Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αστυνομική έρευνα στην κατοικία και το γραφείο του Νικολά Σαρκοζί
Αστυνομική έρευνα στην κατοικία και το γραφείο του Νικολά Σαρκοζί Εκτύπωση E-mail
04.07.12

Αστυνομικοί και ένας δικαστής πραγματοποίησαν σήμερα έρευνα στην κατοικία και το γραφείο του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί, στο πλαίσιο της υπόθεσης Μπετανκούρ, όπως είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος του πρώην αρχηγού του κράτους και πηγές προσκείμενες στην έρευνα.

Δέκα αστυνομικοί συνόδευσαν τον ανακριτή Ζαν-Μισέλ Ζαντί, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Ο δικαστής εξετάζει την πιθανή παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Νικολά Σαρκοζί το 2007. Ο τελευταίος αναχώρησε την Δευτέρα με την οικογένειά του για τον Καναδά, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Τιερί Χερζόγκ .

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας Le Monde αποκάλυψε επίσης μια έρευνα στο δικηγορικό γραφείο με το οποίο είναι συνεταίρος ο Νικολά Σαρκοζί, πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί από πηγές προσκείμενες στην έρευνα.

«Οι έρευνες αυτές - αν και εστάλησαν στον δικαστή αυτό, εδώ και δεκαπέντε ημέρες, όλα τα απαραίτητα στοιχεία - θα αποδειχθούν, όπως αναμένουμε, περιττές διαδικασίες», δήλωσε ο Χερζόγκ.

Τα έγγραφα αυτά καταδεικνύουν, όπως είπε, «ότι ήταν απολύτως αδύνατο να γίνουν» τα «δήθεν «μυστικά ραντεβού» με την κυρία Λιλιάν Μπετανκούρ, κληρονόμο του ομίλου L'Oréal, σύμφωνα με τον Χερζόγκ.

Ο Χερζόγκ διευκρινίζει ότι ενημέρωσε τον δικαστή πως «όλες οι μετακινήσεις και οι τόποι όπου μετέβη» ο Νικολά Σαρκοζί στην διάρκεια του 2007, ήταν υπό τον έλεγχο των αστυνομικών που ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια του.

Εξήγησε μάλιστα ότι έγραψε και πάλι σήμερα στον δικαστή για να του προσδιορίσει την ταυτότητα των υπευθύνων αυτών, «ώστε να μπορέσουν να πιστοποιήσουν ότι υπήρξε μόνο ένα ραντεβού, στις 24 Φεβρουαρίου 2007, στην κατοικία του, με τον Αντρέ Μπετανκούρ», τον αποθανόντα σύζυγο της Λιλιάν.

Η υπόθεση Μπετανκούρ, μέρος μιας οικογενειακής διένεξης μεταξύ της δισεκατομμυριούχου και της κόρης της, επεκτάθηκε και στην πολιτική σκηνή και οδήγησε στην αποχώρηση του πρώην υπουργού Εργασίας του Σαρκοζί, Ερίκ Βερτ, με την υποψία της σύγκρουσης συμφερόντων και της παράνομης χρηματοδότησης εκλογικής εκστρατείας.

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7220&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote