Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα στέκεται δίπλα στον κυπριακό ελληνισμό
Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα στέκεται δίπλα στον κυπριακό ελληνισμό Εκτύπωση E-mail
31.08.12

Την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να σταθεί δίπλα στην Κυπριακή Δημοκρατία επαναβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος άρχισε το απόγευμα διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, όπου έγινε δεκτός από τον Κύπριο Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια.

Η συνάντηση κράτησε μία ώρα και αμέσως μετά ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι βρίσκεται στη μεγαλόνησο «για να στείλω ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι όποια προβλήματα κι αν έχει η Ελλάδα, όποιες κι αν είναι οι δημοσιονομικές ή οικονομικές δυσκολίες, είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε δίπλα στον κυπριακό Ελληνισμό και να παραμείνει η Ελλάδα η δύναμη εκείνη, η οποία εγγυάται την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την ελευθερία της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ελληνισμού της Κύπρου».
Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές δυσκολίες στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ο υπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε για μια ακόμη φορά.
Επίσης, υπέδειξε ότι ο Ελληνισμός στη μακρά ιστορική του πορεία μέσα στους αιώνες πέρασε μέσα από τις συμπληγάδες της ιστορίας, και ότι «οι μυλόπετρες απείλησαν να τον αλέσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν».
Και αυτή τη φορά, τόνισε, θα δείξουμε όλοι οι Έλληνες, ο απανταχού Ελληνισμός, ότι μπορούμε να σταθούμε όρθιοι και να ξεπεράσουμε τα δύσκολα.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι με την επίσκεψη του στην Κύπρο ξεκινά μια σειρά περιοδειών στο εξωτερικό ως υπουργός 'Άμυνας. «Ξεκινώ αυτό το γύρο περιοδειών από την Κύπρο για λόγους ουσιαστικούς, λόγους ψυχής, λόγους καρδιάς» κατέληξε.
Μετά το Προεδρικό Μέγαρο ο Έλληνας υπουργός μετέβη στο στρατιωτικό κοιμητήριο του Τύμβου Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου κατέθεσε στεφάνια για τους πεσόντες Έλληνες και Ελληνοκύπριους, που θυσίασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την ελευθερία της Κύπρου.
Αργότερα το βράδυ συναντήθηκε και με με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7315&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 31.08.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote