Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΕΛΑ ΚΡΥΦΑ ΕΛΑ ΛΑΘΡΑΙΑ….
ΕΛΑ ΚΡΥΦΑ ΕΛΑ ΛΑΘΡΑΙΑ…. Εκτύπωση E-mail
14.04.07

Του Σάκη  Σερέτη

Η Πρωθυπουργική εξαγγελία που αφορούσε στη ψήφο των Ομογενών,φαίνεται πως ηταν η αιτία που ανοιξε η ορεξη κάποιων «μεγαλοπαραγόντων» εδώ στην Νέα Υόρκη,οι οποίοι αρχισαν να καταστρώνουν τα μεγαλεπίβολα σχέδια τους,για τον πολλαπλασιασμό των γαλάζιων κομματικών οργανώσεων εντός- εκτός και επί τα αυτά{εστω και εικονικά}.

Βγήκαν λοιπόν τα μεγάλα μαχαίρια και τα συντροφικά μαχαιρώματα,κοντεύουν να γίνουν τρόπος ζωής για ορισμένους κομματικούς επιτήδειους,{ευτυχώς ειναι λίγοι}οι οποίοι εχουν και κάποιες προσβάσεις στην γαλάζια Ιερουσαλήμ.

Αυτές οι προσβάσεις και φυσικά ο “ξαφνικός ερωτας”του γνωστού εκλογομάγειρα για τον αλλοτε μισητό αντίπαλο του,εγιναν το ασανσέρ που ανέβασε στην κορυφή, ενα νέο αστέρι στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας,σε Ομογενειακό επίπεδο.{ ευτυχώς η δυστυχώς, το μέλλον θα δείξει }

Η πρόσφατη επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού κ.Γ.Ορφανού στην Αμερική περιείχε και μια μυστικοσύναξη 20-25 ατόμων, στην λέσχη των Λημνίων στην Αστόρια,που ειχε σαν κύριο σκοπό της, την επίδειξη δυνάμεως εκ μέρους του νομάρχη αλλά χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Οι «προσκεκλημένοι» επιλέχθηκαν, σύμφωνα με τα προσωπικά κριτήρια του νεοεκλεγέντα νομάρχη της Ν.Δ. των Ανατολικών πολιτειών Αμερικής κ.Π.Γαλάτουλα,και μέσα σε αυτό το περίεργο μωσαϊκό,υπήρχαν και διάφοροι περιθωριακοί τραμπούκοι,γνωστοί για τα εργα τους στον Ομογενειακό χώρο.{Αραγε το γνωρίζει αυτό ο κ. Ορφανός}.

Φυσικά ενας μεγάλος αριθμός νοικοκυραίων Νεοδημοκρατών, δεν ενημερώθηκε αρμοδίως για αυτή την επίσκεψη και οπως ηταν φυσικό δεν παρευρέθησαν.

Τώρα ποιανού ηταν η αρμοδιότητα,για να ενημερώσει ολα τα μέλη του κόμματος

μέσω των τοπικών οργανώσεων,δεν γνωρίζω και πολύ θα ηθελα, εαν υπάρχει  κάποιος υπεύθυνος,να μας ενημερώσει για αυτή την περίεργη  απουσία  παραδοσιακών στελεχών του κόμματος,από αυτή την μυστικοσύναξη.

Αυτό που ειδα ομως προσωπικά εγώ,ηταν η απουσία αρκετών γνωστών μελών του κόμματος οι οποίοι εκφράζουν  την εντονη δυσφορία τους,για αυτή την τακτική του δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Η ιστορία με τις κομματικές οργανώσεις της Ν.Δ στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης,αναμένεται να εξελιχθεί σε ωρολογιακή βόμβα,καθως το ρήγμα που υπάρχει μεταξύ των δύο μεγάλων τοπικών οργανώσεων{Μανχάταν,Αστόριας}και τον νεοεκλεγέντα νομάρχη, παραμένει αγεφύρωτο.

Ως γνωστόν η τοπική οργάνωση Αστορίας,ειχε αποκλεισθεί απο αυτές τις εκλογές και ο κ.Α.Τσιπτσής{υπεύθυνος της Ν.Δ.για τους απόδημους}ειχε δηλώσει οτι δεν αναγνωρίζει το προεδρείο της διότι δεν προήλθε απο νόμιμες εκλογές.

Η πλευρά του προέδρου κ.Γ.Γεωργόπουλου αντίθετα ,υποστηρίζει οτι εγιναν νομιμώτατες εκλογές ,με την εποπτεία της εφορευτικής επιτροπής που ειχε εγκρίνει το κόμμα.

Την θέση αυτή υποστηρίζουν και αρκετά μέλη του κόμματος, με δηλώσεις που εκαναν στον γράφοντα {Δ.Πετρίδης,Β.Αναστασίου,Α.Τομόπουλος κ.α}κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα αποτελούσαν και την εφορευτική επιτροπή.

Η τοπική οργάνωση του Μανχάταν δεν συμμετείχε καθολικά σε αυτή την διαδικασία,διότι οπως μου δήλωσε η κ. Ειρ.Κοντού, {πρόεδρος της τοπικής}δεν ειδοποιήθησαν εγκαίρως.

Ο τρόπος διεξαγωγής των νομαρχιακών  εκλογών,καθως και ο χρόνος που διεξήχθησαν, εξακολουθεί να ειναι το πρόβλημα που διχάζει και γιαυτό τον λόγο, τα μέλη των δύο τοπικών που προανέφερα ,δεν εμφανίζονται και δεν συμμετέχουν στις οποιες κρυφές η φανερές εκδηλώσεις οργανώνει ο νομάρχης.

Για την ωρα παντως η νομαρχιακή επιτροπή ειναι αστεγη και κανεις δεν γνωρίζει πότε θα μπορέσει να εξασφαλίσει ενα γραφείο για τον νομάρχη και το συμβούλιο του.

Οι πληροφορίες λένε οτι μετά την διεξαγωγή της παρέλασης, θα δρομολογηθούν κάποιες εξελίξεις για την εξομάλυνση της κατάστασης και δεν αποκλείεται, η στάση που θα κρατήσουν οι υψηλοί προσκεκλημένοι πολιτικοί που βρίσκονται στην ΝέαΥόρκη,να φανερώσει και την γραμμή πλεύσης του κόμματος.

Καλό θα ηταν ομως, οι πολιτικοί που μας επισκέπτονται, να προσέχουν ποιοί τρέχουν να  φωτογραφηθούν μαζί τους.

Μια φωτογραφία ισον χίλιες λέξεις,λέει η γνωστή κινέζικη παροιμία και καποιες τέτοιες φωτογραφιούλες ζητιανεύουν τα λαμόγια, ωστε να δείχνουν, οτι παρά το δύσοσμο παρελθόν τους ,εξαλολουθούν να εχουν σχέσεις στοργής με την εκαστοτε εξουσία.

Χθεσινοί πρασινοφρουροί,σημερινοί ιπόττες του "σεμνά και ταπεινά"αρκεί να μην βρεθεί στον δρόμο τους κανένας που δεν εχει επιλεκτική -εξαγοράσιμη μνήμη.

Βέβαια ειναι κάτι παραπάνω απο σίγουρο, οτι θα στεναχωρηθούν κάποιοι διάττοντες αστέρες,ομως να μην ανυσηχούν οι πολιτικοί μας, γιατί το εργοστάσιο παραγωγής των μεγάλων ιδεων του εξωτερικού δεν θα κλείσει,επειδή οι “μεγαλοπαράγοντες”δεν θα εχουν στο αρχείο τους,μια ακόμη απόδειξη της δήθεν σημαντικότητας τους.  

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=72&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 24.05.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote