Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συνεργασία για το Περιβάλλον
Συνεργασία για το Περιβάλλον Εκτύπωση E-mail
03.11.07
Περιβαλλοντικά θέματα συζήτησαν κατά την συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον Έλληνα Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για τα θέματα του περιβάλλοντος Σταύρο Δήμα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα των κλιματικών αλλαγών, με τον κ. Δήμα, να τονίζει το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για την κατάσταση του περιβάλλοντος στη χώρα μας, στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς.

Οι επιπτώσεις από τις αλλαγές στο κλίμα θα είναι σοβαρότερες στο μέλλον και επηρεάζουν τον τρόπο ζωής μας τόνισε ο κ. Δήμας, παραπέμποντας στους καύσωνες που έπληξαν τη χώρα μας το καλοκαίρι, στις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, αλλά και στις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια.

Ενόψει και της Συνδιάσκεψης του Μπαλί τον Δεκέμβριο όπου θα συζητηθεί εκ νέου το ζήτημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη και η αναθεώρηση του Πρωτόκολλου του Κιότο, ο κ. Δήμας τόνισε την ανάγκη μιας παγκόσμιας συνεργασίας για την μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου.

"Αυτό κάνουμε αυτή τη στιγμή συζητώντας - όχι μόνο σε ευρωπαϊκό, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο - και θα το κάνουμε στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών στο Μπαλί της Ινδονησίας τα μέσα Δεκεμβρίου" τόνισε.

Στο επίκεντρο της συνάντησης και το θέμα της λειψυδρίας που επηρεάζει, πολλές χώρες στο κόσμο αλλά και την Ελλάδα και ειδικότερα τον αγροτικό τομέα.

ertΣχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=726&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων