Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα – Ολάντ για την Ευρωζώνη
Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα – Ολάντ για την Ευρωζώνη Εκτύπωση E-mail
02.08.12

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας Μπαράκ Ομπάμα και Φρανσουά Ολάντ είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία και εξέφρασαν το «κοινό τους ενδιαφέρον για την ανάπτυξη στην Ευρώπη και τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ», ανακοίνωσε η γαλλική Προεδρία.

Οι κ.κ. Ολάντ και Ομπάμα «προέβησαν σε λεπτομερή ανταλλαγή απόψεων για τη διεθνή οικονομική κατάσταση και εξέφρασαν το κοινό τους ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της Ευρώπης και τη σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ, που είναι αναγκαίες για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας», σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος «επέμεινε στη βούληση της Γαλλίας να εφαρμόσει με τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις αποφάσεις που ελήφθησαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 28ης και 29ης Ιουνίου. Τα μέσα και τα όργανα που προβλέφθηκαν με την ευκαιρία αυτή πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δύο πρόεδροι συζήτησαν επίσης «τη σοβαρή κατάσταση στη Συρία» και «τόνισαν την επείγουσα ανάγκη της προώθησης μιας πολιτικής μετάβασης για να σταματήσει η απαράδεκτη βία της οποίας θύμα είναι ο συριακός λαός».

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7265&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote