Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης
Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Εκτύπωση E-mail
20.05.12

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ 10ης Ιουνίου 2012

Φέρεται σε γνώση των Τακτικών Αντιπροσώπων των Σωματείων Μελών της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, ότι κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου, οι διεργασίες τόσο του προεκλογικού διήμερου συνεδρίου που θα λάβει χώρα την 23η Μαΐου 2012 και ώρα 7:00 μ.μ. και 24η Μαΐου 2012 και ώρα 7:00 μ.μ. στο Σταθάκειο Κέντρο, όσο και οι επικείμενες εκλογές που θα διενεργηθούν την 10η Ιουνίου 2012 (9:00 π.μ. ως τις 6:00 μ.μ.) στο Σταθάκειο Κέντρο, θα γίνουν ως εξής:

ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ



ΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ (Τετάρτη 23 Μαΐου 2012)

1. Εκλογή Προεδρείου (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας), βάσει της παραγράφου 9 του Άρθρου 11.

2. Ανάγνωση έκθεσης πεπραγμένων του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου (Διοικητική και Οικονομικἠ)
Ανάγνωση έκθεσης οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου από την Εξελεγκτική Επιτροπή και έγκριση αυτής από την ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης.

4. Κρίσεις και επικρίσεις επί των πεπραγμένων του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.



ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ (Πέμπτη 24 Μαΐου 2012)

1.Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, βάσει της παραγράφου 1, του Άρθρου 10. Η Εφορευτική Επιτροπή αποτελείται από πέντε (5) τακτικά και δύο (2) αναπληρωματικά μέλη.

2. Υποβολή εγγράφως και ενυπογράφως της αποδοχής των υποδειχθέντων υποψηφίων, βάσει της παραγράφου 3, του Άρθρου 10.

3. Παρουσίαση των υποψηφίων προέδρων αλλά και των υποψηφίων μελών του Δ.Σ. και προγραμματικές δηλώσεις αυτών με ευρεία συζήτηση επί των θεμάτων.

4. Εκλέγονται μετά από υπόδειξη–πρόταση των υποψηφίων για το Διοικητικό Συμβούλιο, παρατηρητές που θα παρίστανται στην καταμέτρηση των ψήφων.



ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ



1.Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από εικοσιένα (21) άτομα που θα εκλεγούν για περίοδο δύο (2) ετών από την ημέρα των εκλογών, με ψηφοφορία.

2. Για να γίνουν αποδεκτές οι υποψηφιότητες για το Δ.Σ. θα πρέπει ο κάθε υποψήφιος να είναι απαραίτητα Αντιπρόσωπος (Τακτικός ή Αναπληρωματικός) πριν την 31η Μαρτίου του ιδίου έτους και ο φορέας που αντιπροσωπεύει θα πρέπει να είναι ταμειακώς και διοικητικώς τακτοποιημένος και νομότυπα εντάξει μέχρι τις 31 Μαρτίου του ίδιου έτους των εκλογών.

3. Οι αρχαιρεσίες διενεργούνται με Συνδυασμούς, που συμπεριλαμβάνουν ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο με εικοσιένα (21) υποψηφίους προς εκλογή, σύμφωνα με το άρθρο 11 (τρόπος διεξαγωγής των εκλογών).

4. Οι Συνδυασμοί παρουσιάζονται κατά τη δεύτερη ημέρα του προεκλογικού διήμερου Συνεδρίου.

5. Ο κάθε Συνδυασμός προκαθορίζει τα αξιώματα του Προέδρου, Α’ Αντιπροέδρου, Γενικού Γραμματέα και Ταμία, ενώ η σειρά κατατάξεως (λίστα) των υπολοίπων μελών που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο είναι αλφαβητική.

6. Οι Συνδυασμοί πρέπει να κατατεθούν αμέσως στην εκλεγείσα Εφορευτική Επιτροπή διεξαγωγής των αρχαιρεσιών.





7. Οι εκλογές διενεργούνται βάσει ονομαστικών καταστάσεων των αντιπροσώπων, τακτικών και αναπληρωματικών, που έχουν το δικαίωμα ψήφου, εφόσoν οι Φορείς τους είναι ταμειακώς τακτοποιημένοι, βάσει της σχετικής εγκυκλίου, στις οποίες θα υπογράφουν οι προσερχόμενοι στην ψηφοφορία, με την επίδειξη της ειδικής ταυτότητας Αντιπροσώπου και προσωπικής αν ζητηθεί.

8. Σε περίπτωση κωλύματος τακτικού Αντιπροσώπου, έχει το δικαίωμα να ψηφίσει ο νόμιμος αναπληρωτής του, εφοδιασμένος με επίσημη βεβαίωση του οικείου Φορέα, υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα, του οικείου μέλους της Ομοσπονδίας, φέρουσα την επίσημη σφραγίδα (seal) του, και με την επίδειξη της ειδικής ταυτότητας αναπληρωματικού αντιπροσώπου, δύο ώρες πριν κλείσει η κάλπη χωρίς βεβαίωση.

9. Μετά το πέρας της ψηφοφορίας, καταμετρούνται οι υπογραφές των ψηφισάντων και ακολουθεί η αποσφράγιση της κάλπης και η καταμέτρηση των φακέλων για να διαπιστωθεί ότι όλοι οι φάκελοι είναι σφραγισμένοι. Μετά το πέρας της διαλογής των ψηφοδελτίων και της καταγραφής της σειράς επιτυχίας ενός εκάστου Συνδυασμού, θα συνταχθεί και θα υπογραφεί το σχετικό πρακτικό. Τέλος θα δοθεί στη δημοσιότητα ο πίνακας του επιτυχόντος Συνδυασμού από την Εφορευτική Επιτροπή κατά σειρά επιτυχίας.



ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ



1. Τις Γενικές Εκλογές της Ομοσπονδίας για την ανάδειξη των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου διενεργεί η Εφορευτική Επιτροπή, η οποία εκλέγεται κατά την ειδική Προεκλογική Γενική Συνέλευση και η οποία αποτελείται από πέντε (5) τακτικά και δυο (2) αναπληρωματικά μέλη.

2. Η εφορευτική Επιτροπή αμέσως μετά την εκλογή της συγκροτείται σε Σώμα, εκλέγοντας τον Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα.

3. Η εφορευτική Επιτροπή θα δεχθεί όλες τις προτάσεις των υποψηφιοτήτων για το Διοικητικό Συμβούλιο. Μετά τη λήξη της υποβολής των υποψηφιοτήτων, βάσει της σχετικής εγκυκλίου προκήρυξης των εκλογών και μετά από τον σχετικό έλεγχο των υποδειχθέντων εγκαίρως υποψηφιοτήτων για το νομότυπο, θα δώσει στη δημοσιότητα τον πίνακα των υποψηφίων συνδυασμών.

4. Ο Γενικός Γραμματέας και ο Ταμίας του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου είναι υποχρεωμένοι εντός της ίδιας μέρας με την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής να παραδώσουν όλες τις Διοικητικές και Ταμειακές καταστάσεις των Συλλόγων Φορέων Μελών της Ομοσπονδίας, ακθώς και τα αποδεικτικά στοιχεία πληρωμών, εγγραφών και συνδρομών των μελών της Ομοσπονδίας και να βοηθήσουν, διευκολύνοντας την Εφορευτική Επιτροπή να διεξαγάγει κατά τον καλύτερο τρόπο τον επιβεβλημένο Διοικητικό και Οικονομικό έλεγχο και να συντάξει το σχετικό πρακτικό έλεγχο.

5. Μετά το πέρας της ψηφοφορίας, κεκλεισμένων των θυρών και μόνον τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής (τακτικά), καθώς και οι παρατηρητές (υποψήφιοι πρόεδροι ή αντιπρόσωποι αυτών), θα προβούν στη διαλογή και καταμέτρηση των ψηφοδελτίων ξεχωριστά και θα καταρτίσουν τον πίνακα της σειράς επιτυχίας.

6. Εάν πριν ή μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, υπάρξουν ενστάσεις κατά του κύρους των εκλογών, αυτές θα πρέπει να υποβληθούν στην Εφορευτική Επιτροπή το αργότερο εντός πέντε (5) ημερών, από τη λήξη των εκλογών, εγγράφως και ενυπόγραφα. Η Εφορευτική Επιτροπή, με τη σύμφωνη γνωμάτευση του Νομικού Συμβούλου, υποχρεούται το αργότερο εντός πέντε ημερών να εκδώσει την ετυμηγορία της και να την κοινοποιήσει στον ενιστάμενο.

7. Η Εφορευτική Επιτροπή σε καμία περίπτωση δεν έχει το δικαίωμα να προβεί στην είσπραξη καθυστερημένων οφειλών προς την Ομοσπονδία και δι’ οιανδήποτε αιτία, κατά τη διάρκεια της θητείας της ούτε δέχεται αλλαγή Αντιπροσώπων (τακτικών ή Αναπληρωματικών).

8. Τα ψηφοδέλτια που θα χρησιμοποιηθούν για τις εκλογές, θα παραδίδονται εντός της αίθουσας ψηφοφορίας από τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής εντός φακέλου, θα σφραγίζονται πάραυτα και θα υπογράφονται από όλα τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής.

9. Η Εφορευτική Επιτροπή, μετά το πέρας της ψηφοφορίας υποχρεούται να συντάξει το σχετικό πρακτικό διεξαγωγής των εκλογών, στο οποίο θα καταγραφούν τα ονόματα των υποψηφίων με τη σειρά επιτυχίας ενός εκάστου και θα παραδοθούν όλα μαζί, πρακτικά, καταστάσεις ψηφοφορίας με τις υπογραφές των ψηφισάντων και τα ψηφοδέλτια, στο νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς επίσης και οι τυχόν υποβληθείσες ενστάσεις, με πρωτόκολλο παραδόσεως και παραλαβής.

10. Τα ψηφοδέλτια μετά την παράδοσή τους στην Διοίκηση διατηρούνται επί εξάμηνον και καταστρέφονται μετά από σύνταξη ειδικού πρακτικού.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7151&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 20.05.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote