Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων
Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Εκτύπωση E-mail
27.07.12

Με μία συμπαθητική εκδήλωση, που όμως, δεν ανταγωνίζεται τελετές έναρξης όπως του 2004 και του 2008 σε Αθήνα και Πεκίνο, άνοιξε η "αυλαία" των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο. Για περίπου 4 ώρες, περίπου 1.000.000.000 τηλεθεατές, ακροατές και αναγνώστες από όλο τον πλανήτη παρακολούθησαν "ζωντανά" το φαντασμαγορικό σόου του "Ολίμπικ Παρκ", όπου παρευρέθηκαν 80.000 θεατές, μεταξύ των οποίων και πολλοί επίσημοι.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' της Μεγάλης Βρετανίας, μετά από μία... τηλεοπτική είσοδο, κήρυξε την έναρξη των Αγώνων για 3η φορά στην αγγλική πρωτεύουσα, ενώ τον ολυμπιακό βωμό άναψαν 7 νεαροί, άσημοι αθλητές κι αθλήτριες της Μεγάλης Βρετανίας.

Η βραδιά άρχισε με το καλλιτεχνικό μέρος διάρκειας 80 λεπτών, στο οποίο μεταφέρθηκε θεατρικά η ιστορία των διοργανωτών. Η μουσική παράδοση, η παιδική λογοτεχνία και το εθνικό σύστημα υγείας είχαν την τιμητική τους, ενώ από μία σειρά γνωστών Βρετανών χαρακτήρων, όπως ο Τζέιμς Μποντ, ο Χάρι Πότερ και η Μέρι Πόπινς, την παράστααση έκλεψε το 5λεπτο, κωμικό σκετς του πασίγνωστου Μίστερ Μπιν (κατά κόσμον Ρόουαν Άτκινσον) υπό τους ήχους των "Δρόμων της Φωτιάς" του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Ως είθισται, η Ελλάδα παρέλασε πρώτη μεταξύ των 204 χωρών που λαμβάνουν μέρος στους Αγώνες, με σημαιοφόρο τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Χλιαρές αποδοκιμασίες κατά την παρέλαση των ΗΠΑ, υπό το βλέμμα της Πρώτης Κυρίας της χώρας, Μισέλ Ομπάμα. Τελευταία (επίσης όπως επιτάσσει η παράδοση) παρέλασε η αποστολή της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία αποθεώθηκε.

Ακολούθησαν οι ομιλίες του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής, Σεμπάστιαν Κο, καθώς και αυτή του προέδρου της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, η οποία προκάλεσε και τις περισσότερες εντυπώσεις, στην αποστοφή του πως "οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν σπίτι τους".

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατάληξη της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας. Η φλόγα βρισκόταν σε ένα κρις κραφτ στον Τάμεση, στα χέρια του Ντέιβιντ Μπέκαμ και της Τζέιντ Μπέιλι, γυναίκα ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ. Από εκεί, μεταφέρθηκε στο στάδιο από τον 5 φορές χρυσό ολυμπιονίκη κωπηλασίας σερ Στιβ Ρέντγκρεϊβ και από εκεί στους 7 νεαρούς αθλητές και αθλήτριες που άναψαν με εντυπωσιακό τρόπο το βωμό.

nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7257&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 28.07.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote