Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Απελευθερώθηκαν οι Τούρκοι στρατιώτες
Απελευθερώθηκαν οι Τούρκοι στρατιώτες Εκτύπωση E-mail
05.11.07
Στις μονάδες τους επέστρεψαν οι οκτώ Τούρκοι στρατιώτες που αφέθηκαν ελεύθεροι άνευ όρων το πρωί της Κυριακής από τους Κούρδους μαχητές, οι οποίους τους κρατούσαν όμηρους από τις 21 Οκτωβρίου.

Οι αντάρτες παρέδωσαν τους στρατιώτες σε Κούρδους αξιωματούχους και με στρατιωτικό αεροπλάνο μεταφέρθηκαν στο Ντιγιάρμπακιρ. Πάντως, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Τζεμίλ Τσιτσέκ τόνισε ότι ο αγώνας κατά των Κούρδων αυτονομιστών θα συνεχιστεί με πλήρη αποφασιστικότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μάστιγα της τρομοκρατίας. Την ίδια ώρα, ο τουρκικός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στην περιοχή των συνόρων, ενώ ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπους.

Οι Κούρδοι αντάρτες προχώρησαν στην απελευθέρωση των Τούρκων στρατιωτών μία ημέρα μετά τη δέσμευση της Ιρακινής κυβέρνησης για δράση εναντίον των μαχητών του ΡΚΚ που επιτίθενται στην τουρκική επικράτεια από το έδαφος του Ιράκ.

Στο μεταξύ, ο πάπας Βενέδικτος 16ος εξέφρασε την "ανησυχία" του για την ένταση που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα του Ιράκ με την Τουρκία και έκανε έκκληση για μία "ειρηνική επίλυση", κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

ert



Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=732&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote