Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Πάγκαλος: Μαζί τα τρώμε...
Πάγκαλος: Μαζί τα τρώμε... Εκτύπωση E-mail
15.08.12

Μαζί τα φάγαμε; Όχι κατά τον Θ. Πάγκαλο, ο οποίος χρησιμοποίησε την περιβόητη φράση του στον τίτλο του του νέου του (ηλεκτρονικού) βιβλίου. Ο πρώην αντιπρόεδρος προχωρά τη σκέψη του και υποστηρίζει ότι "μαζί τα τρώμε...".

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Πάγκαλος δήλωσε ότι "ο σωστός τίτλος του βιβλίου θα ήταν Μαζί τα τρώμε, καθώς το ελληνικό κράτος συνεχίζει να παράγει ελλείμματα.

Ο ίδιος τόνισε ότι στο βιβλίο του υπάρχουν ότι "πολλοί που κλέβουν λίγο κάνουν μεγαλύτερη ζημία από λίγους που κλέβουν πολύ".

Ο πρώην αντιπρόεδρος -σχολιάζοντας τα τρέχοντα- υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα περιθώριο επαναδιαπράγματευσης του Μνημονίου.

"Και οι τρεις συνεχίζουν να δίνουν την εντύπωση της επαναδιαπραγμάτευσης, η οποία δεν υπάρχει", είπε.

Ο Θ. Πάγκαλος εξαπέλυσε πυρά εναντίον συγκεκριμένων "διεφθαρμένων" κλάδων:

"Υπάρχουν κλάδοι της δημόσιας διοίκησης που είναι συνολικά διεφθαρμένοι, όπως η εφορία και η πολεοδομία. Ποιο πολιτικό κόμμα ήρθε και ζήτησε μεγαλύτερες κυρώσεις, ποιο συνδικαλιστικό όργανο πήρε θέση, πότε ζήτησε η ΑΔΕΔΥ μεγαλύτερο ήθος, είπε κανείς οργανωμένος κλάδος ‘εμείς πράγματι φοροδιαφεύγουμε;".

"Δεν θα κάνουμε τίποτα για αυτόν τον τόπο αν δεν πάρουμε την απόφαση ότι έχουμε συνολική ευθύνη", πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει την ευθύνη των πολιτικών, είπε: "Για να μιλήσει ένας πολιτικός πρέπει να βγει από την πολιτική. Έπρεπε όλοι να φύγουν, όλη η Βουλή. Όσοι μέχρι τώρα στην Ελλάδα προσπάθησαν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους και να δράσουν, εξοβελίστηκαν από την πολιτική ζωή".

Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει μονιμότητα στο Δημόσιο, τονίζοντας ότι πρέπει να μειώσουμε τα έξοδα του δημοσίου τομέα, όπως μισθοδοσίες, δώρα, επιδόματα, υπερωρίες, αμοιβές ΔΣ.

Αιχμές άφησε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι υποσχέθηκε προεκλογικά 100.000 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο, για αυτό τον ψήφισαν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Για την κατάσταση στην Παιδεία και ειδικά στα πανεπιστήμια, επισήμανε ότι επί υπουργίας Διαμαντοπούλου, 250 βουλευτές ψήφισαν μία μεταρρύθμιση, αλλά ήρθε το διεφθαρμένο πανεπιστημιακό κατεστημένο και την ακύρωσε. Ο σημερινός υπουργός αλλάζει το νόμο με το επιχείρημα ότι δεν εφαρμόζεται.

Αναφέρθηκε επίσης σε ύπαρξη -στα πανεπιστήμια- συντεχνιακών συμφερόντων και πολιτικών συμμοριών, τις οποίες ανέχονται οι καθηγητές.

nooz.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7284&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote