Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow Ανιστόρητη και προκλητική δήλωση του ΖακΡογκ
Ανιστόρητη και προκλητική δήλωση του ΖακΡογκ Εκτύπωση E-mail
30.07.12

 

" Οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν πάλι σπίτι τους" , δήλωσε ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο πρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής Ζακ Ρογκ κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης της Ολυμπιάδας του Λονδίνου και παρά τις διορθωτικές εξηγήσεις που έδωσε κατόπιν εορτής , δεν νομίζω ότι έπεισε την κοινή γνώμη για τα φιλελληνικά του αισθήματα.

Aντίθετα μετά από αυτή την δήλωση -γκάφα , δίνεται μια ανέλπιστη ευκαιρία παραχάραξης της Ελληνικής Ιστορίας, προς όλους τους μελλοντικούς και ανιστόρητους καλοθελητές “φίλους”της γενέτειρας, οι οποίοι μπορεί κάποια στιγμή εκμεταλλευόμενοι την προκλητική δήλωση του Ζακ Ρογκ , να αρχίζουν να διαδίδουν ξαφνικά, ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες γεννήθηκαν στην Αγγλία.

“Λέγε –λέγε το κοπέλι κάνει το παιδί και θέλει” λέει μια λαϊκή παροιμία και αν επαναπαυθούμε στις ακαταλαβίστικες διορθωτικές εξηγήσεις που δόθηκαν την επόμενη ημέρα από το περιβάλλον του κ. Ρογκ, πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε πραγματοποιήσει μέγα ιστορικό λάθος.

Μήπως η Ελληνικήκυβέρνηση, θα έπρεπε να δώσει επίσημα την σωστή απάντηση σε αυτό τον κύριο και παράλληλα να απαιτήσει μια δημόσια συγνώμη του;

Ισονομία και υπακοή στους νόμους …

Η εφαρμογή των νόμων δεν φαίνεται ότι ισχύει για όλους στην γενέτειρα και αυτό προκύπτει, από την επιστολή που απέστειλε την περασμένη εβδομάδα προς όλους τους Υπουργούς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, με την οποία ζητά από τουςσυναδέλφους του ,να ελέγξουν και στην συνέχεια να ενημερώσουν , σε ποιούς από τους εποπτευόμενους φορείς τους εφαρμόζονται πλήρως, σε ποιους μερικώς και σε ποιους δεν εφαρμόζονται καθόλου ,οι διατάξεις των νόμων  που αφορούν περικοπές μισθών του προσωπικού.

Αναμένεται δε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η δημοσιοποίηση των στοιχείων, καθώς ανάμεσα στις ΔΕΚΟ και στις επιχειρήσεις που ελέγχονται από το δημόσιο, οι οποίες προφανώς “ξέχασαν”να εφαρμόσουν τον νόμο, συγκαταλέγονται αρκετές, των οποίων οι επαγγελματίες εργατοπατέρες τους, εμφανίζονται μονίμως στα τηλεοπτικά παράθυρα και διαμαρτύρονται για τις περικοπές των μισθών τους, που στην πραγματικότητα ακόμη δεν έχουν εφαρμοστεί.

Φανταστείτε το μέγεθος των αντιδράσεων τους , όταν και όποτε αποφασιστεί να ισχύσει ο νόμος προς κάθε κατεύθυνση.

Στα σκοτάδια θα  ζουν οι συμπατριώτες μας και η συνεχής παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος , όπως επίσης και η οποιαδήποτε παροχή κοινωνικών υπηρεσίων προς τους πολίτες , θα αποτελεί σενάριο επιστημονικήςφαντασίας…

Ιούλιος ήταν και τότε…

Τέτοιες ζεστές ημέρες του 1974 αν θυμάστε , άνοιξε ο κύκλος της μεταπολίτευσης που σηματοδότησε και την επαναφορά της Ελλάδας στα ήσυχα νερά της Δημοκρατίας.

 

Σήμερα, δυστυχώς πολλοί από αυτούς τους δήθεν σωτήρες του Έθνους, καθώς επίσης και τα πνευματικά παράγωγα των θερμοκηπίων τους,επιχειρούν να μας “σώσουν” από την οικονομική καταστροφή που οι ίδιοι προκάλεσαν.

Άντε μετά να μην πιστέψεις, ότι η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, έστω και σαν κακόγουστη φάρσα.

Σάκης Σερέτης

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7261&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 05.08.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote