Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Βούλα Παπαχρήστου
Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Βούλα Παπαχρήστου Εκτύπωση E-mail
25.07.12

Εκτός της ολυμπιακής ομάδας των Αγώνων του Λονδίνου έθεσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή την πρωταθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου, μετά το σάλο που προκάλεσε η ανάρτησή της στο twitter, το περιεχόμενο της οποίας θεωρήθηκε ρατσιστικό. Η αθλήτρια ζήτησε δημόσια συγγνώμη, ωστόσο η ΕΟΕ αποφάσισε να μην της επιτρέψει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ΕΟΕ απαγόρευσε στους αθλητές της ολυμπιακής ομάδας να προβαίνουν σε δηλώσεις που δεν αφορούν σε αθλητικά θέματα.

«Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό» ανέφερε στο επίμαχο σχόλιό της η 23χρονη αθλήτρια.

Η Παπαχρήστου εμφανιζόταν κατά καιρούς να προωθεί μέσω twitter μηνύματα της Χρυσής Αυγής.

Μετά τις αντιδράσεις, η Παπαχρήστου ζήτησε συγγνώμη «για το ατυχές και κακόγουστο αστείο» και ανέφερε ότι δεν θα συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες αν δεν σεβόταν απόλυτα τις αξίες τους.

Το σχόλιο που ανέβασε δύο 24ωρα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων προκάλεσε αντιδράσεις από φιλάθλους που παρακολουθούν το λογαριασμό της στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Μερικές από τις (πιο ήπιες) απαντήσεις ήταν:
«Αν είναι σοβαρή η Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα, θα πρέπει να σας βάλουν στο πρώτο αεροπλάνο και να σας στείλουν πίσω».

«Ξενοφοβικά σχόλια από αθλήτρια της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς είναι απαράδεκτα. Μας ντροπιάζεις».

«Κυρία Παπαχρήστου προσοχή τη σβάστικα. Κόβει».

Η αντίδραση της Β. Παπαχρήστου

Αρχικά, η πρωταθλήτρια του τριπλούν διέγραψε το συγκεκριμένο σχόλιο από τον λογαριασμό της και στη συνέχεια μέσω Facebook και Twitter απάντησε: «Όλα αυτά που συνέβησαν δεν με εκφράζουν. Είμαι αθλήτρια τίποτε άλλο!! Δεν συνηθίζω να προσβάλω ποτε κανέναν... δεν είμαι αυτής της ιδεολογίας! Ζητώ συγνώμη αν άθελα μου προσέβαλα ανθρώπους! Δεν εχω καμία ανάμιξη με τα πολιτικά!!! Είμαι αθλήτρια και μονο!»

Πάντως, η Β.Παπαχρήστου έχει αναπαράγει στο λογαριασμό της στο Τwitter διάφορα σχόλια της Χρυσής Αυγής και του βουλευτή του κόμματος Ηλία Κασιδιάρη, που παραμένουν ενεργά.

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία ζητά συγγνώμη για το «ατυχές και κακόγουστο αστείο» και αναφέρει ότι δεν θα συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες αν δεν σεβόταν απόλυτα τις αξίες τους.

Η επίσημη ανακοίνωσή της έχει ως εξής:

«Ζητώ δημόσια συγγνώμη για το πραγματικά ατυχές και κακόγουστο αστείο που δημοσίευσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Twitter. Λυπάμαι και ντρέπομαι για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλλω τα ανθρώπινα δικαιώματα.

»Το όνειρό μου είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δε θα συμμετείχα σε αυτούς αν δεν σεβόμουν απόλυτα τις αξίες τους. Οπότε, δεν θα μπορούσα να πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και φυλών.

»Ζητώ συγγνώμη από όλους τους φίλους και συναθλητές που μπορεί να προσέβαλα ή να ντρόπιασα, την Εθνική Ομάδα Στίβου, καθώς και τους ανθρώπους και τις εταιρείες που στηρίζουν την αθλητική μου καριέρα και πορεία. Ακόμα, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή μου και την οικογένεια μου».

Και ο αποκλεισμός...
Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τέθηκε εκτός Ολυμπιακής Ομάδος.

Κοινή γραμμή με την ΕΟΕ χάραξε και η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ όσον αφορά την περίπτωση της Βούλας Παπαχρήστου. Η ομοσπονδία στίβου καταδικάζει το ρατσιστικό της σχόλιο στο twitter και συντάσσεται με την απόφαση της ελληνικής ολυμπιακής επιτροπής να αποκλείσει την αθλήτρια από τους αγώνες του Λονδίνου.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ αναφέρει τα εξής: «Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».


Η ΕΟΕ απαγόρευσε τις δηλώσεις που δεν αφορούν σε αθλητικά θέματα

Η διοίκηση της ΕΟΕ, με αφορμή το θέμα που προέκυψε με τη Βούλα Παπαχρήστου και το σχόλιό της στο Διαδίκτυο, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Το Αρχηγείο της ελληνικής Αποστολής στο Λονδίνο ενημερώνει τους αθλητές της ολυμπιακής μας ομάδας ότι δεν επιτρέπεται να προβαίνουν σε δηλώσεις σε οποιοδήποτε ΜΜΕ ή μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που δεν αφορούν αθλητικά θέματα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

ΣΥΡΙΖΑ: Ορθή η απόφαση του αποκλεισμού

Η απόφαση για τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από την ελληνική αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ορθή και αποτελεί μια στοιχειώδη και επιβεβλημένη ενέργεια, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ για τον αποκλεισμό της Παπαχρήστου.

ΠΑΣΟΚ: Ελπιζουμε να κατάλαβε το λάθος της

«Ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη υπόσταση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα από κανέναν και ειδικά από μέλη της αθλητικής κοινότητας, τα οποία αποτελούν σύμβολα για νέους ανθρώπους», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.
Ελπίζουμε - αναφέρεται στην ανακοίνωση - έστω και καθυστερημένα η κ. Παπαχρήστου να κατάλαβε το λάθος της και η δημόσια συγγνώμη της να είναι ειλικρινής.

ΔΗΜΑΡ: Να ανακληθεί τώρα η συμμετοχή της Bούλας Παπαχρήστου

«Ρατσιστικό χιούμορ και "αστειάκια" που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

Ζητεί παράλληλα από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή «να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

«Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια «αστεία"»θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

ΚΚΕ: Απαράδεκτη συμπεριφορά

Πρέπει να καλλιεργηθούν στον αθλητισμό η φιλία και η αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, απαντώντας στον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με αφορμή ρατσιστική δήλωση που εμφανίστηκε στο twitter της.

Ως βασική αιτία που γεννά τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές, το ΚΚΕ θεωρεί τον εθνικισμό και την εθνική υπεροψία που καλλιεργούνται στο χώρο του αθλητισμού και προσθέτει ότι «η ουσιαστική του αντιμετώπιση προϋποθέτει αθλητισμό σε εντελώς διαφορετική βάση από το σημερινό, του εμπορίου, της ντόπας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Ανεξάρτητοι Ελληνες: Να ανακληθεί η απόφαση

Την άμεση ανάκληση της ποινής του αποκλεισμού της Β.Παπαχρήστου ζήτησε ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μπάμπης Αποσκίτης. Από πότε μία ατυχής δήλωση ή ένα αστείο κακής ποιότητας έστω μπορεί να επισύρει την βαρύτερη των ποινών, διερωτήθηκε. Γιατί αυτή είναι η «εσχάτη των ποινών» για έναν αθλητή που ετοιμάζεται τέσσερα χρόνια για την Ολυμπιάδα, συνέχισε.

Σχολιάζοντας τη στάση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στο θέμα, ο κ. Αποσκίτης στη δήλωσή του ανέφερε: «Από πότε ο κύριος Κουβέλης αναδεικνύεται σε δημόσιο κατήγορο και ζητάει την τιμωρία Έλληνα αθλητή; Ενώ η κοινωνία δολοφονείται, με τη συμμετοχή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στην συγκυβέρνηση των προθύμων, σε αυτό το γεγονός βρήκε ο κ. Κουβέλης να κάνει επίδειξη "αριστεροφροσύνης"»;


Κάποιοι κατηγορούν την Παπαχρήστου ότι στο παρελθόν έχει κάνει retweet σε ποσταρίσματα σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, ενώ έχει στείλει και χρόνια πολλά στον Ηλία Κασιδιάρη την ημέρα των γενεθλίων του.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7253&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 25.07.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote