Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ”
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ” Εκτύπωση E-mail
03.06.12

Ο συνδυασμός “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ” με επικεφαλής τον κ. Ηλία Τσεκερίδη, αισθάνεται καθήκον να ενημερώσει τους ομογενείς, με αίσθημα ευθύνης,για τα πεπραγμένα της διετούς θητείας της (2010-2012).

1 Καθιερώθηκε μετά από πολλά χρόνια, η διεξαγωγή της Εθνικής Παρέλασης την πλησιέστερη Κυριακή στην25η Μαρτίου.


2. Έγιναν σημαντικά βήματα για την οικονομική ανεξαρτητοποίηση της Ομοσπονδίας και στο πλαίσιο των προσπαθειών της διετούς θητείας μας, επετεύχθη διπλασιασμός των εσόδων από τις ενοικιάσεις των κτηριακών εγκαταστάσεων της Ομοσπονδίας.


3. Δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου των μελών της Ομοσπονδίας και ηλεκτρονική αρχειοθέτηση ιστορικού και φωτογραφικού υλικού από τις διάφορες εκδηλώσεις και παρελάσεις της , ενώ η συγκέντρωση υλικού συνεχίζεται , καθόσον υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από ομογενείς, οι οποίοι διαθέτουν ντοκουμέντα και φωτογραφίες που χρονολογούνται από την εποχή ίδρυσης του οργανισμού.


4.Καταβλήθησαν σημαντικές προσπάθειες και συναντήσεις με γερουσιαστές και πολιτειακούς βουλευτές , προκειμένου να λάβει η Ομοσπονδία, οτιδήποτε δικαιούται ως εθνότητα από τα σχετικά προγράμματα της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.


5. Κατά την διάρκεια της θητείας μας , δόθηκαν σημαντικά κίνητρα για την προσέλκυση της νεολαίας , με αποτέλεσμα την σημαντική παρουσία και κοινωνική προσφορά των φοιτητικών Ελληνοαμερικανικών συλλόγων των Πανεπιστημίων της ευρύτερης περιοχής, προς αναξιοπαθούσες κοινωνικές ομάδες . Στη διάρκεια της προεδρίας του κ. Ηλία Τσεκερίδη, τα Διοικητικά Συμβούλια των πανεπιστημίων καθιέρωσαν σαν έδρα τους το κτίριο της Ομοσπονδίας. (πραγματοποιούν τις συνεδριάσεις τους , και τις εκδηλώσεις και λαμβάνουν την αλληλογραφία )


6. Σύσταση επιτροπής αναμόρφωσης του καταστατικού της Ομοσπονδίας , της οποίας το προσχέδιο και οι προτεινόμενες αλλαγές, εστάλησαν ταχυδρομικώς σε όλους τους αντιπροσώπους των συλλόγων μελών, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκοντας την ευρύτερη συμμετοχή στον εκσυγχρονισμό του ισχύοντος καταστατικού, ζητήθηκε να κατατεθούν εγγράφως , οι απόψεις και οι σκέψεις όλων των μελών του οργανισμού.


7. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ομοσπονδίας , τα οικονομικά στοιχεία της υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή , ενώ καθιερώθηκε στα πλαίσια της οικονομικής διαφάνειας , η αποστολή έγγραφης οικονομικής αναφοράς ανά τρίμηνο, προς όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας.


8. Δημιουργήθηκε μια επιτροπή, με σκοπό την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στους Ομογενείς και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, βοήθησε χωρίς τυμπανοκρουσίες, αρκετούς Ομογενείς που ζήτησαν βοήθεια από την Ομοσπονδία. Επίσης παρείχαμε γραμματειακή υποστήριξη, σε όσους μας ζήτησαν βοήθεια, σχετικά με την έκδοση Ελληνικών διαβατηρίων καθώς επίσης και άλλων εγγράφων , που εκδίδονται από το Ελληνικό κράτος.


9. Η Διοίκηση Τσεκερίδη, υπερασπιζόμενη το δικαίωμα στην ενημέρωση, υιοθέτησε την άρση απαγόρευσης εισόδου των δημοσιογράφων κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου, η οποία είχε επιβληθεί προ εξαετίας από τις προηγούμενες διοικήσεις της Ομοσπονδίας.


10. Κατά την διάρκεια της θητείας μας, σεβόμενοι τον χρόνο του κάθε Ομογενή, τηρήσαμε ευλαβικά την ώρα έναρξης όλων των συνεδριάσεων και το ίδιο θα συνεχιστεί και την επόμενη θητεία , εφόσον εκλεγούμε.


ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ


1. Ο συνδυασμός μας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, επιδιώκει να γίνει γέφυρα με τη νέα γενιά. Απόδειξη είναι η ένταξη στο ψηφοδέλτιο μας νέων και καταξιωμένων επαγγελματικά και κοινωνικά υποψηφίων.


2. Να συνεχίσουμε τη προσπάθειες μας, προς τους Πολιτειακούς παράγοντες, ώστε να χορηγηθεί χώρος για τη δημιουργία γηπέδου, ώστε η νεολαία να αποκτήσει το δικό της αθλητικό Κέντρο.


3. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για τη χορήγηση χώρου για την ανέγερση Γηροκομείου για τη στέγαση των ομογενών που χρειάζονται τη βοήθειά μας.


4. Θα συνεχίσουμε τη προσπάθειά μας για τη χορήγηση αδειών εργασίας από την Αμερικανική κυβέρνηση στους Συμπατριώτες μας από την Ελλάδα, οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα να βρουν εργασία λόγω της οικονομικής κρίσης, ώστε να στηριχθούν οικονομικά και οι οικογένειές τους.


5. Η Ομοσπονδία θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να στηρίξει με κάθε τρόπο την Ελλάδα για να κρατήσει τη πολιτιστική της ταυτότητα, τα ήθη έθιμα και παραδώσεις, τις οποίες διατήρησε μέσω των αιώνων.


6. Το πρώτο μέλημα του Συνδυασμού μας μετά τις εκλογές θα είναι η αλλαγή του καταστατικού, το οποίο μερικοί αντιπρόσωποι κατέβαλλαν στο προηγούμενο συμβούλιο κάθε προσπάθεια να μην ψηφιστεί και πολέμησαν λυσσαλέα τη ψήφισή του.


7. Ο συνδυασμός μας θα συνεχίσει τη προσπάθεια του για την αγορά κτιρίου για να το διαμορφώσει σε πολιτιστικό κέντρο, που θα είναι το στολίδι της Ομογένειας. Έχει εντοπιστεί το κατάλληλο κτίριο για το σκοπό αυτό. Σας γνωρίζουμε ότι το προηγούμενο Συμβούλιο μας με πρωτοστάτη το Πρόεδρο κ. Ηλία Τσεκερδη είχε κάνει προσφορά προ ενός έτους για να αγορασθεί κτίριο με το ποσό των $ 850.000. πλην όμως ο ιδιοκτήτης άλλαξε την απόφαση του και δεν προχώρησε η αγορά.


8. Σε τακτά χρονικά διαστήματα θα γίνονται συναντήσεις με εκπροσώπους διαφόρων επιστημονικών κλάδων (Ιατρών, δικηγόρων, οικονομολόγων, επιχειρηματιών, τραπεζιτών κλπ) ώστε να ενημερώνονται οι ομογενείς σε θέματα που τους ενδιαφέρουν.

9. Κάθε τρίμηνο θα γίνεται συνάντηση του Προεδρείου με τους Προέδρους των Συλλόγων για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.

10. Θα επιδιώξουμε την συνεργασία επιστημονικών ομάδων, όπως των Ιατρών και δικηγόρων με απώτερο σκοπό τη δωρεά παροχή υπηρεσιών σε ομογενείς χαμηλού εισοδήματος.

 

 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7171&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 03.06.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >