Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Στην Αθήνα όλο το Σετπέμβριο η τρόικα, από Οκτώβριο η εκταμίευση της επόμενης δόσης
Στην Αθήνα όλο το Σετπέμβριο η τρόικα, από Οκτώβριο η εκταμίευση της επόμενης δόσης Εκτύπωση E-mail
09.08.12

Στην Αθήνα θα παραμείνει όλο το Σεπτέμβριο η τρόικα, μετάδωσε το πρακτορείο Dow Jones Newswires, προκειμένου να συντάξει την έκθεσή της μέχρι το τέλος του μήνα και εν συνεχεία να την παρουσιάσει στο Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν πρόκειται μέχρι τότε να υπάρξει εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε ότι τα νέα μέτρα θα πρέπει να έχουν προσδιοριστεί μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών, τόνισε ότι «δε θα επιστρέψουμε σε λύσεις που απέτυχαν στο παρελθόν».

«Αναζητούμε, είπε ο πρωθυπουργός, τις πιο αποτελεσματικές περικοπές για το έλλειμμα, τους λιγότερο οδυνηρούς τρόπους για την κοινωνία. Αντίπαλός μας η ανεργία».

Ερωτηθεί για το ενδεχόμενο της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και την εργασιακή εφεδρεία, ο κ. Σαμαράς είπε: «κοιτάξαμε το πανόραμα των εναλλακτικών...»

Στο μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών έχει στείλει ήδη τη λίστα με τα ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να μην περικοπούν τα ειδικά μισθολόγια και περιμένει στο τέλος της εβδομάδας την απόφαση της τρόικας.

Πάντως, κύκλοι του υπουργείου εξέφραζαν αμφιβολίες για το εάν τελικά τα ισοδύναμα θα γίνουν δεκτά στο σύνολό τους.

skai

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7276&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων