Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Δραματική η κατάσταση από τις πλημμύρες στο Μεξικό
Δραματική η κατάσταση από τις πλημμύρες στο Μεξικό Εκτύπωση E-mail
02.11.07

Δεκάδες χιλιάδες Μεξικανοί έχουν παγιδευτεί σε στέγες σπιτιών ή σε στύλους του δικτύου ηλεκτροδότησης στην πολιτεία Ταμπάσκο, στο νότιο Μεξικό, όπου σχεδόν το σύνολο της επιφάνειας του εδάφους έχει σκεπασεί από τα νερά.
Τουλάχιστον 500.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι και ένα άτομο έχει χάσει τη ζωή του, εξαιτίας των χειρότερων πλημμυρών που έχει ζήσει η πολιτεία τα τελευταία 50 χρόνια.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Άντρες Γκρανιέρ, δήλωσε ότι πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, δηλαδή ο μισός πληθυσμός, βρίσκονται «μέσα στο νερό» και πολλοί καλούν στα τοπικά ραδιοφωνικά δίκτυα εκλιπαρώντας για βοήθεια.

Τα σωστικά συνεργεία χρησιμοποιούν βάρκες για να απομακρύνουν από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους κατοίκους, τους οποίους συγκεντρώνουν στα πρόχειρα καταλύματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και τα προάστεια της πρωτεύουσας της πολιτείας, Βιγιαερμόσα, έχουν μετατραπεί στο μεγαλύτερο μέρος τους σε λίμνες λάσπης.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας επισήμανε ότι χιλιάδες στρατιώτες και εθελοντές δίνουν μάχη για να ενισχύσουν τα φράγματα που έχουν φτιαχτεί σε έναν αυτοκινητόδρομο γύρω από την πρωτεύουσα, που αν δεν αντέξουν, θα έχει ως συνέπεια να πλημμυρίσει όλη η πόλη.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=721&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote