Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σκληρή μάχη ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ δίνουν νέες δημοσκοπήσεις
Σκληρή μάχη ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ δίνουν νέες δημοσκοπήσεις Εκτύπωση E-mail
20.05.12

Μία «καυτή» προεκλογική περίοδο και ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα κριθεί την ύστατη στιγμή δείχνουν οι τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύονται την Κυριακή στον Τύπο, καθώς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνονται στα ίδια σχεδόν ποσοστά.

Οι δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύονται στις εφημερίδες Πρώτο Θέμα, Real News και Καθημερινή, καταγράφουν ανοδική τάση κυρίως για την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και οριακά για το ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαίου.

Στην δημοσκόπηση που δημοσιεύει η "Real News", στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,8%, το ΠΑΣΟΚ 14,5% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,5%, το ΚΚΕ 5,9%, η Χρυσή Αυγή 5,8% και η ΔΗΜΑΡ 6,9%. Οικολόγοι -Πράσινοι λαμβάνουν 2,3%, ο ΛΑΟΣ 1,3%,η ΔΗΣΥ 1,7%, η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1,9%, η ΔΡΑΣΗ 0,8% , και άλλο κόμμα 2,2%.

Αναλυτικά:

ΝΔ  24,4%
ΣΥΡΙΖΑ 23,8%
ΠΑΣΟΚ 14,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,5%
ΔΗΜΑΡ 6,9%
ΚΚΕ 5,9%
Χρυσή Αυγή 5,8%
Οικολόγοι -Πράσινοι 2,3%
ΛΑΟΣ 1,3%
ΔΗΣΥ 1,7%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1,9%
ΔΡΑΣΗ, 0,8%
 
Στην δημοσκόπηση που δημοσιεύει το "Πρώτο Θέμα", στην εκτίμηση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 23,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,4%, το ΠΑΣΟΚ 13,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,3%, το ΚΚΕ 5,2%, η Χρυσή Αυγή 5,2% και η ΔΗΜΑΡ 6%. Άλλα κόμματα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7,7% και οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 12%.

Αναλυτικά:

ΝΔ 23,1%
ΣΥΡΙΖΑ 21,4%
ΠΑΣΟΚ 13,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,3%
ΔΗΜΑΡ 6%
ΚΚΕ 5,2%
Χρυσή Αυγή 5,2%

Οκτακομματική Βουλή και πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής». Στη νέα Βουλή εισέρχεται και το κόμμα του Θάνου Τζήμερου «Δημιουργία Ξανά».

Στη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 28%, η ΝΔ 24% και το ΠΑΣΟΚ 15%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, η ΔΗΜΑΡ με 7%, το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 4,5% και η Δημιουργία Ξανά με 3%.

Αναλυτικά:

ΣΥΡΙΖΑ 28%
Νέα Δημοκρατία 24%
ΠΑΣΟΚ 15%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 8%
ΔΗΜΑΡ 7%
ΚΚΕ 5%
Χρυσή Αυγή 4,5
Δημιουργία Ξανά 3%



Ξεκίνησε και επισήμως η προεκλογική περίοδος

Μέσα σε κλίμα έντονων πιέσεων από το εξωτερικό και με τον φόβο εξόδου από το ευρώ η Ελλάδα μπήκε και επισήμως σε προεκλογική περίοδο. Το πρωί του Σαββάτου θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για το κλείσιμο της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών στις 17 Ιουνίου.

Τη διεξαγωγή μίας τηλεμαχίας, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα πρότεινε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης επιβεβαιώνοντας ότι αυτή τη στιγμή ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο βασικός αντίπαλος του προέδρου της ΝΔ στη μάχη για την εκλογική πρωτιά.

«Διμερή» συνεργασία της Κοινωνικής Συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ «εάν αυτή είναι εφικτή», εισηγήθηκε η πρόεδρος του κόμματος Λούκα Κατσέλη στην κεντρική τοποθέτησή της στην 1η πανελλαδική συνάντηση στελεχών της Κοινωνικής Συμφωνίας.

«Με συντριπτική πλειοψηφία η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος σε κοινή συνεδρίαση με την πρώην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ, απoφάσισαν την αυτόνομη κάθοδο του ΛΑΟΣ», βάζοντας τέλος στα σενάρια περί συνεργασίας με τη ΝΔ.

nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7149&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote