Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ο κύβος ερρίφθη: Μπαίνουμε στον Μηχανισμό
Ο κύβος ερρίφθη: Μπαίνουμε στον Μηχανισμό Εκτύπωση E-mail
26.06.12

Την απόφαση να καταθέσει αίτημα στον ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης έλαβε η κυβέρνηση. Με ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα, αναφέρεται ότι η Δημοκρατία ενημέρωσε τις αρμόδιες Ευρωπαϊκές Αρχές για την απόφασή της να υποβάλει αίτηση προς τις χώρες μέλη της ζώνης του ευρώ για οικονομική στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας/Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΤΧΣ/ΕΜΣ), κυρίως για τις επιπτώσεις από τις ζημιές των τραπεζών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

     

 Ανακοίνωση Κυπριακής Δημοκρατίας

 Αίτημα για Εξωτερική Οικονομική Στήριξη

    H Κυπριακή Δημοκρατία έχει σήμερα ενημερώσει τις αρμόδιες Ευρωπαϊκές Αρχές για την απόφασή της να υποβάλει αίτηση προς τις χώρες μέλη της ζώνης του ευρώ για οικονομική στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας/Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΤΧΣ/ΕΜΣ). Σκοπός του αιτήματος είναι ο περιορισμός των κινδύνων που αντιμετωπίζει η Κυπριακή οικονομία, ιδιαίτερα των αρνητικών επιπτώσεων που προέρχονται από τον τραπεζικό τομέα,  λόγω της μεγάλης έκθεσής του στην ελληνική οικονομία.

Είχε προηγηθεί η νέα υποβάθμιση κατά μία βαθμίδα της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου, από ΒΒΒ- σε ΒΒ+ για τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση και από F3 σε Β για τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση, με την προοπτική αξιολόγησης να τίθεται σε αρνητικό ορίζοντα από τον Οίκο Fitch. Το υπουργείο Οικονομικών χαρακτήρισε καθοριστικής σημασίας την αξιολόγηση του Οίκου Fitch.

politis-news

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7204&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote