Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Στο κόκκινο
Στο κόκκινο Εκτύπωση E-mail
02.11.07
Στο «κόκκινο» οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει της τριήμερης εθνικής συνδιάσκεψης, που ξεκινά την Παρασκευή. Με επιστολή του στο Γ. Παπανδρέου και το Ν. Αθανασάκη ο Κ. Σημίτης ενήμερωσε ότι δεν θα προσέλθει στην Εθνική Συνδιάσκεψη, καθώς «δεν εξέλιπαν οι λόγοι, αν δεν επιδεινώθηκαν», που είχε επικαλεστεί για τη μη προσέλευση του στη συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου.

Στη Βουλή μίλησε την Πέμπτη ο Γ. Παπανδρέου, συνεντεύξεις τύπου παραχώρησαν Ευάγγελος Βενιζέλος και Κώστας Σκανδαλίδης. «Πρέπει να δώσουμε στο Γ. Παπανδρέου μία δεύτερη ευκαιρία» είπε στον Flash 96 ο Μ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «έχει πάρει το μήνυμα ότι δεν έχει ούτε μία μέρα περιθώριο».

 Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ακόμη ότι «το πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν μπορεί να παντρέψει τον Ανδρέα Παπανδρέου με τον Κώστα Σημίτη και σημείωσε: «Πρέπει να πάρουμε πίσω την ηθική ηγεμονία και να κερδίσουμε και την πολιτική». 

 Την υποστήριξή του στο Γ. Παπανδρέου εξέφρασε ο Χρ. Πρωτόπαπας.   

 Γ. Παπανδρέου 

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής. Προανήγγειλε την κατάθεση πρότασης για τη δημιουργία αυτόνομου υπουργείου Περιβάλλοντος, ενώ επανέλαβε την αντίθεσή του στην αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος για την προστασία των δασών. 

 Μιλώντας στο Ιβανώφειο της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Τετάρτης, ο Γιώργος Παπανδρέου εξαπέλυσε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε μειωμένων ικανοτήτων και επικίνδυνων χειρισμών.

 Ζήτησε νέα εντολή για μια νέα αρχή που θα οδηγήσει στο συλλογικό ΠΑΣΟΚ και όχι στο προσωπικό κατόρθωμα ενός αυτάρεσκου ηγέτη. 

 Ευ. Βενιζέλος 

Το εγχείρημά μας έχει ανδρεοπαπανδρεϊκά χαρακτηριστικά.

Συγκρουόμαστε με το σύνολο του πολιτικού κατεστημένου και όχι μόνο του κομματικού και τα αρχαϊκά κατάλοιπα, τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου προσθέτοντας ότι θέλουμε να βοηθήσουμε την κοινωνία να αναπνεύσει.

 Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι θέλει ένα ΠΑΣΟΚ της κοινωνίας και όχι των παραγόντων, απαντώντας δε σε ερώτηση γι΄ αυτούς που είναι αντίθετοι τόνισε ότι θα συμπαρασυρθούν από τη νέα δυναμική προσθέτοντας επίσης ότι μεταξύ των υποστηρικτών του κ. Γ. Παπανδρέου υπάρχουν άνθρωποι που καταφέρθηκαν κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με βαρύτερους χαρακτηρισμούς από ότι ορισμένοι καταφέρονται τώρα εναντίον του ιδίου.

 Ερωτηθείς για το Ασφαλιστικό και την Παιδεία, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι κατ΄ αρχήν οι θέσεις που παρουσιάζει αποτελούν εξειδίκευση και προσθήκη στο άρτιο, όπως είπε, πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως δεν αξιοποιήσαμε.

Ενώ σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό χαρακτήρισε στημένη τη θεωρία για μείωση των συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας λέγοντας ότι το ασφαλιστικό στην Ελλάδα δεν είναι πρόβλημα δαπανών, αλλά πρόβλημα εσόδων.

 Σε ό,τι αφορά το θέμα της παιδείας είπε ότι είναι το μεγάλο θέμα της χώρας στο οποίο διαφοροποιείται η δεξιά από την αριστερά, ενώ σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ είπε ότι προκαλέσαμε σύγχυση για το θέμα αυτό. 

Ερωτηθείς για την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά για τις κάμερες, ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι η παρέμβασή του υπερβαίνει τα πλαίσια της αρμοδιότητάς του, ενώ σε ό,τι αφορά την έκθεση για την μεταχείριση λαθρομεταναστών είπε ότι αισθάνεται βαθιά ντροπή γι΄ αυτά που αποκαλύπτονται ότι συμβαίνουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα. 

Για το θέμα με την ΠΓΔΜ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το 1993 η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου παρέλαβε το ζήτημα στη χειρότερη φάση του, εφάρμοσε την πολιτική του εμπάργκο και οδηγήθηκε στην Ενδιάμεση Συμφωνία.

Πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό έχει σημασία ως ζήτημα Ελλάδας - Σκοπίων και είναι ζωτικού ενδιαφέροντος για τα Σκόπια. 

 Επίσης, απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχουν συγκροτήματα που τον υποστηρίζουν ο κ. Βενιζέλος είπε ότι πρέπει να σταματήσει το καλαμπούρι με τους υποστηρικτές και τα συγκροτήματα ιδιαίτερα από εκείνους που θα θυμήθηκαν όλα αυτά στις 18 Σεπτεμβρίου. 

  Κ. Σκανδαλίδης 

 Σε συνέντευξη Τύπου ο Κώστας Σκανδαλίδης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση σημειώνοντας ότι χειρίζεται αναποτελεσματικά, ερασιτεχνικά και επικίνδυνα βασικά θέματα, όπως το Σκοπιανό και την Παιδεία.

Πρόσθεσε ότι χρειάζεται στο ΠΑΣΟΚ ανατροπή δομών, με την εκλογή προέδρου, Γραμματέα και Πολιτικού Συμβουλίου από τη βάση και τα μέλη του Κινήματος, αλλά και τη συμμετοχή της Νεολαίας κατά 15% στις συλλογικές διαδικασίες. 

 Περιοδεία σε Σέρρες, Δράμα και Καβάλα πραγματοποίησε την Τετάρτη ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος επανέλαβε την επιμονή του στο διάλογο με πολιτικούς όρους και επιχειρήματα.  

 ΦΛΑΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=717&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 02.11.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote