Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Κλειδώνει» το ντιμπέιτ Σαμαρά - Τσίπρα
«Κλειδώνει» το ντιμπέιτ Σαμαρά - Τσίπρα Εκτύπωση E-mail
04.06.12

Ενα βήμα πριν από την οριστικοποίηση και ανακοίνωση της τηλεοπτικής αναμέτρησης Σαμαρά – Τσίπρα, με πιθανότερη ημερομηνία την Δευτέρα 11 Ιουνίου, βρίσκονται τα επιτελεία των δύο κομμάτων.

«Βρισκόμαστε στο παρά πέντε της συμφωνίας για τη διεξαγωγή της τηλεοπτικής αναμέτρησης» δήλωσε σήμερα (Βήμα Fm) ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης προσθέτοντας ότι η θέση του κόμματος είναι το ντιμπέιτ να γίνει «με ένα τρόπο πιο ελεύθερο και χωρίς παράλληλους μονολόγους, αλλά όπως γίνεται σε άλλες χώρες εδώ και δεκαετίες».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η διεξαγωγή του ντιμπέιτ οδεύει πιθανότατα για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα για την Δευτέρα 11ης Ιουνίου.

Χθες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη (Σκάι) απάντησε θετικά στο ερώτημα εάν θα συμμετάσχει σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Με γαλλικό μοντέλο;
Σύμφωνα με όσα ανέφερε το κυριακάτικο Εθνος, την τηλεμαχία Σαμαρά - Τσίπρα, όπως όλα δείχνουν, θα συντονίσουν δύο δημοσιογράφοι. Ωστόσο οι δύο πλευρές δεν είχαν καταλήξει στα πρόσωπα, αν και φαίνεται ότι ο ένας δημοσιογράφος σίγουρα θα εργάζεται στην ΕΡΤ.

Στελέχη της Κουμουνδούρου επεσήμαναν, πάντως, πως το καλύτερο μοντέλο για να αντιγραφεί είναι αυτό που εφαρμόστηκε στις γαλλικές εκλογές.

Επί της ουσίας πρόκειται για μια ανοικτή αντιπαράθεση των δύο αρχηγών, όπως έγινε με τους Ολάντ - Σαρκοζί, κατά την οποία ο ρόλος των δημοσιογράφων δεν είναι μεν διακοσμητικός, πλην όμως παρεμβαίνουν ελάχιστα, με στόχο να αφήσουν να εξελιχθεί η συζήτηση και έτσι να υπάρχει ζωντανή αντιπαράθεση.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι και οι δύο αρχηγοί θα πάνε στην τηλεοπτική αναμέτρηση καλά «διαβασμένοι», καθώς θα έχουν μελετήσει τις «αδυναμίες» του αντιπάλου τους.

ΔΗΜΑΡ: Καρικατούρα διπολισμού
«Η Δημοκρατική Αριστερά αποδοκιμάζει τη θεατρική παράσταση «debate για 2». Προτιμούμε τηλεοπτική αναμέτρηση με τη συμμετοχή όλων των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά και προσθέτει: «Ενα debate μπορεί να συμβάλει στο δημόσιο διάλογο χωρίς τυφλές κομματικές αντιπαραθέσεις και χωρίς την καρικατούρα του διπολικού σκηνικού που κάποιοι επιχειρούν να στηθεί».

ethnos

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7174&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote