Αρχική arrow ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ arrow Χάλκινο μετάλλιο για τα κορίτσια στο διπλό σκιφ
Χάλκινο μετάλλιο για τα κορίτσια στο διπλό σκιφ Εκτύπωση E-mail
04.08.12

Η Αλεξανδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, αφού τερμάτισαν στην τρίτη θέση στον σημερινό τελικό. Είναι το δεύτερο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο, μετά το χάλκινο του Ηλιάδη στο τζούντο.

To μετάλλιο θα μπορούσε να είναι και αργυρό καθώς η διαφορά από τις δεύτερες κινέζες ήταν μόλις 16 εκατοστά του δευτερολέπτου.

Το ελληνικό πλήρωμα ήταν πρώτο στην αρχή, αλλά μετά τα 500μ άρχισε να να αναπτύσεται το βρετανικό πλήρωμα με τις Κάθριν Κόουπλαντ και Σόφι Χόσκινγκ, οι οποίες τελικά κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.

Στο τελευταία 500μ οι βρετανίδες είχαν εξασφαλίσει την πρώτη θέση, ενώ οι Ελληνίδες με τις Κινέζες έδιναν μάχη για τη δευτερη. Τελικά, επικράτησαν οι Κινέζες στα τελευταία μέτρα.

Η τελική κατάταξη

1. Μεγάλη Βρετανία (Χόσκινγκ, Κόουπλαντ) 7:09.30

2. Κίνα (Ξο, Χουάνγκ) 7:11.93

3. ΕΛΛΑΔΑ (Γιαζιτζίδου, Τσιάβου) 7:12.09

4. Δανία (Τόμσεν, Ρασμούσεν) 7:15.53

5. Αυστραλία (Ουάτσον, Έβερι-Χολ) 7:20.68

6. Γερμανία (Μούλερ/Νόσκε) 7:22.18

«Αγγίξαμε ακόμα και το χρυσό μετάλλιο έως ένα σημείο. Οι κόποι μας ανταμείφτηκαν, αφού για εμάς δεν κάνει διαφορά, είτε χρυσό, είτε χάλκινο, το ίδιο μας φαίνεται στο λαιμό μας. Τους ευχαριστώ όλους, όσοι μας βοήθησαν και ήταν δίπλα μας και στέλνω την αγάπη μου στην Καστοριά στην οικογένεια μου. Στα τελευταία 200μ σκεφτόμουν τους φίλους μας που ήταν εδω, ότι παρά τα οικονομικά προβλήματα ήρθαν να μας συμπερασταθούν». είπε η Χριστίνα Γιαζιτζίδου.

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στις Ελληνίδες αθλήτριες Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου για το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας. Ο Πρωθυπουργός
στο τηλεγράφημα του αναφέρει «Συγχαρητήρια, κάνατε όλους τους Έλληνες υπερήφανους».

tanea.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7267&Itemid=30

Τελευταία ανανέωση ( 04.08.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote