Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow 142 κατηγορίες απαγγέλθηκαν στον μακελάρη του Ντένβερ
142 κατηγορίες απαγγέλθηκαν στον μακελάρη του Ντένβερ Εκτύπωση E-mail
31.07.12

Εκατόν σάραντα δυο κατηγορίες απαγγέλθηκαν σήμερα στον 24χρονο Τζέιμς Χολμς που κατηγορείται ότι άνοιξε πυρ μέσα σε κινηματογράφο, στην Ορόρα του Ντένβερ, κατά την πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας του Μπάτμαν, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 58.

Οι 24 κατηγορίες αφορούν τους φόνους εκ προμελέτης, δηλαδή δύο κατηγορίες για κάθε θύμα του και οι υπόλοιπες 116 αφορούν απόπειρες δολοφονίας, δηλαδή δυο κατηγορίες για κάθε τραυματία.

Οι εισαγγελικές αρχές δεν έχουν ακόμη διευκρινίσει αν θα ζητήσουν να επιβληθεί στον 24χρονο η θανατική ποινή. Μετά την επαναφορά της θανατικής ποινής στις ΗΠΑ, το 1976, στο Κολοράντο έχει εκτελεστεί μόνο ένας θανατοποινίτης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Χολμς μπήκε στον κινηματογράφο από την έξοδο κινδύνου, στις 20 Ιουλίου και άνοιξε πυρ εναντίον των θεατών. Από τους τραυματίες, δέκα παραμένουν σε νοσοκομεία και οι τέσσερις από αυτούς εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αυτή ήταν η δεύτερη εμφάνιση του 24χρονου στο δικαστήριο. Κατά την πρώτη είχε δώσει την εντύπωση ότι πρόκειται για διαταραγμένο άτομο. Έκτοτε τα μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι ο νεαρός, που δεν έχει ποινικό μητρώο και ετοίμαζε τη διατριβή του στις νευροεπιστήμες, είχε στείλει στον ψυχίατρό του, στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο όπου σπούδαζε, ένα δέμα που περιείχε ένα τετράδιο και σκίτσα που αναφέρονταν στο σχέδιό του να σκοτώσει.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7263&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote