Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αδήλωτα εκτός Ελλάδος
Αδήλωτα εκτός Ελλάδος Εκτύπωση E-mail
25.08.12

Ένα CD, που περιέχει τα ονόματα 1.727 Ελλήνων, οι οποίοι πριν από την εκλογική αναμέτρηση του Μαΐ­ου έστειλαν σε ξένες τράπεζες αδή­λωτα χρήματα ύψους άνω των 3 δισ. ευρώ, βρήκε στο γραφείο του ο νέος επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Στέλιος Στασινόπουλος.

Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο μήνες, λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες του Μαΐου, όταν οι φήμες για χρεοκοπία της Ελλάδας και επιστροφή της χώ­ρας στη δραχμή είχαν φουντώσει, με αποτέλεσμα χιλιάδες καταθέτες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους και να τις μεταφέρουν είτε σε θυρίδες είτε σε τράπεζες του εξωτερικού.

Στον πάγκο του έφορα
Μετά τη φυγή τόσων χρημάτων, το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε τη λί­στα με τα ονόματα που έβγαλαν από την Ελλάδα ποσά άνω των 300.000 ευρώ και στη συνέχεια την έδωσε στη Γενική Γραμματεία Πληροφορι­ακών Συστημάτων προκειμένου να ελεγχθούν οι φορολογικές τους δη­λώσεις.
Από τις διασταυρώσεις όμως προέ­κυψαν 1.727 υποθέσεις, στις οποίες αδήλωτα ποσά 500.000 έφυγαν για το εξωτερικό και τώρα οι... ενδιαφε­ρόμενοι θα κληθούν να δώσουν εξη­γήσεις.
Topontiki.gr
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7304&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote