Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Νέα Υόρκη: Απολυμένος σκότωσε πρώην συνάδελφό του
Νέα Υόρκη: Απολυμένος σκότωσε πρώην συνάδελφό του Εκτύπωση E-mail
25.08.12

Τον τρόμο σκόρπισε έξω από το Εμπάιρ Στέιτ Μπιλντινγκ της Νέας Υόρκης ένας ένοπλος ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνθρωπο. Στη συνέχεια, έστρεψε το όπλο του εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον του και τον σκότωσαν.

Κατά το επεισόδιο τραυματίστηκαν εννέα άτομα, ορισμένα από πυρά αστυνομικών. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο δράστης ήταν ένας 53χρονος άνδρας ο οποίος πέρυσι είχε απολυθεί από το κατάστημα ρούχων στο οποίο εργαζόταν μέσα στο κτίριο. Ο άνθρωπος που σκότωσε ήταν ένας 41χρονος πρώην συνάδελφός του.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ ανέφερε ότι ο δράστης, αφού σκότωσε τον πρώην συνάδελφό του, περπάτησε κατά μήκος του πεζοδρομίου μπροστά στο Εμπάιρ Στέιτ Μπιλντινγκ, «έστρεψε το όπλο του» προς το μέρος δύο αστυνομικών και «προσπάθησε να τους πυροβολήσει».

Ο διευθυντής της Αστυνομίας Ρέιμοντ Κέλι δήλωσε ότι εννέα άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο «τραυματίστηκαν ή υπέστησαν αμυχές» και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Ο δήμαρχος είπε ότι ορισμένοι από τους τραυματίες - όλοι τους εκτός κινδύνου - ενδεχομένως χτυπήθηκαν από σφαίρες αστυνομικών.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δήλωσε στο δίκτυο CBS ότι η υπηρεσία δέχθηκε τηλεφώνημα για τους πυροβολισμούς αμέσως μετά τις 9:00 (τοπική ώρα) και στην περιοχή έφθασαν αμέσως δυνάμεις της εντός λίγων λεπτών.

Το Εμπάιρ Στέιτ Μπιλντινγκ είναι ένας από τους πιο διάσημους ουρανοξύστες στον κόσμο και ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά αξιοθέατα της Νέας Υόρκης. Κάθε χρόνο, το επισκέπτονται περίπου τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι.
Αποτελείται από 102 ορόφους και έχει ύψος 381 μέτρων (ή 443,2 μέτρων, αν συμπεριληφθεί η κεραία που βρίσκεται στην οροφή του).

Ηταν το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο επί 40 χρόνια, από την ανέγερσή του το 1931 έως την κατασκευή του βόρειου πύργου του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου το 1972. Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, το Εμπάιρ Στέιτ Μπιλντινγκ έγινε και πάλι το ψηλότερο κτίριο στη Νέα Υόρκη – όχι όμως στις ΗΠΑ ή στον κόσμο.

tanea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7301&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote