Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Επίθεση της κυβέρνησης στον Καρατζαφέρη για το θέμα των Σκοπίων
Επίθεση της κυβέρνησης στον Καρατζαφέρη για το θέμα των Σκοπίων Εκτύπωση E-mail
01.11.07
 Ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς ξεκινούν την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη οι νέες κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Υπέρ της σύνθετης ονομασίας τάχθηκε την Τρίτη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Για «πολιτικό αλτσχάιμερ» έκανε λόγο μιλώντας την Τετάρτη στην εκπομπή του ALPHA «Καλημέρα σας» ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης προκαλώντας τη σφοδρή επίθεση του Θοδωρή Ρουσόπουλου.  

Ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά και απαντώντας σε όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης την Τρίτη για το θέμα των Σκοπίων, είπε ότι «έχω την αίσθηση, ότι ο κ. Μητσοτάκης πάσχει από ένα πολιτικό αλτσχάιμερ, προκειμένου να καλύψει το πολιτικό μέλλον της κόρης του», προσθέτοντας ότι «η κ. Μπακογιάννη υπερασπίζεται αυτή τη στιγμή τα Αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή».

 Ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε μάλιστα, ότι οι βουλευτές της ΝΔ δεν θα δεχθούν την σύνθετη ονομασία. Σκληρή επίθεση στον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγοντας ότι «η προσπάθεια του συγκεκριμένου αρχηγού κόμματος στον οποίο αναφερθήκατε, έχει εμφανείς, αναγνωρίσιμους από όλους τους πολίτες, μικροκομματικούς στόχους και θα πέσει στο κενό.

 Κατά τα λοιπά, οι χαρακτηρισμοί και οι ύβρεις που εκτοξεύει, καθώς και η αμετροεπής αλαζονεία που εκπέμπει, χαρακτηρίζουν τον ίδιο». 

Πάντως σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Τρίτη στο MEGA, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στο θέμα των Σκοπίων, τάχθηκε υπέρ της σύνθετης ονομασίας, τόνισε ότι δεν χρειάζεται η σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και δήλωσε ότι στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών το 1992, δεν υπήρξε δεσμευτική απόφαση, να μην δεχθεί η Ελλάδα τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία.

 Είπε μάλιστα, ότι «ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν με το μέρος μου, με την διαφορά ότι είχε επηρεαστεί από την αντίδραση του λαού εκείνη την εποχή, την οποία έκρινε ότι δεν μπορούσαμε να αγνοήσουμε».

 Ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε και τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών με αφορμή το Σκοπιανό, λέγοντας ότι «είναι γελοίο να μιλάμε για εκλογές με αφορμή του Σκοπιανό». 

Ο πρώην Πρωθυπουργός εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν εσωκομματικά προβλήματα στην κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι είναι δίκαια ορισμένα από τα παράπονα του Βύρωνα Πολύδωρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Βύρων Πολύδωρας είναι μαχητής της παράταξης 30 χρόνια τώρα.

 Δεν θα θίξει ποτέ την παράταξη. Ορισμένα απο τα παράπονα του είναι δίκαια». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι «κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο κ. Πολύδωρας είναι μαχητής της παράταξης.

 Κανείς δεν αμφισβητεί, ότι ως υπουργός είχε δίκαια βεβαίως. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι, το οποίο να αντιβαίνει την πραγματικότητα σε αυτό που λέει ο κ. Μητσοτάκης.

 Αυτό πιστεύει και η κυβέρνηση».     ΑΛΦΑ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=715&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 01.11.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote