Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ηγέτες και αγορές με το βλέμμα στην Ελλάδα
Ηγέτες και αγορές με το βλέμμα στην Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
15.06.12

Οι Κεντρικές Τράπεζες σημαντικών οικονομιών του πλανήτη είναι "σε ύψιστη ετοιμότητα" να δράσουν κατευνάζοντας τα πνεύματα στις χρηματαγορές εάν του αποτελέσματος στις ελληνικές εκλογές επακολουθήσει αναστάτωση, δήλωσαν ανωνύμως στο Reuters εκπρόσωποι του G20, που συνενώνει ανεπτυγμένες με αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Επίσης, υψηλόβαθμη αμερικανική κυβερνητική πηγή επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι εκλογές δεν θα παράσχουν "το οριστικό σήμα, για το τί πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια" στο πλαίσιο της κρίσης χρέους του ευρώ.

"Οι Κεντρικές Τράπεζες προετοιμάζονται για συντονισμένη δράση για ρευστότητα στο διεθνές τραπεζικό σύστημα", ανέφερε στο Reuters μια άλλη πηγή του G20 ενώ έτερη πηγή του G20 προέβλεψε ότι εάν οι χρηματαγορές αναστατωθούν, τότε ήδη τη Δευτέρα στο Λος Κάμπος στο Μεξικό θα γίνει έκτακτη σύσκεψη του G7 σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Καναδάς, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία), στην οποία τηλεφωνικώς θα κληθούν να συμμετάσχουν κεντρικοί τραπεζίτες ισχυρών οικονομικώς κρατών.

Θα καταστεί σαφές ότι, "θα ληφθούν τα οποιαδήποτε αναγκαία μέτρα - παροχή εξτρά ρευστότητας, ιδίως σε αμερικανικά δολάρια - για να διασφαλιστεί σε απόλυτο βαθμό η σταθερότητα στις διεθνείς χρηματαγορές".

Επίσης ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών της ευρωζώνης φέρονται ότι σχεδιάζουν τηλεφωνική διάσκεψη αμέσως μόλις γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα την Κυριακή.

"Ένα τηλεφωνικό Eurogroup αναμένεται ότι θα διεξαχθεί αφού γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα το απόγευμα της Κυριακής, αλλά τίποτε δεν έχει αποφασιστεί οριστικά", είπε η μία από τις πηγές αυτές.

Την ίδια στιγμή, η αμερικανική κυβέρνηση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τηρούν στάση αναμονής.

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, μιλώντας στην Ουάσιγκτον εξέφρασε την άποψη ότι μέχρι το τέλος του μήνα η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμφωνήσει σε μέτρα που θα περιορίζουν την κρίση στην ευρωζώνη.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, επανέλαβε ότι "πρέπει να σεβαστούμε τη δημοκρατική διαδικασία στην Ελλάδα" και ότι θα ξεκινήσουν διαβουλεύσεις του Ταμείου με την Αθήνα όταν σχηματιστεί μία νέα κυβέρνηση, αποφεύγοντας να απαντήσει σε ερωτήματα αν είναι εφικτή η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής συμφωνίας.

nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7189&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote