Αρχική arrow ΥΓΕΙΑ arrow Πλαστική Χειρουργική μετά από μεγάλη απώλεια βάρους
Πλαστική Χειρουργική μετά από μεγάλη απώλεια βάρους Εκτύπωση E-mail
03.11.07
Περίπου 9 εκατομμύρια αμερικανοί πάσχουν από νοσηρή παχυσαρκία, και ορίζεται σαν δείκτης της μάζας του σώματος 40 ή και περισσότερο. Η νοσηρή παχυσαρκία βάζει του ανθρώπους σε αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, υψηλή χοληστερόλη, καρδιακά νοσήματα, εγκεφαλικά επεισόδια, χολολιθίαση, γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση, παγκρεατίτιδα, ηπατικές νόσους, αναπνευστικά προβλήματα, sleep-apnea σύνδρομο, αρθρίτιδα, οσφυαλγία, προβλήματα με τα νεφρά, και κάποιους τύπους καρκίνου.

Η απώλεια βάρους όχι μόνο μειώνει δραστικά αυτούς τους κινδύνους ,αλλά επίσης αυξάνει την ποιότητα της ζωής. Αν και ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει ότι η άσκηση και η δίαιτα συμβάλλουν τα μέγιστα στην απώλεια βάρους εν τούτοις οι παχύσαρκοι δεν μπορούν να χάσουν βάρος με τις παραδοσιακές μεθόδους για ποικίλους λόγους.

Η βαριατρική χειρουργική όπως λέγεται απευθύνεται σε ανθρώπους με νοσηρή παχυσαρκία, αλλά η χειρουργική αποκατάσταση της απώλειας βάρους είναι μια πολύ σοβαρή διαδικασία που πρέπει να γίνεται από ειδικούς πλαστικούς χειρουργούς. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές βαριατρικής χειρουργικής ,αλλά όλες έχουν τον ίδιο σκοπό:να ελαττώσουν τον αριθμό των προσλαμβανομένων θερμίδων από τον ασθενή, μεώνοντας το μέγεθος του στομάχου. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι ασθενείς που χάνουν βάρος μετά από βαριατρική χειρουργική ελαττώνουν ή εξαφανίζουν τον κίνδυνο για πολλές από τις επιπλοκές που συνοδεύουν την παχυσαρκία.

Όταν οι άνθρωποι παίρνουν βάρος αποκτούν πλεονάζον λίπος αλλά και πλεονάζον δέρμα. Μετά την βαριατρική χειρουργική για απώλεια βάρους διαπιστώνουν ότι το δέρμα παραμένει και συχνά ¨κρεμάει΄ όπως λέμε στην γλώσσα της πλαστικής χειρουργικής. Μετά την απώλεια βάρους οι ασθενείς αυτοί επισκέπτονται τον πλαστικό χειρουργό με σκοπό να αποκαταστήσουν το χαλαρό δέρμα που μπορεί να είναι στην κοιλιά, στην εσωτερική πλευρά των μηρών, στο στήθος και γενικά να διορθώσουν το περίγραμμα του σώματος. Η τεχνική-ές που θα επιλέξουμε εξαρτάται από το είδος και την έκταση του προβλήματος.

Ποιες τεχνικές της πλαστικής χειρουργικής χρησιμοποιούνται :

1.Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση αφαιρεί το πλεονάζον λίπος από συγκεκριμένες επιφάνειες του σώματος μέσω μιας λεπτής κάνουλας που καταλήγει σε αναρροφητήρα αρνητικής πίεσης.

2.Πλαστική Κοιλίας-κοιλιοπλαστική

Η πλαστική κοιλίας έχει σκοπό να αφαιρέσει το πλεονάζον δέρμα από την κοιλιά από τον ομφαλό και κάτω αλλά και παράλληλα να ενισχύσει τον τόνο των κοιλιακών μυών. Το δέρμα έλκεται προς τα κάτω με σκοπό να πετύχουμε μια επίπεδη εμφάνιση στην κοιλιά, και το πλεονάζον λίπος αφαιρείται. Η ουλή βρίσκεται στο κάτω μέρος της κοιλιάς, ακριβώς πάνω από το εφηβαίο και καλύπτεται από το εσώρουχο ή το μαγιό. Οι ασθενείς σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να μείνουν μακριά από την δουλειά τους για 3 εβδομάδες.

Η χειρουργική της διαμόρφωσης του περιγράμματος του σώματος περιλαμβάνει και την χαλάρωση στην ηβική περιοχή όπου μπορούμε να συνδυάσουμε την πλαστική κοιλίας με λίφτινγκ της περιοχής.

3. Πλαστική του στήθους

Στις γυναίκες μπορούμε να επέμβουμε κάνοντας μείωση και ανόρθωση του στήθους, ενώ στους άνδρες αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της χαλάρωσης που λέγεται Γυναικομαστία. Εδώ η ανάρρωση είναι σαφώς μικρότερη μια και η παραμονή στο νοσοκομείο είναι μόλις ένα βράδυ.

4. Εσωτερική επιφάνεια των μηρών-λίφτινγκ μηρών

Η εσωτερική επιφάνεια των μηρών έχει λεπτό δέρμα. Καθώς η ασθενής χάνει βάρος τότε αυτή η περιοχή χαλαρώνει και δημιουργεί αισθητικά προβλήματα. Η τεχνική ονομάζεται λίφτινγκ μηρών και η τομή κρύβεται μέσα στην πτυχή. Η επούλωση παίρνει λίγο παραπάνω γιατί η τομή όπως είπαμε είναι στην πτυχή και είναι κινητή.

5.Λίφτινκ του κάτω μέρος του σώματος (Lower Body Lift)

Πρόκειται για το λίφτινγκ του κάτω μέρος του σώματος και η τομή γίνεται γύρω-γύρω από το σώμα. Το λίφτινγκ αυτό μπορεί να συνδυασθεί με λιποαναρρόφηση. Είναι μια εκτεταμένη επέμβαση (4-5 ώρες)

6 Λίφτινγκ Βραχιόνων (μπράτσα)

Το χαλαρό δέρμα δημιουργεί αισθητικό πρόβλημα κυρίως στις γυναίκες (ντύσιμο).Η τομή σε αυτές τις περιπτώσεις κρύβεται στην εσωτερική πλευρά του βραχίονα. Η επέμβαση μπορεί να συνδυασθεί με σμίκρυνση μαστών.


giatroi.gr
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=728&Itemid=27

Τελευταία ανανέωση ( 03.11.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote