Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow Μικρά και ενοχλητικά του Αυγούστου
Μικρά και ενοχλητικά του Αυγούστου Εκτύπωση E-mail
08.08.12

Μικρά και ενοχλητικά του Αυγούστου

 

Του Σάκη Σερέτη

Ανοίγει επικίνδυνα ο κύκλος παραχάραξης της Ιστορίας.

Γράφοντας πριν από λίγες ημέρες σχετικά με την ανιστόρητη δήλωση του προέδρου της επιτροπής Ολυμπιακών αγώνων Ζακ Ρογκ, η οποία ακούστηκε κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Βρετανία και μέσω αυτής χαιρέτιζε την επιστροφή των Ολυμπιακών αγώνων στο σπίτι τους, δεν φανταζόμουν ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, θα είχαμε το επόμενο κρούσμα παραχάραξης της ιστορίας από την Τουρκία.

Ωστόσο, η προκλητική δήλωση περί διεκδίκησης της Ολυμπιακής φλόγας από τους Τούρκους , φαίνεται ότι ανοίγει επικίνδυνα τον κύκλο παραχάραξης της ιστορίας, ενώ παράλληλα το φαινόμενο αύξησης του αριθμού των ανιστόρητων παραχαρακτών , δεν θα πρέπει να αφήσει αδιάφορη την Ελληνική κυβέρνηση , καθώς επίσης και όλους τους απόδημους Έλληνες , οι οποίοι θα πρέπει να ορθώσουν το ανάστημα τους, ενάντια στις επιχειρούμενες προσπάθειες οικειοποίησης της Ολυμπιακής φλόγας.

Βουλευτές ζητούν εξεταστική επιτροπή για τους Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004

Πέρασαν οκτώ χρόνια από την διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας και η αγχώδης διαχείριση της καθημερινότητας , σε συνδυασμό με το επερχόμενο τσουνάμι της οικονομικής κρίσης, φάνηκε ότι αποτέλεσαν τις καλλίτερες δικαιολογίες του δικομματισμού, προκειμένου να αναβάλλουν την δημιουργία μιας εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα ερευνούσε τις συνθήκες τετραπλασιασμού του κόστους των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας.

Ωστόσο το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο και μια ομάδα δέκα Ελλήνων βουλευτών, ζητά την δημιουργία εξεταστικής επιτροπής , η οποία θα διερευνήσει ελέγχους σχετικά με το κόστος των αγώνων του 2004.

Οι δέκα βουλευτές, σύμφωνα με την Real news είναι οι : Δημήτρης Στρατούλης (ΣΥΡΙΖΑ), Νίκος Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ), Παύλος Χαϊκάλης (Ανεξάρτητοι Έλληνες), Γρηγόρης Ψαριανός (ΔΗΜΑΡ), Μιλτιάδης Βαρβιτισώτης (ΝΔ), Λεωνίδας Γρηγοράκος (ΠΑΣΟΚ), Γιώργος Καλαντζής (ΝΔ), Γιώργος Ντόλιος (ΠΑΣΟΚ), Σοφία Βούλτεψη (ΝΔ) και Παναγιώτης Ρήγας (ΠΑΣΟΚ).

Λέτε να συγκινηθούν οι εκλεγμένοι σωτήρες μας και να αποφασίσουν τουλάχιστον να μας ενημερώσουν ;

Παρελθόν η γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Τελικά μετά από 38 χρόνια εορτών για την αποκατάσταση της Ελληνικής Δημοκρατίας , η οικονομική κρίση που ταλανίζει την Ελληνική κοινωνία , ήταν ο βασικός λόγος που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας , αποφάσισε να ματαιώσει την φετεινή τελετή στο προεδρικό μέγαρο .

«Το επιβάλλει η δοκιμασία που περνά ο ελληνικός λαός. Η τιμή που ανήκει στους αντιδικτατορικούς αγωνιστές θα περιβληθεί με περισυλλογή, που μπορεί να φέρει και την αναζήτηση μιας άλλης νοηματοδότησης για τον εορτασμό της επετείου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, κανείς από εμάς δεν θα πρέπει να ξεχνά, ότι αυτό που γιορτάζαμε μέχρι πρόσφατα στο όνομα αποκατάστασης της Ελληνικής Δημοκρατίας , ήταν και εξακολουθεί να είναι, απόλυτα συνδεδεμένο με την Τουρκική εισβολή και την παράνομη κατοχή της Κύπρου.

Πέρασαν 38 χρόνια από τότε και δυστυχώς από το “δεν ξεχνώ” , περάσαμε στο κλασικό “ας πάει και το παλιάμπελο”, με αποτέλεσμα οι νεώτερες γενιές να μην γνωρίζουν, ότι η Ελληνική μεταπολιτευτική Δημοκρατία, είναι ποτισμένη με το αίμα των θυμάτων του Αττίλα.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7274&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 19.03.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote