Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow Η παράγκα των “σοφών” και οι σκελετοί στα ντουλάπια των φατριών
Η παράγκα των “σοφών” και οι σκελετοί στα ντουλάπια των φατριών Εκτύπωση E-mail
24.05.12

 

Η παράγκα των “σοφών” και οι σκελετοί στα ντουλάπια των φατριών

 

Έχοντας περάσει μόνο λίγες ημέρες από την δεύτερη αποτυχημένη απόπειρα σύγκλησης της ειδικής καταστατικής συνέλευσης, στην οποία θα παρουσιάζονταν οι προτεινόμενες αλλαγές του καταστατικού και η οποία δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη προσέλευσης των 80 αντιπροσώπων που απαιτεί το υπάρχον καταστατικό και όπως ήταν αναμενόμενο, η Ομοσπονδία διαβαίνει το κατώφλι των εκλογών με τους ίδιους γνωστούς εκλογομάγειρες και την “ παράγκα” των δεξιόστροφων “σοφών”, να επιζητεί πρωταγωνιστικό ρόλο στα τεκταινόμενα, παρά το γεγονός της δίχρονης απουσία τους από όλες τις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται πανηγυρικά η ύπαρξη των συλλόγων σφραγίδων, των οποίων οι αντιπρόσωποι, ενώ όλο το διάστημα της διετούς θητείας της απερχόμενης διοίκησης απείχαν συνειδητά από όλες τις εκδηλώσεις και γενικές συνελεύσεις της Ομοσπονδίας και ουσιαστικά δεν προσέφεραν τίποτα στον οργανισμό, αντίθετα εμφανίζονται την εκλογική περίοδο, προκειμένου με την ψήφο τους να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο το υπάρχον καταστατικό αναφέρει ξεκάθαρα, ότι στην περίπτωση που ένας σύλλογος δεν έχει συμμετοχή δια των αντιπροσώπων του σε τρεις από τις έξι γενικές συνελεύσεις της διετίας, χάνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, ενώ παράλληλα προβλέπει στα καθήκοντα και στις αρμοδιότητες της συμβουλευτικής επιτροπής, την σύνταξη καταλόγου εγκυρότητας των συλλόγων, η οποία πηγάζει από το ειδικό παρουσιολόγιο που πρέπει να τηρείται από την ίδια επιτροπή.

Επίσης το καταστατικό αναφέρει, ότι η έκθεση της συμβουλευτικής επιτροπής υποβάλλεται προ της προκήρυξης των εκλογών στην γενική συνέλευση και στο διήμερο εκλογικό συνέδριο. (ἀρθρο 20)

Όμως στην τελευταία γενική συνέλευση, όπως και χτες στην διάρκεια της πρώτης ημέρας του συνεδρίου, κάτι τέτοιο δεν έγινε και δικαίως δημιουργείται το ερώτημα, ποιός είναι ο ρόλος της συμβουλευτικής επιτροπής και πως υπερασπίζεται την νομιμότητα που υπαγορεύει το καταστατικό.

Οι πληροφορίες λένε ότι ήδη έχει συνταχθεί αυτός ο κατάλογος, ο οποίος εφόσον εφαρμοστεί το καταστατικό και ανακοινωθεί, περισσότεροι απο 30 συλλόγους και μεταξύ αυτών και κάποιοι μεγάλοι, θα πρέπει να αποκλειστούν από την εκλογική διαδικασία του Ιουνίου.


Ιδού λοιπόν η Ρόδος ,ιδού και το πήδημα.

Καθόσον ο σημερινός πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους επικριτές των επιδόσεων της συμβουλευτικής επιτροπής του 2010 και μαζί με όλους τους ηγέτες του συνδυασμού του, ελεινολογούσαν εν χορώ και στηλίτευαν την ανυπαρξία των πρώην, δηλώνοντας παράλληλα, ότι “όταν θα έρθουμε εμείς στα πράγματα, όλα θα αλλάξουν και θα υπάρχει διαφάνεια και δικαιοσύνη” .

“Μπήκε στο ράφι” το πόρισμα της εφορευτικής επιτροπής των εκλογών του 2010, δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος Ηλίας Τσεκερίδης, ενώ για την ιστορία, θα υπενθυμίσω ότι αυτό το πόρισμα υιοθετήθηκε στο σύνολο του από τον ίδιο και την πλειοψηφούσα παράταξη και ενώ η φυσική του κατάληξη θα ήταν να απασχολήσει την πειθαρχική επιτροπή για απόδοση ευθυνών, δυστυχώς κατέληξε στο ράφι , δίνοντας έτσι το δικαίωμα στους θερινούς παραβάτες, να θριαμβολογούν και να ετοιμάζονται και πάλι για νέα κατορθώματα.

Σε μια εποχή που το σύνολο όλων αυτών των “πορφυρογέννητων” θερινών δικτατορίσκων, κανονικά θα έπρεπε να έχει τιμωρηθεί για τις κατά συρροή παραβιάσεις του καταστατικού και τον υποκριτικό και ανακόλουθο για τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας τρόπο που πολιτεύτηκε, εμφανίζεται ξανά στο προσκήνιο και κάνοντας χρήση της αριστίδην εκλογής που τους παρέχει το καταστατικό, αναμένεται να καταλάβουν και πάλι 4 θέσεις στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο.

Καμία ευθύνη και καμία τιμωρία!

Αποτελεί δε μνημείο λαϊκισμού , η μέχρι τώρα στάση του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου, το οποίο χρησιμοποιώντας το ΘΑ και μια σειρά από ανεκπλήρωτες προεκλογικές δεσμεύσεις, υπέκλεψε την ψήφο όλων αυτών που επιθυμούν διακαώς την κάθαρση και την απονομή δικαιοσύνης, προς πάσα κατεύθυνση.

Έφτασε όμως η ώρα της κάλπης και ούτε και εμείς είμαστε χαρούμενοι από τις επιδόσεις σας, όπως και εσύ άλλωστε, αγαπητέ φίλε Ηλία…

Σάκηs Σερέτηs

 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7156&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 27.05.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων