντετέκτιβ Μονκ».

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7327&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote