Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Κύπρος: Διάβημα στον ΟΗΕ για την τουρκική άσκηση στην ΑΟΖ
Κύπρος: Διάβημα στον ΟΗΕ για την τουρκική άσκηση στην ΑΟΖ Εκτύπωση E-mail
13.07.12

Η Κυπριακή Δημοκρατία προβαίνει στα ανάλογα διαβήματα προς τον ΟΗΕ, σε σχέση με την αεροναυτική άσκηση της Τουρκίας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, σε διεθνή ύδατα μέσα στα όρια της ΑΟΖ της Κύπρου, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι «σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε, πραγματοποιήθηκε η άσκηση της Τουρκίας σήμερα [Πέμπτη] από τις 9 π.μ. μέχρι τις 2μ.μ., και σε αυτή έλαβαν μέρος δύο τορπιλάκατοι και μία κορβέτα.

» Η άσκηση έγινε νοτίως της Κύπρου, σε διεθνή ύδατα, σε τμήματα της κυπριακής ΑΟΖ, στα οικόπεδα 2, 3, 8, 9, 12, και 13.

» Όπως γίνεται κάθε φορά, προβαίνουμε σε ανάλογες ενέργειες και διαβήματα προς τον ΟΗΕ, αναφορικά με τις ενέργειες της Τουρκίας, δηλαδή να μην ενημερώνει την Κυπριακή Δημοκρατία», ανέφερε.

Όπως ακόμη ανέφερε, «είμαστε σε μια περίοδο που και τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη ζητούν να μην προκαλείται ένταση στην περιοχή, σε μια προσπάθεια της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων και στην περίπτωση της Κύπρου, του Κυπριακού.

» Όμως, βλέπουμε ότι στις εκκλήσεις του ΓΓ του ΟΗΕ, η Τουρκία απαντά με τη διεξαγωγή τέτοιων ασκήσεων. Σε αντίθεση με την Τουρκία, η Βρετανία έχει ενημερώσει και συνεννοηθεί με την Κυπριακή Δημοκρατία», προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση για τις ασκήσεις του Ισραήλ, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «κάθε φορά που κάνουν ασκήσεις οι Ισραηλινοί, όποια συνεννόηση και όποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν, γίνονται με βάση και τους κανόνες και τους διεθνείς νόμους, και το Ισραήλ πάντοτε είναι συνεργάσιμο με την Κυπριακή Δημοκρατία».

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7234&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote