Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Επανεκλογή του Ηλία Τσεκερίδη στην προεδρία της ΟμοσπονδίαςΕλληνικών σωματείων Νέας Υόρκης.
Επανεκλογή του Ηλία Τσεκερίδη στην προεδρία της ΟμοσπονδίαςΕλληνικών σωματείων Νέας Υόρκης. Εκτύπωση E-mail
12.06.12

Με ένα ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο εκλογικό αποτέλεσμα , η πλειοψηφία των μελών της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, ανανέωσε την εμπιστοσύνη της για μια ακόμη διετή θητεία προς τον συνδυασμό του κ.Ηλία Τσεκερίδη και ταυτόχρονα γυρίζονταςτην πλάτη στον αντίπαλο συνδυασμό,επιβεβαίωσε ότι δεν ενστερνίζεται τις μεθοδολογίες του,καθώς επίσης και τον ανακόλουθο τρόπο, με τον οποίο πολιτεύτηκε τα δυο προηγούμενα χρόνια σαναντιπολίτευση.

Το ήρεμο κλίμα και η συμμετοχή 177 αντιπροσώπων των μελών-συλλόγων της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης , ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της εκλογικής διαδικασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Ιουνίου στο Σταθάκειο πολιτιστικό κέντρο στην Αστόρια, για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Η κάλπη άνοιξε στις οκτώ το πρωί και έκλεισε στις έξι το απόγευμα , ενώ στην καταμέτρηση των ψήφων, ευρέθησαν 176έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα άκυρο στο οποίο αναγραφόταν “Είστε όλοι άχρηστοι”.

Σύμφωνα με το ισχύον εκλογικό σύστημα, οι τέσσερις πρώτοι στο κάθε ψηφοδέλτιο , αποτελούντην ηγετική ομάδα του συνδυασμού και εκλέγονται χωρίς σταυρό προτίμησης, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμούαναφέρονται με την σειρά των σταυρών προτίμησης.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Συνδυασμός “΄Όλοι μαζί για τον Ελληνισμό”

Ηλίας Τσεκερίδης (πρόεδρος),Χρήστος Βουρνάς (αντιπρόεδρος), Πέτρος Γαλάτουλας( γενικός γραμματέας),Απόστολος Σκοτίδας(ταμίας).

Αθανάσιος Αρώνης(95), Αυγερινή Κατέχη (91),Κωσταντίνος Κατσάνος (88),Γεώργιος Καλύβας(84),ΦρίξοςΓκούσης (84),Βασίλειος Γκουρνέλος(81),Κλεάνθης Μεϊμάρογλου(74),ΒασίλειοςΕγγλέζος(74),Κωσταντίνος Τομόπουλος (73),Αργύρης Κατός(72),Μιχάλης Κοκόλης (67),ΣταύροςΖιώγκας (59), Διονύσιος Βασιλάτος (52), Φωτεινή Παπαδοπούλου(52),ΑθανάσιοςΚοράκης(46) ,Απόστολος Τραμπάκουλος (31)και Γρηγόρης Νοδάρος(28).

Συνδυασμός “ ἙλληνοαμερικανικήΑναγέννηση”

ΚωσταντίνοςΛαμπράκης (υποψήφιος πρόεδρος) ,Νικόλαος Κωστόπουλος( υποψήφιος αντιπρόεδρος), ΠαναγιώτηςΜιχαλέας (υποψήφιος γενικός γραμματέας), Αντὠνιος Φωκάς (υποψήφιος ταμίας),Δημήτριος Δημητρίου(54),ΔημήτρηςΚαλαμαράς(53),Αλικάκος Γεώργιος (49),ΚλεάνθηςΜπακάλης (49),Δἠμος Σιώκης(44),Γρηγόρης Δημητρουλάκος(42),ΕλευθέριοςΑβραμίδης(38),Παύλος Χατζηκυριάκος(38), Άγγελος Νιάκας(34),Στέλλα Δελασούλα(28),Δόριζας Ανδρέας(26),Νικόλαος Φλουσκάκος (24), Γεώργιος Ψάχος(24),ΑθανάσιοςΛιάμπας (23),Δημήτριος Βαρβάτσικος(22)Γεώργιος Ρουσάκης (19) και Ανδρέας Τούρος(14).

Την διχογνωμία που παρουσιάζει το ισχύον καταστατικό, σχετικά με τον αριθμό των συμβούλων πουθα εκλεγούν βάσει του εκλογικού ποσοστούτων συνδυασμών τους, καλείται τώρα να ερμηνεύσει η εφορευτική επιτροπή, η οποίαήδη δέχθηκε την ένσταση του κ. Ηλία Τσεκερίδη, μέσω της οποίας ζητάει να κατοχυρωθεί και η 17η θέση στον συνδυασμό του, γεγονός που εάν εφαρμοστεί, θα επιτρέψειτην είσοδο μόνο των τεσσάρων αριστίδην εκλεγμένων μελών από τον συνδυασμό του κ. Κωσταντίνου Λαμπράκη.

Σύμφωνα με το άρθρο 11 παράγραφος 4 του καταστατικούτης Ομοσπονδίας, ο πλειοψηφείς συνδυασμός αναδεικνύει μέχρι και 17 μέλη στοδιοικητικό συμβούλιο, ενώ ο δεύτερος συνδυασμός, εάν συγκεντρώσει 40% ήπερισσότερο, εκλέγει έξι (6) μέλη και σε περίπτωση ανυπαρξίας τρίτου συνδυασμούεκλέγει επτά(7 )μέλη. Εάν ο δεύτερος συνδυασμός συγκεντρώσει 20%, εκλέγει τρία (3) μέλη και σε περίπτωση ανυπαρξίας τρίτουσυνδυασμού, εκλέγει τέσσερα(4 )μέλη.

Ωστόσο στο ίδιοάρθρο και στην παράγραφο 5 αναφέρει ότι : “Σεπερίπτωση που οι συνδυασμοί είναι μόνο δυο (2), τότε ο δεύτερος συνδυασμός εκλέγειπέντε (5) μέλη στο διοικητικό συμβούλιο. και οι υπόλοιπες τέσσερις θέσεις καταλαμβάνονται από τον μειοψηφούντα συνδυασμό”.

 

Η εφορευτική επιτροπή που απαρτίζονταν από τους κκ.Α.Τομόπουλο, Ι.Χελιώτη, Δ.Φίλιο, Δ.Βεκιαρέλλη και Ι.Αγγελόπουλο , αποφάσισεερμηνεύοντας το καταστατικό, να αποκλείσει από την εκλογική διαδικασία τους συλλόγους ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ,ΑΡΝΙΩΤΩΝ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ,ΜΑΓΟΥΛΙΩΤΩΝ-ΣΠΑΡΤΗΣ,ΠΑΣΣΙΦΑΗ,ΒΥΖΑΣΜΕΓΑΡΩΝ,ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ,ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ NJ,ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ,ΣΥΛΛΟΓΟΣΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ και ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ, οι οποίοι κατά την διάρκεια της προηγούμενηςδιετίας 2010-2012 δεν εμφανίστηκαν σε καμία γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας.

Αυτό είχε σαν φυσική συνέπεια και τον αποκλεισμό τωναντιπροσώπων τους, Σάββα Ανδρέα,Αθανασούλα Αναστάσιο, Δρογκάρη Γεώργιο (τακτικοί), Γκόρο Ιωάννη, Αυγητίδη Ανέστη και ΠαναγάκουΠηνελόπη (αναπληρωματικοί), οι οποίοι στερούμενοι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, δεν δικαιούνταν να συμμετάσχουν στις εκλογές σαν υποψήφιοι τουσυνδυασμού “Ελληνοαμερικανική Αναγέννηση”.

Επίσης, ο σύλλογοςLadies Auxiliary Σουλιώτισσες αποκλείστηκε από την εκλογική διαδικασία,καθόσον τακτοποίησε εκπρόθεσμα την οικονομική συνδρομή του προς την Ομοσπονδία,ενώ νομικά αστήρικτη, παραμένει η σκανδαλώδηςεύνοια της εφορευτικής επιτροπής, σχετικά με την εγκυρότητα συμμετοχής στιςεκλογές 20 και πλέον συλλόγων, οι οποίοι πλήρωσαν την καταληκτική ημερομηνία του Μαρτίου 2012 τις συνδρομές δυο ετών και σύμφωνα μετο καταστατικό, δεν είχαν το δικαίωματου εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Σε γενικές γραμμές όμως, οι περισσότερες αποφάσεις της εφορευτικής επιτροπής, είχαν τον χαρακτήρα ερμηνείας του καταστατικού κατά τοδοκούν, ενώ η εφαρμογή αποφάσεων που δεν προβλέπονται από τα άρθρατου, δικαιολογημένα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ιδιαίτερα του συνδυασμού “Ελληνοαμερικανική Αναγέννηση”, ο οποίος εκτός από τον αποκλεισμό των υποψηφίων προς εκλογή στο διοικητικό συμβούλιο μελών του, φάνηκε ότι έχασε και σημαντικό αριθμό ψήφων, μειώνοντας έτσι το εκλογικό του ποσοστό, που καθορίζει την αριθμητική παρουσία των μελώντου στο νέο διοικητικό συμβούλιο.

Εύλογα ερωτηματικά εγείρει και η επιλεκτική τακτική ενημέρωσης που υιοθέτησε η εφορευτική επιτροπή, σχετικά με τηντελευταία προθεσμία υποβολής ενστάσεων της 6ης Ιουνίου ενάντια στις αποφάσεις της, τις οποίες κοινοποίησε την 7η Ιουνίου,με αποτέλεσμα να στερήσει αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα από την πλειοψηφία των μελών τηςΟμοσπονδίας.

Ωστόσο, μια ημέρα μετά τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν προ των εκλογών, από τους επιλεκτικά ενημερωμένους για τις αποφάσεις της εφορευτικής επιτροπής , κοινοποιήθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και χωρίς εμπεριστατωμένες αιτιολογίες, οι εξής απαντήσεις των σχετικών ενστάσεων :

1.Με πλειοψηφία 4-1, απορρίπτει την ένστασητου Ηλία Τσεκερίδη περί νομιμότητας του Συλλόγου Atlas στις διαδικασίες των εκλογών της Ομοσπονδίας της10ης Ιουνίου.

2.Με πλειοψηφία 3-2, αποδέχεται την ένστασητου Γεωργίου Αλικάκου ως προς τη συμμετοχή του Συλλόγου Πανευβοϊκός στιςδιαδικασίες των εκλογών της Ομοσπονδίας της 10ης Ιουνίου.

3. Ομόφωνα απορρίπτει την ένσταση του ΓεωργίουΑλικάκου ως προς τη συμμετοχή του Συλλόγου Αρνιωτών στις διαδικασίες των εκλογών της Ομοσπονδίας της 10ης Ιουνίου.

4. Ομόφωνα αποδέχεται την ένσταση του ΘεόδωρουΠαυλάκου ως προς τη συμμετοχή του Συλλόγου Επιδαύρου Λειμηράς στις διαδικασίεςτων εκλογών της Ομοσπονδίας της 10ης Ιουνίου.

5. Ομόφωνα απορρίπτει την ένσταση του Ιωάννη Γκόρου ως προς τη συμμετοχή του ΣυλλόγουΕπιστημόνων στις διαδικασίες των εκλογών της Ομοσπονδίας της 10ης Ιουνίου.

6. Με πλειοψηφία 4-1, απορρίπτει την ένστασητων κ.κ. Κωνσταντή Λαμπράκη και Παναγιώτη Μιχαλέα, εκ μέρους του συνδυασμού«Ελληνοαμερικανική Αναγέννηση», θεωρώντας την Εφορευτική Επιτροπή αναρμόδια ναεπιληφθεί των ζητημάτων που θίγει αναφορικά με την καταγγελλόμενη μη τήρηση τουκαταστατικού εκ μέρους αξιωματούχων και μελών της απερχόμενης διοίκησης.

7. Αναφορικά με την ένσταση του ΔημητρίουΔημητρίου σχετικά με τη νομιμότητα συμμετοχής του Αργύρη Κατού ως υποψηφίουστις εκλογές και μετά από ενδελεχή έρευνα και πιστοποίηση από το Γραμματέα τουΣυλλόγου Βορειοχωριτών Πελιναίον, με ομοφωνία των τεσσάρων παρόντων, απορρίπτειτην εν λόγω ένσταση.

“Παραβιάσαμε το καταστατικό για το καλό της Ομοσπονδίας, αποτρέποντας τον αποκλεισμό αρκετώνσυλλόγων από τις εκλογές”, τόνισε στον γράφοντα ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής Α.Τομόπουλοςκαι επισημαίνοντας την ανάγκη εκσυγχρονισμού του καταστατικού, ανέφερε ότι θαπρέπει να αποτελέσει την βασική προτεραιότητα της επόμενης διοίκησης.

Την αντίθεση του σχετικά με τον αποκλεισμό συλλόγων από την εκλογική διαδικασία, εξέφρασε ο επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλειος Σταθάκος, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια υποστηρίζει την ευρύτερη συμμετοχή της Ομογένειας στις διεργασίες της Ομοσπονδίας και κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, επιρρίπτει ευθύνες στους αρμόδιους σχετικά με την συρρίκνωση τουδυναμικού της Ομοσπονδίας.

Η καταμέτρηση των ψήφων άρχισε στις 6.15 και γύρω στις 8μ.μ. ανακοινώθηκε το γενικό αποτέλεσμα,το οποίο έφερε τον συνδυασμό του κ. Ηλία Τσεκερίδη στην πρώτη θέση με ποσοστό επιτυχίας 65% , ενώ ο συνδυασμός του κ. Κωσταντίνου Λαμπράκη περιορίστηκε στο 35%.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος , οι δυο επικεφαλής των συνδυασμών δήλωσαν ταεξής:

Ηλίας Τσεκερίδης

“Ο κόσμος αναγνώρισε το έργο που κάναμε τατελευταία δυο χρόνια και ανταποκρίθηκε και θέλω να ευχαριστήσω όχι μόνο αυτούςπου μας ψηφίσανε αλλά και αυτούς που πήραν μέρος στην διαδικασία των εκλογών. Ξέρω ότι μερικοί είναι δυσαρεστημένοι που αποκλείστηκαν από τις εκλογές ,αλλά κάποτε πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο ισύλλογοι εκτός από δικαιώματα, έχουν και υποχρεώσεις απέναντι στην Ομοσπονδία. Λυπάμαι για αυτούς που δεν εμφανίστηκαν σε καμία γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας την διετία που πέρασε και εύχομαι να γίνει αυτό ένα μάθημα ώστε να έχουμε απαρτίεςστις γενικές συνελεύσεις. Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε το καταστατικό για να γίνονται οι γενικές συνελεύσεις. Οι γενικές συνελεύσεις γίνονται γιατί το πιστεύουμε ως μέλη της Ομοσπονδίας. Εύχομαι να μας συμπαρασταθούν και στα επόμενα δυο χρόνια, όπως στο παρελθόν , ίσως και καλλίτερα και χαίρομαι που οπωσδήποτε επικροτήσανε το έργο που κάναμε , για να μας υποστηρίξουν με τέτοια μεγάληπλειοψηφία.

Ερώτηση. Στα θέματα του έλεγχου των παρουσιών αποτελεί πεποίθηση ότι όλες οι αρμόδιες επιτροπές, συμβουλευτική, ταμείο κ.τ.λ.θα πρέπει να λειτουργήσουν σωστά, ώστενα μην υπάρχει αμφιβολία αν κάποιος έχειδικαίωμα να ψηφίζει ή όχι.

Απάντηση . Η δική μου θέση είναι η ίδια όπως την εξέφρασακαι πριν από δυο χρόνια στην προηγούμενη εφορευτική επιτροπή που είπα “ναακολουθήσουν πιστά το καταστατικό”. Όμως η εφορευτική επιτροπή είδε ότι εάνεφαρμοζόταν το καταστατικό, δεν θα υπήρχε το άλλο ψηφοδέλτιο, ούτε ο άλλος υποψήφιος πρόεδρος και θα αποκλείονταν από τις εκλογές 40 περίπου σωματεία.

Αυτό δεν το ήθελεη εφορευτική επιτροπή και όταν με ρώτησαν, είπα και εγώ ότι δεν το θέλω, γιατίόπως με πείραξε εμένα όταν απέκλεισαν το δικό μας το ψηφοδέλτιο, έτσι θαπείραζε και αυτούς. Έτσι η εφορευτικήεπιτροπή πρότεινε να αποκλειστούν μόνο οι σύλλογοι που είχαν μηδενική παρουσίαστις γενικές συνελεύσεις και έγιναν και σε αυτή την περίπτωση κάποιεςεξαιρέσεις , που αφορούσαν κάποιους οι οποίοι είχαν ξεχάσει να υπογράψουν στοπαρουσιολόγιο, εάν βέβαια μπορεί κάποιος να το υποθέσει, γιατί υπήρξαν πολλοίπου τους είπαν να μην υπογράφουν για να μην υπάρχει απαρτία. Τελικά από τους 15συλλόγους με μηδενική παρουσία, αποκλείστηκαν οι 10 και επετράπη στουςυπόλοιπους να ψηφίσουν. Νομίζω ότι η εφορευτική επιτροπή εξάντλησε όλα τα όρια επιείκειας και αυτή η εναλλακτική λύση ήταν καλλίτερη από το να αποκλειστεί ένας ολόκληροςσυνδυασμός και μεγάλος αριθμός συλλόγων.

Ερώτηση. Υπάρχεικάποια προτεραιότητα που θα επικεντρωθείτο νέο Δ.Σ.;

Απάντηση. Όπως κα ιπρώτα η προτεραιότητα είναι το καταστατικό και μην ξεχνάτε ότι αυτοί που φωνάζουν τώρα για το καταστατικό, είναι οι ίδιοι που το πολεμήσανε. Εύχομαι να συγκεντρωθούμε και να βάλουμε τα δυνατά μας, ώστε να κάνουμε καταστατικό που θαείμαστε υπερήφανοι και να κάνει την Ομοσπονδία πιο λειτουργική.

Ερώτηση. Με δεδομένη πλέον την ερμηνεία του καταστατικού από την εφορευτική επιτροπή κατά το δοκούν, τι μέτρα σκέπτεστε να πάρετε, ώστε να αποφευχθεί παρόμοιο φαινόμενοστο μέλλον;

 

Απάντηση. Όπως είδατεσήμερα, εκδώσαμε την ονομαστική κάρτα των αντιπροσώπων, την οποία έχουν μόνο όσοι είναι ταμειακώς τακτοποιημένοι και τον επόμενο Ιούνιο θα πρέπει να ανανεωθεί. Όσοι δεν την έχουν δεν θα μπορούν να λαμβάνουν μέρος στις γενικές συνελεύσεις, ενώ παράλληλα θα στέλνονται γράμματα στους συλλόγους και θα τους υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να είναι παρόντες τουλάχιστον σε τρεις γενικέs συνελεύσεις ,ώστε να είναι ενήμεροι σχετικάμε αυτά που προβλέπει το καταστατικό. Το κακό όμως είναι ότι οι αντιπρόσωποι των συλλόγων στην Ομοσπονδία, δεν έχουν καμία επαφή με τα διοικητικά τους συμβούλια, με αποτέλεσμα να μην ξέρουν οι σύλλογοι τι κάνουν οι αντιπρόσωποι τους στην Ομοσπονδία. Αυτό θα πρέπει να το συζητήσουμε στην επόμενη συγκέντρωση που θα έχει η Ομοσπονδία με τους προέδρους όλων των συλλόγων, αν έρθουν. Γιατί τους καλούμε και δεν έρχονται.

Κωνσταντίνος Λαμπράκης

“Ο συνδυασμός μου είναι στην θέση του, οι εκλογές ήταν εντάξει και είμαι ευχαριστημένος και εγώ και ο συνδυασμός , αλλά ο παπάς ήταν μεγάλος” δήλωσε ο κ. Λαμπράκης , ο οποίος εξηγώντας τα περί παπά, ανέφερε ότι πολλοί του υποσχέθηκαν ότι θα τον ψηφίσουν και δεν το έκαναν.

Σχετικά με τον τρόπο που θα πολιτευτεί σαν αντιπολίτευση, ο κ. Λαμπράκης απάντησε, ότι θα πάει για διακοπές να ξεκουραστεί και αν προλάβει να γυρίσει θα είναι στην διοίκηση.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7186&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 19.06.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote