Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Έληξαν οι εργασίες του διήμερου εκλογικού συνεδρίου στην Ομοσπονδία Νέας Υόρκης.
Έληξαν οι εργασίες του διήμερου εκλογικού συνεδρίου στην Ομοσπονδία Νέας Υόρκης. Εκτύπωση E-mail
26.05.12

Του Σάκη Σερέτη

Με την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής και την κατάθεση των δυο συνδυασμών που θα διεκδικήσουν την ηγεσία της Ομοσπονδίας στις επερχόμενες εκλογές της 10ης Ιουνίου, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 24 Μαϊου το διήμερο προεκλογικό συνέδριο, παρουσία 84 αντιπροσώπων μελών του οργανισμού.

Η διαδικασία εκλογής της εφορευτικής επιτροπής ως γνωστόν, αποτελεί την πρόβα τζενεράλε των εκλογών, καθώς η παράταξη που θα κατορθώσει να ελέγξει το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας , θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι διαθέτει τα απαραίτητα εκλογικά κουκιά, που θα της εξασφαλίσουν την ανάληψη της εξουσίας.

Στην ύπαρξη και το έργο της ειδικής εξεταστικής επιτροπής αναφέρθηκε ο πρόεδρος της κ. Σπύρος Βασιλάκης , ο οποίος τονίζοντας ότι η επιτροπή του λειτούργησε υποδειγματικά και με πλήρη συμμετοχή και των εξι μελών της , αναφέρθηκε στον αριθμό των 600 ωρών που προσέφεραν τα μέλη της επιτροπής στα πλαίσια διερεύνησης των καταγγελιών και ζήτησε από τους υποψηφίους και των δυο συνδυασμών, να σεβαστούν τον χρόνο και τις προσπάθειες τους και να μην βάλουν στο ράφι τα αποτελέσματα των ερευνών τους.

Η μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη σχετικά σύντομα, ανέδειξε και τους πέντε υποψηφίους που υποστήριξε ο συνδυασμός του κ. Ηλία Τσεκερίδη και η σειρά κατάταξης έχει ως εξής: Δημήτρης Βεκιαρέλης 61ψήφους,Απόστολος Τομόπουλος 57 ψήφους, Ιωάννης Αγγελόπουλος 53 ψήφους, Ιωάννης Χελιώτης 52 ψήφους, Δημήτρης Φίλιος 51ψήφους, Γεώργιος Κίτσιος 31 ψήφους, Νικόλαος Διαμαντίδης 24 ψήφους και Δημήτρης Μπερζίκης 19.Οι πέντε πρώτοι αποτελούν τα τακτικά μέλη της επιτροπής ενώ οι επόμενοι δύο καταλαμβάνουν τις θέσεις των αναπληρωματικών.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, η εφορευτική επιτροπή συνήλθε σε σώμα και ανέδειξε πρόεδρο τον κ. Απόστολο Τομόπουλο, αντιπρόεδρο τον κ. Ιωάννη Χελιώτη και γραμματέα τον κ. Δημήτρη Φίλιο, ενώ διευκρινίζοντας ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν την 10η Ιουνίου, υποσχέθηκαν να λειτουργήσουν υποδειγματικά, φέροντας εις πέρας την εντολή που τους έδωσαν τα μέλη της Ομοσπονδίας.

Την ανάγνωση του πορίσματος της συμβουλευτικής επιτροπής ζήτησε ο κ. Δημήτρης Καλαμαράς, το οποίο καθορίζει την συμμετοχή των συλλόγων στις εκλογές, καθώς σύμφωνα με το καταστατικό, σύλλογοι οι οποίοι δεν έχουν εμφανιστεί σε τρεις από τις έξι γενικές συνελεύσεις της τελευταίας διετίας, στερούνται του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι και κατά συνέπεια οι αντιπρόσωποι τους, δεν μπορούν να συμμετάσχουν στις εκλογές.

Ανοίγοντας μια παρένθεση, θέλω να υπενθυμίσω ότι το πόρισμα της συμβουλευτικής επιτροπής, θα έπρεπε να είχε ανακοινωθεί στα μέλη της Ομοσπονδίας στην τελευταία γενική συνέλευση προ των εκλογών, καθώς επίσης και στο διήμερο εκλογικό συνέδριο, όπου σύμφωνα με όσα ορίζει το καταστατικό, η απερχόμενη διοίκηση υποχρεούται να δώσει διοικητική και οικονομική αναφορά των πεπραγμένων της, συμπεριλαμβανομένης και της συμβουλευτικής επιτροπής.

Ωστόσο, η δημοσιοποίηση του πορίσματος της συμβουλευτικής επιτροπής για κάποιο περίεργο λόγο, δεν είχε πραγματοποιηθεί και εάν δεν υπήρχαν αντιδράσεις από τα μέλη, τα οποία ζητούσαν να μάθουν το περιεχόμενο του, κανείς δεν θα μάθαινε την αλήθεια και θα επικρατούσε η πεπατημένη τακτική απόκρυψης και συγκάλυψης του παρελθόντος.

Χαρακτηριστικό σημείο αναφοράς, αποτελεί η διαφορετική ερμηνεία του καταστατικού από τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής , όπως επίσης και η ύπαρξη δυο διαφορετικών αντιγράφων του, στα οποία υπήρχαν διαφορές σχετικά με τα καθήκοντα της συμβουλευτικής επιτροπής, γεγονός που περιέπλεξε τα πράγματα. Όμως η ύπαρξη δυο, ή ακόμα και τριών διαφορετικών αντιγράφων του καταστατικού, δεν συνάδει με την νομιμότητα και θα πρέπει οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας να επιλύσουν αυτό το θέμα σύντομα, βάζοντας ένα τέλος στις αυθαιρεσίες του “δαίμονα του τυπογραφείου”.

Από την ανάγνωση του πορίσματος από τον πρόεδρο της συμβουλευτικής επιτροπής κ. Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, προέκυψε ότι ο ποδοσφαιρικός σύλλογος “Άτλας” που αντιπροσωπεύεται από τον κ. Δημήτρη Δημητρίου, δεν έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στις εκλογές, επειδή εδώ και τέσσερα χρόνια, χρωστά στην Ομοσπονδία το ποσόν των 900 δολαρίων, το οποίο αφορά στο αντίτιμο ενοικίασης της αίθουσας της Ομοσπονδίας.

Ακόμη σύμφωνα με τον κ. Μεϊμάρογλου, οι Κοινότητες του Αγίου Νικολάου Φλάσινκ, Αγίου Ελευθερίου Μανχάταν και οι σύλλογοι, Μέγας Αλέξανδρος Νέας Υερσέης, “Κουρσάρος”,“Σουλιώτισες και Πανκορινθιακή Αδελφότης, δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, καθόσον δεν τακτοποίησαν εγκαίρως τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την Ομοσπονδία.

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσω ότι κάποια από αυτά σωματεία, βρήκαν κλειστή την πόρτα της Ομοσπονδίας το απόγευμα της 31ης Μαρτίου, που ήταν η καταληκτική ημερομηνία τακτοποίησης των οικονομικών τους υποχρεώσεων και όλως περιέργως, κατέφυγαν ομαδικώς στον “κομιστή” πρώην πρόεδρο Νικόλαο Διαμαντίδη και του παρέδωσαν τα μετρητά χρήματα των συνδρομών τους, ο οποίος με την σειρά του τα παρέδωσε στον νομικό σύμβουλο Βασίλειο Σφυρόερα, υποθέτοντας ότι έτσι θα εξασφάλιζε την εγκυρότητα πληρωμής των συνδρομών.

Ωστόσο, σύμφωνα με αυτά που ανέφερε ο απερχόμενος πρόεδρος Ηλίας Τσεκερίδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Διαμαντίδη , τον προέτρεψε να ταχυδρομήσει από το κεντρικό ταχυδρομείο τα χρήματα και τις αλλαγές των αντιπροσώπων, προκειμένου να εξασφαλίσει την ημερομηνία κατάθεσης τους, πράγμα το οποίο δεν έκανε ο κ. Διαμαντίδης και τώρα την καυτή πατάτα του θέματος, θα κληθεί να διευθετήσει η εφορευτική επιτροπή.

Από τον απολογισμό της συμβουλευτικής επιτροπής, προέκυψε ότι 96 σωματεία έχουν τακτοποιηθεί οικονομικά,( φαντάζομαι ) μέχρι την ημερομηνία σύνταξης του πορίσματος τους, ενώ σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν του ταμία Χρήστου Βουρνά το οποίο φέρει ημερομηνία 2 Απριλίου και την υπογραφή του , βεβαιώνεται ότι την 31η Μαρτίου που έκλεισε τα βιβλία του, τα τακτοποιημένα οικονομικώς μέλη ήταν 91 και η τελευταία απόδειξη που εκδόθηκε φέρει τον αριθμό #150.

Βεβαίως αυτό που δεν μάθαμε από την συμβουλευτική επιτροπή, είναι ο αριθμός και τα ονόματα των συλλόγων, οι οποίοι δεν παρουσιάστηκαν σε τρεις γενικές συνελεύσεις την διετία που πέρασε και όπως ορίζει σαφέστατα το καταστατικό, δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις επερχόμενες εκλογές.

Έκπληξη προκάλεσε η εισήγηση του απερχόμενου γενικού γραμματέα Πέτρου Γαλάτουλα, ο οποίος πρότεινε να επιτραπεί η συμμετοχή στις εκλογές, σε όσους συλλόγους έχουν παρουσιαστεί έστω και μια φορά στις γενικές συνελεύσεις της περασμένης διετίας, παρά το γεγονός ότι το καταστατικό, ορίζει ξεκάθαρα τον αποκλεισμό όσων συλλόγων δεν παρουσιάστηκαν σε τρεις τουλάχιστον γενικές συνελεύσεις. Ενώ σχετικά με τους συλλόγους που δεν τακτοποίησαν εγκαίρως προς την Ομοσπονδία τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, πρότεινε να υπάρξει ανοχή εκ μέρους της εφορευτικής επιτροπής και να τους επιτραπεί η συμμετοχή στις εκλογές.

Δηλαδή και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα ο πρώην γενικός γραμματέας και όσον αφορά στην νομιμότητα , ας πάει και το παλιάμπελο….

Βέβαια ο κ. Γαλάτουλας, δεν είναι ο πρώτος διδάξας του δόγματος ερμηνείας του καταστατικού κατά το δοκούν, καθώς στις προηγούμενες εκλογές, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου “Ελληνοαμερικανική Κίνηση” Δημήτρης Δημητρίου, είχε δηλώσει ενώπιον της εφορευτικής επιτροπής , “ότι θα είναι τραγελαφικό γεγονός η πιστή εφαρμογή του καταστατικού”.

Κατά τα άλλα και οι δυο αυτοί παράγοντες της Ομοσπονδίας, τυγχάνει να αποτελούν ηγετικά μέλη των δυο συνδυασμών που διεκδικούν την εξουσία στην Ομοσπονδία και σε συχνά πυκνά διαστήματα, επικαλούνται δημόσια το καταστατικό και την νομιμότητα, εφόσον βέβαια ταιριάζει στην περίπτωση που τους ευνοεί.

Ωστόσο για να επιστρέψω στην εισήγηση του κ. Γαλάτουλα, φάνηκε ότι την πρόταση του δεν ενστερνίστηκαν αρκετά από τα μέλη του οργανισμού και η διατύπωση της προκάλεσε την αντίδραση της εφορευτικής επιτροπής , όπως επίσης και του προέδρου των Θεσσαλονικέων Θεόδωρου Μοσχοκάρφη, ο οποίος υπενθυμίζοντας το καταστατικό, ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για τις διεργασίες του διήμερου συνεδρίου, παρά μόνο στην γενική συνέλευση.

Κρυστάλινη και άτεγκτη ήταν η στάση του απερχόμενου προέδρου Ηλία Τσεκερίδη, ο οποίος υποστηρίζοντας για άλλη μια φορά την νομιμότητα, ζήτησε από την εφορευτική επιτροπή να εφαρμόσει το καταστατικό προς πάσα κατεύθυνση, ενώ υπενθυμίζοντας, ότι το ίδιο πράγμα είχε ζητήσει και στις προηγούμενες εκλογές αδιαφορώντας για το κόστος και τις απώλειες που τυχόν θα είχε η δική του παράταξη, απέσπασε δικαίως το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

“Ακολουθήστε πιστά το καταστατικό και εφαρμόστε τις διατάξεις του” τόνισε απευθυνόμενος στην εφορευτική επιτροπή ο κ. Γρηγόρης Τζώρτζης, ενώ στην ακολουθούμενη κατάθεση των υποψηφιοτήτων του συνδυασμού του κ. Ηλία Τσεκερίδη, έκπληξη προκάλεσε η αντικατάσταση του κ. Κωσταντίνου Λαμπράκη από την θέση του αντιπροέδρου, η οποία στην συνέχεια δρομολόγησε και την αποχώρηση του από το ψηφοδέλτιο Νέοι Ορίζοντες του κ. Τσεκερίδη και την προσχώρηση του στον συνδυασμό “ Ἑλληνοαμερικανική Αναγέννηση” , όπου θα κατέβει σαν επικεφαλής.

Την κατάθεση των υποψηφιοτήτων του συνδυασμού “Ελληνοαμερικανική Αναγέννηση” , έκανε ο κ. Δημητρίου, ενώ σύμφωνα με την απόφαση της εφορευτικής επιτροπής , παρατείνεται η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων μέχρι την επόμενη Τετάρτη, καθώς δεν είχαν ενημερωθεί αρμοδίως τα μέλη της Ομοσπονδίας, για τις αποφάσεις της συμβουλευτικής επιτροπής και κατά συνέπεια, μπορεί να υπάρχουν στα ψηφοδέλτια υποψήφιοι προς εκλογή , οι οποίοι τελικά μπορεί να αποκλειστούν, εφόσον εμπίπτουν στις διατάξεις του καταστατικού, λόγω απουσιών τους από τις γενικές συνελεύσεις της διετίας.

“Δεν θα κάνουμε εξεταστικές επιτροπές και τρομοκρατία με πειθαρχικά, εφόσον εκλεγούμε”, ανέφερε ο κ. Δημητρίου ενώπιον των μελών του διήμερου συνεδρίου, ενώ τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει ελευθερία του λόγου και να υπάρχει πολιτισμένη αντιπαράθεση και έλεγχος από την πλευρά της αντιπολίτευσης, κατήγγειλε την δημιουργία εξεταστικών επιτροπών και την τροφοδότηση τους με αλλοιωμένα πρακτικά και παραποιημένα έγγραφα.

Ο κ. Δημητρίου ανέφερε επίσης ότι έπεσαν θύματα ενός πογκρόμ διώξεων, τα οποία του θυμίζουν την εποχή του Στάλιν, ενώ χαρακτηρίζοντας “βεντετισμό του χειρίστου είδους “ την συμπεριφορά ορισμένων παραγόντων της Ομοσπονδίας ,τόνισε ότι είναι “αίσχος τα πειθαρχικά και οι εξεταστικές επιτροπές”.

“Να είμαστε εξωστρεφείς και να χρησιμοποιούμε την εξυπνάδα μας για την παραγωγή έργου και όχι για να υποσκάπτουμε τους άλλους” τόνισε ο κ. Δημητρίου ,ο οποίος στο τέλος απηύθυνε έκκληση λέγοντας, “ας ξεχάσουμε το παρελθόν και ας εξομαλύνουμε τις σχέσεις μας για το καλό της Ομοσπονδίας”.

Ερώτηση προς τον κ. Δημητρίου απηύθυνε ο κ. Αλέκος Μπαρμπαγιάννης , ο οποίος καυτηριάζοντας την ήδη γνωστή σε όλους, απουσία των μελών της αντιπολίτευσης από τις γενικές συνελεύσεις και την ειδική καταστατική συνέλευση, που απέτυχε να συνέλθει πριν από λίγες ημέρες λόγω της απουσίας των μελών της αντιπολίτευσης ,ζήτησε να μάθει ποιά θα είναι η μελλοντική στάση του συνδυασμού του στο θέμα, καθώς επίσης και αν σκοπεύουν να τηρήσουν την διεξαγωγή της παρέλασης , κοντά στην ημερομηνία της 25ης Μαρτίου.

“Θέλω να δώσω περισσότερο χρόνο στην Ομοσπονδία” ανέφερε ο κ. Ηλίας Τσεκερίδης και υπενθυμίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι μένει μακριά από την Αστόρια, εντούτοις τρεις με πέντε φορές την εβδομάδα βρίσκεται στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Ο κ Τσεκερίδης εστιάστηκε στην ακριβή ώρα έναρξης των συνεδριάσεων της Ομοσπονδίας και τονίζοντας ότι σέβεται τον χρόνο των ανθρώπων που έρχονται στις συνεδριάσεις , εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, αρχίζοντας πάντα στην προκαθορισμένη ώρα όλες τις γενικές συνελεύσεις, όπως επίσης και τις συνεδριάσεις της επιτροπής παρέλασης.

Ακολουθούν τα ονόματα των υποψηφίων των δυο συνδυασμών:

“ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”

ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣΤΑΝΤΗΣ

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΜΙΧΑΛΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΦΩΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΣΙΩΚΗΣ ΔΗΜΟΣ

ΑΛΙΚΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΡΟΥΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΑΒΒΑ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΔΩΡΙΖΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΛΙΑΜΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΔΡΟΓΚΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΨΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΕΛΑΣΟΥΛΑ ΣΤΕΛΛΑ

ΦΛΟΥΣΚΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΝΙΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΤΟΥΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΑΤΣΑ ΜΑΡΙΑ

ΒΑΡΒΑΤΣΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΙΧΑΛΕΑΣ ΝΑΥΣΙΚΑ

ΓΚΟΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΥΓΙΤΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΚΑΛΑΜΑΡΑ ΕΒΟΝ

ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

“ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ”

1 ΤΣΕΚΕΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

2 ΓΑΛΑΤΟΥΛΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

3 ΒΟΥΡΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

4 ΣΚΩΤΙΔΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΜΙΑΣ

5 ΑΡΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΕΛΟΣ

6 ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΜΕΛΟΣ

7 ΓΚΟΥΣΗΣ ΦΡΟΙΞΟΣ ΜΕΛΟΣ

8 ΓΟΥΡΝΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΕΛΟΣ

9 ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΕΛΟΣ

10 ΖΙΩΓΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΕΛΟΣ

11 ΚΑΛΥΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΛΟΣ

12 ΚΑΤΕΧΗ ΑΥΓΕΡΙΝΗ ΜΕΛΟΣ

13 ΚΑΤΟΣ AΡΓΥΡΙΟΣ ΜΕΛΟΣ

14 ΚΑΤΣΑΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΛΟΣ

15 ΚΟΚΟΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΕΛΟΣ

16 ΚΟΡΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΕΛΟΣ

17 ΝΟΔΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΜΕΛΟΣ

18 ΜΕΙΜΑΡΟΓΛΟΥ ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΜΕΛΟΣ

19 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΕΛΟΣ

20 ΤΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΛΟΣ

21 ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟΣ MΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΕΛΟΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

ΜΑΣΤΡΟΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΑΝΝΑ ΤΣΙΜΗ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΕΙΜΡΟΓΛΟΥ

ΧΡΥΣΟΧΟΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7159&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 27.05.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote