Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση μία εβδομάδα πριν τις εκλογές
Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση μία εβδομάδα πριν τις εκλογές Εκτύπωση E-mail
10.06.12

Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές και η πολιτική αντιπαράθεση κλιμακώνεται, μέσα σε ένα σκηνικό φόβου μετά τα περιστατικά βίας που συγκλόνισαν τη χώρα και τις ευρωπαϊκές ανακατατάξεις που προκύπτουν μετά την είσοδο της Ισπανίας στα ευρωπαϊκά ταμεία στήριξης. Στο πλαίσιο αυτό οι πολιτικοί αρχηγοί εντείνουν τις περιοδείες τους και ανεβάζουν τους τόνους λίγο πριν τις κρίσιμες εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Στην Ηλεία βρέθηκε το πρωί της Κυριακής ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, όπου δήλωσε ότι "εκτός από το δρόμο της ανευθυνότητας, υπάρχει και ο δρόμος της ευθύνης", ενώ μέσα από τη συχνότητα του MEGA τόνισε ότι «δραχμή σημαίνει αυτή τη στιγμή θάνατος».

Οξύτατη κριτική στην Άγκελα Μέρκελ για τη δήλωσή της ότι η τήρηση των δεσμεύσεων από την Ελλάδα είναι προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Καβάλα, καλώντας τη Γερμανίδα Καγκελάριο να δηλώσει «ποιό άρθρο των Ευρωπαϊκών Συνθηκών θέτει ως προϋπόθεση τη συμμετοχή στην Ευρωζώνη τα Μνημόνια λιτότητας».

Κλιμακώνεται η κόντρα ανάμεσα σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ , με αφορμή αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΑΥΓΗ για δημιουργία κυβέρνησης της Αριστεράς σε συνεργασία με το ΚΚΕ και τη ΔΗΜΑΡ.

«Ο τόπος οδηγείται σε αδιέξοδο την επομένη των εκλογών», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη διακαναλική συνέντευξη που έδωσε το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή που απέστειλε στους κκ. Σαμαρά, Τσίπρα, Κουβέλη και Καμμένο όπου παρουσίασε τα οχτώ σημεία σύγκλισης για μία κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μη μείνει η χώρα ακυβέρνητη», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης, κατά τη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Κυριακής συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για κομματικές σκοπιμότητες.

«Η είσοδος της Ισπανίας στον μηχανισμό θα επηρεάσει την Λατινική Αμερική, ενώ η κρίση στο τραπεζικό σύστημά της θα επηρεάσει και την Τουρκία, καθώς ισπανικά ομόλογα ύψους 40 δισεκατομμυρίων ευρώ τα έχουν τουρκικές τράπεζες» ανέφερε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο «Πάρκο Α. Τρίτσης».

Την θέση ότι η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή είναι αδελφές παρατάξεις εξέφρασε ο συντονιστής του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ για την Βόρεια Ελλάδα Παναγιώτης Ψωμιάδης προκαλώντας σφοδρή αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
nooz.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7185&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 10.06.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote