Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Διάλεξη του καθηγητή Θεόδωρου Καρυώτη στην Αστόρια
Διάλεξη του καθηγητή Θεόδωρου Καρυώτη στην Αστόρια Εκτύπωση E-mail
21.05.12

Την σημαντικότητα ανακήρυξης της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης υπογράμμισε ο καθηγητής πολιτικής Οικονομίας Θεόδωρος Καρυώτης το Σάββατο 18 Μαίου στην Αστόρια, όπου παρουσία περίπου 200 Ομογενών , ανέπτυξε τις λεπτομέρειες και τα χαρακτηριστικά που αφορούν σε αυτό το ζωτικό θέμα, ενώ χαρακτηρίζοντας την κρίσιμης σημασίας για την Ελληνική Οικονομία, αναφέρθηκε στην αδιαφορία που επέδειξαν πριν από αρκετά χρόνια οι κκ. Κάρολος Παπούλιας και Γιάννης Καψής, στους οποίους τον παρέπεμψε ο τότε Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου.

Ο κ. Καρυώτης κατηγόρησε επίσης τις κυβερνήσεις Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου για την απραξία που επέδειξαν στο θέμα αυτό, ενώ αντίθετα επαίνεσε τον αείμνηστο Τάσο Παπαδόπουλο και την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία προχώρησε σε οριοθέτηση της ΑΟΖ, συνάπτοντας παράλληλα συμφωνίες με την Αίγυπτο, το Λίβανο και το Ισραήλ.

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στο Σταθάκειο πολιτιστικό κέντρο, με διοργανωτές τον σύλλογο Θεσσαλονικέων Νέας Υόρκης , το Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών Νέας Υόρκης και την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, ενώ τον ομιλητή παρουσίασε ο ιατρός Μανώλης Λαμπράκης, ο οποίος χαρακτήρισε τον ομιλητή σαν τον “πιο σπουδαίο Έλληνα σήμερα”.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7153&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 21.05.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote