Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ επιθυμούν Ρεν και Μοσκοβισί
Παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ επιθυμούν Ρεν και Μοσκοβισί Εκτύπωση E-mail
05.06.12

Την ισχυρή επιθυμία τους να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ εξέφρασαν σήμερα στις Βρυξέλλες ο επίτροπος Οικονομίας Ολι Ρεν και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, μετά τη συνάντηση που είχαν στη βελγική πρωτεύουσα.

Σε δηλώσεις του, Ολι Ρεν, αφού αναγνώρισε το πόσο επώδυνες είναι οι επιπτώσεις για πολλούς Ελληνες από την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, υπογράμμισε την ανάγκη σεβασμού εκ μέρους της Ελλάδας των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει. «Επιθυμούμε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και εργαζόμαστε προς αυτό το σκοπό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ολι Ρεν.

Ο Π. Μοσκοβισί τόνισε ότι είναι επιθυμία και πεποίθηση της Γαλλίας να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, κάτι το οποίο είναι «θεμελιώδες και η μόνη λύση» και «θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».

«Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι θετικό και αναγκαίο για την Ελλάδα και το ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Γάλλος αξιωματούχος επέμεινε στην ανάγκη να τηρήσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της. Υπογράμμισε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν την υποχρέωση να ακούσουν και να κατανοήσουν τις δυσκολίες του ελληνικού λαού και να δράσουν δίνοντας προοπτικές στους Ελληνες, στην κατεύθυνση της τόνωσης της ανάπτυξης, σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στην Σύνοδο Κορυφής της 23ης Μαϊου.

Σε ότι αφορά τις εκλογές στην Ελλάδα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών είπε ότι επειδή παρεξηγήθηκαν κάποιες δηλώσεις του θα διευκρινίσει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν παρεμβάσεις από το εξωτερικό και οτι δεν θα πρέπει να δίνονται συμβουλές στους Έλληνες, οι οποίοι έχουν τελικά την ευθύνη για το ίδιο τους το μέλλον.

Εμπιστοσύνη στη Γαλλία από τον Ρεν

Η Γαλλία θα μειώσει το δημόσιο έλλειμμά της στο 3% το 2013, «χωρίς μέτρα λιτότητας», δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον αρμόδιο Επίτροπο της ΕΕ για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις 'Ολι Ρεν.

Ο Μοσκοβισί εξήγησε ότι μετέβη στις Βρυξέλλες για να διαβεβαιώσει τον 'Ολι Ρεν πως η Γαλλία θα πραγματοποιήσει τη δέσμευσή της απέναντι στην Επιτροπή, δηλαδή ένα έλλειμμα στο 3% το 2013 και μια εξισορρόπηση του προϋπολογισμού το 2017. «Είμαστε έτοιμοι να κριθούμε για τα αποτελέσματά μας αλλά έχουμε τους δικούς μας τρόπους», υπογράμμισε.

Ο Ρεν δήλωσε ότι είναι «καθ'όλα εφικτό η Γαλλία να επιτύχει το στόχο αυτό», μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών.

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7175&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote