Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σόιμπλε: «Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά χωρίς νέο πρόγραμμα»
Σόιμπλε: «Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά χωρίς νέο πρόγραμμα» Εκτύπωση E-mail
06.09.12

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα –μία ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, πως είναι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, όμως απέκλεισε ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης για τη χώρα.

Ερωτηθείς από τον τοπικό ραδιοσταθμό Inforadio αν θα συνεχίσει να υπάρχει η Ευρωζώνη με τη σημερινή μορφή της, στην οποία περιλαμβάνεται η Ελλάδα, ο Σόιμπλε απάντησε «ασφαλώς» και καταδίκασε τις «εικασίες» γύρω από ένα αντίθετο σενάριο.

«Η Ελλάδα έχει να εφαρμόσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός χαρακτηρίζοντας το ελληνικό πρόβλημα «μοναδικό».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πάντως πως οι διεθνείς προσπάθειες για τη χώρα ήταν ήδη τέτοιες ώστε «δεν μπορούμε να κάνουμε  νέο πρόγραμμα (αρωγών) για την Ελλάδα».

Ο Γερμανός υπουργός είπε για μια ακόμη φορά πως θα πρέπει να δημοσιευτεί η έκθεση της τρόικας των δανειστών της Ελλάδας (ΕΚΤ, ΕΕ, ΔΝΤ), η οποία θα ελέγξει τον Σεπτέμβριο την πρόοδο της Αθήνας, για να αποδεσμευτεί ένα νέο τμήμα της βοήθειας.

«Την επόμενη χρονιά, το ευρώ θα σταθεροποιηθεί και η νευρικότητα στις χρηματαγορές θα μειωθεί», διαβεβαίωσε ο κ. Σόιμπλε, προειδοποιώντας πάντως πως αυτό θα πάρει χρόνο.

«Χάσαμε την εμπιστοσύνη μας. Αυτό συμβαίνει πολύ γρήγορα. Αντίθετα, το να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη είναι πολύ πιο δύσκολο και απαιτεί περισσότερο καιρό», πρόσθεσε ο υπουργός, πολύ περισσότερο, είπε, που η Ευρώπη είναι «πολύπλοκη και σύνθετη».

«Δεν μπορούμε να παίρνουμε απλώς αποφάσεις» επειδή πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι θεσμοί των 17 χωρών μελών, υπενθύμισε.

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7324&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote