Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Με Κάρολο Παπούλια στη Σύνοδο Κορυφής
Με Κάρολο Παπούλια στη Σύνοδο Κορυφής Εκτύπωση E-mail
26.06.12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τεθεί τελικά επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου.
Η απόφαση ελήφθη ώστε η ελληνική συμμετοχή να είναι σύμφωνη με όσα ορίζουν τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα που εν προκειμένω απαιτούν εκπροσώπηση από πρωθυπουργούς ή αρχηγούς κρατών.

Προηγήθηκε ανάλογη γνωμοδότηση, δεσμευτικού χαρακτήρα, της νομικής υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στην κυβερνητική ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται:

«Στη Σύνοδο Κορυφής στις 28 – 29 Ιουνίου 2012 στις Βρυξέλλες, της Ελληνικής Αντιπροσωπείας θα ηγηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου θα έχει τηλεφωνικές επαφές με ομολόγους του».

Την ελληνική αντιπροσωπεία στη Σύνοδο Κορυφής πλαισιώνουν ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά (καθώς δεν έχει ορκιστεί ακόμη ο νέος υπουργός Β. Ράπανος), ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Κοινή αποστολή μετά την ανάρρωση Σαμαρά
Κοινή αποστολή σε Βρυξέλλες, Φραγκφούρτη, Ουάσινγκτον και άλλες πρωτεύουσες μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών άμα τη αναρρώσει του κ. Σαμαρά και με σκοπό να προωθήσουν ζητήματα σχετικά με την αναθεώρηση του Μνημονίου, αποφάσισαν σήμερα οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί.

Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης είχαν δια ζώσης συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας επικοινώνησαν σε συνομιλία ανοιχτής ακρόασης με τον Αντώνη Σαμαρά λίγο προτού ο πρωθυπουργός λάβει εξιτήριο από το Αττικό νοσοκομείο.

Οι κ.κ Βενιζέλος και Κουβέλης ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να παραστούν στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής δεδομένου ότι σε αυτή δεν κατέστη δυνατόν να συμμετάσχει ο πρωθυπουργός.

«Δεν έχει νόημα να μετάσχουμε κι εμείς ως αρχηγοί των κομμάτων στην κυβερνητική αντιπροσωπεία, μια που δεν θα πραγματοποιηθούν οι κατ' ιδίαν πολιτικές επαφές που θα είχαν νόημα πολύ μεγαλύτερο από αυτήν καθαυτή την τυπική διαδικασία της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος ύστερα από τη συνάντησή του με τον Φώτη Κουβέλη.

Ωστόσο, τόνισε ότι ο ίδιος, υπό την ιδιότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να βρίσκεται στις Βρυξέλλες την Πέμπτη για τη συνεδρίαση του ΕΣΚ, τις συναντήσεις με τους ηγέτες των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων και για τη συνάντηση σε μικρότερο κύκλο των σοσιαλιστικών κομμάτων που μετέχουν σε κυβερνήσεις στις χώρες- μέλη της ΕΕ.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε επίσης σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών υπό τον κ. Αβραμόπουλο με τη συμμετοχή εκτός των κ.κ. Ζανιά, Χατζηδάκη και Σταϊκούρα, του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη, του βουλευτή Επικρατείας Χρύσανθου Λαζαρίδη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου. Στη σύσκεψη εξετάστηκε η στρατηγική που θα ακολουθηθεί στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7203&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 26.06.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote