Αρχική arrow ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ arrow Κωσταντίνος Λαμπράκης “Με πέταξε ο πρόεδρος”
Κωσταντίνος Λαμπράκης “Με πέταξε ο πρόεδρος” Εκτύπωση E-mail
29.05.12

Έκπληξη για όσους δεν ήξεραν, προκάλεσε η αλλαγή πλεύσης του Κωσταντίνου Λαμπράκη και η προσχώρηση του στον συνδυασμό Ελληνοαμερικανική Αναγέννηση, κατά την δεύτερη ημέρα του διήμερου εκλογικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης .

Καθώς μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων του συνδυασμού του κ. Ηλία Τσεκερίδη και την διαπίστωση ότι δεν ήταν στην ηγετική τετράδα στην θέση του υποψήφιου αντιπροέδρου, ο κ. Λαμπράκης εμφανώς στεναχωρημένος, απέσυρε την υποψηφιότητα του και μετά από σύντομες διαβουλεύσεις, εμφανίστηκε σαν υποψήφιος πρόεδρος του συνδυασμού που είχε ήδη κατατεθεί με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Δημητρίου

Ο κ. Λαμπράκης μετράει σχεδόν 40 χρόνια παρουσίας στην Ομοσπονδία, ενώ κατά την διάρκεια της διετίας που πέρασε, κατείχε την θέση του α! αντιπροέδρου.

“Με πέταξε ο πρόεδρος από την θέση του υποψήφιου α! αντιπροέδρου και παράλληλα, ήθελε να δικαιολογήσω εγώ αυτή την αλλαγή ενώπιον του κοινού, επικαλούμενος τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζω” ανέφερε ο κ. Λαμπράκης.

Ερωτηθείς ο κ. Λαμπράκης αν ήξερε εκ των προτέρων την πρόθεση του κ. Τσεκερίδη σχετικά με τον αποκλεισμό του από την ηγετική τετράδα, ανέφερε ότι το έμαθε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ενώ παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρόταση που του έκανε ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας , προκειμένου να αναλάβει την θέση του γενικού γραμματέα, η οποία προορίζονταν για αυτόν.

“Εγώ ήθελα μόνο την θέση του αντιπροέδρου και καμία άλλη θέση και δεν ήθελα να πάρω την θέση του Γαλάτουλα, γιατί θα είχε κακό αντίκτυπο” τόνισε ο κ. Λαμπράκης , ο οποίος ανέφερε επίσης ότι στην συζήτηση που είχε με τον κ. Ηλία Τσεκερίδη, του επεσήμανε “ότι εάν θέλεις να κάνεις αλλαγές στην ηγετική τετράδα , ο πρώτος που πρέπει να αλλάξει είσαι εσύ”.

“Δέχθηκα πιέσεις από πολλά άτομα που αναγνωρίζουν την προσφορά μου στην Ομοσπονδία, τα οποία με έπεισαν να προσχωρήσω στον άλλο συνδυασμό και να κατέβω στις εκλογές σαν υποψήφιος πρόεδρος” τόνισε ο κ. Λαμπράκης, ενώ αναφερόμενος στον κ. Δημητρίου και στην στάση που τήρησε σχετικά με την τοποθέτηση του σαν επικεφαλής του συνδυασμού, είπε ότι “δεν περίμενα να κατέβει ο κ. Δημητρίου από την θέση του υποψήφιου προέδρου και να μου την παραχωρήσει, ο Τσεκερίδης θα το έκανε; ”

“Αν μου έλεγαν ποιό νωρίς τα σχέδια τους δεν θα είχα πρόβλημα, καθόσον θα είχα τον χρόνο να δημιουργήσω και εγώ νέο συνδυασμό” επεσήμανε ο κ. Λαμπράκης, ο οποίος δεν έκρυψε την φιλοδοξία του μετά από σαράντα χρόνια προσφοράς, να γίνει πρόεδρος της Ομοσπονδίας και παράλληλα υπενθύμισε, ότι την προηγούμενη διετία παραχώρησε την θέση του στον κ. Τσεκερίδη.

Ο κ. Λαμπράκης επεσήμανε την ανάγκη αλλαγής του καταστατικού , μέσω της οποίας θα μπορούν οι ψηφοφόροι να εκλέγουν κατευθείαν τους εκλεκτούς τους , ενώ σχετικά με την διετή παρουσία του στην θέση του αντιπροέδρου στην διοίκηση υπό τον κ. Ηλία Τσεκερίδη, ανέφερε ότι δεν του δόθηκε ποτέ τίποτα και αισθανόταν παραγκωνισμένος.

“Περίμενα μετά από δυο χρόνια προεδρίας του Τσεκερίδη να μου παραχωρήσει την θέση του και όχι να με βγάλουν στο παρά πέντε των εκλογών από την θέση του υποψήφιου αντιπροέδρου και να μου ζητήσουν να δικαιολογήσω εγώ την απόφαση τους”, ανέφερε εκφράζοντας την πικρία του ο κ. Λαμπράκης, ενώ σχετικά με την απόφαση του να περάσει στην αντίπερα όχθη και να έρθει αντιμέτωπος με τους πρώην συνοδοιπόρους του, τόνισε ότι” δεν είναι ευχάριστο γεγονός , αλλά οι συνθήκες με υποχρέωσαν να το κάνω”.

Ερωτηθείς ο κ. Λαμπράκης, εάν θα χρειαστεί κάποια στιγμή για θέματα υπεράσπισης της νομιμότητας, να έρθει αντιμέτωπος ακόμη και με τα άτομα που τον προώθησαν σαν επικεφαλής του συνδυασμού που θα διεκδικήσει την προεδρία, ανέφερε ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7165&Itemid=28

Τελευταία ανανέωση ( 29.05.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote