Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow "Ο Ολάντ έχει μικρά περιθώρια ελιγμών"
"Ο Ολάντ έχει μικρά περιθώρια ελιγμών" Εκτύπωση E-mail
08.05.12

Η επόμενη κυβέρνηση της Γαλλίας θα έχει πολύ μικρά περιθώρια ελιγμών στην δημοσιονομική πολιτική διότι η οικονομία και τα δημοσιονομικά της χώρας είναι σε "επισφαλή" κατάσταση, υποστήριξε ένα ανώτερο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και στενός συνεργάτης της συντηρητικής καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Πέτερ Αλτμάιερ, αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU, δήλωσε ότι προσωπικά απογοητεύτηκε από το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της Κυριακής στη Γαλλία, στις οποίες ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ κέρδισε τον συντηρητικό υποψήφιο Νικολά Σαρκοζί, όμως εξέφρασε την πεποίθηση ότι το βάρος που ρίχνει η ΕΕ στην μείωση του χρέους δεν θα επηρεαστεί.

"Η γαλλική οικονομία και τα δημοσιονομικά της χώρας παραμένουν σε επισφαλή κατάσταση. Κάθε χώρα η οποία αποπειράται με υψηλότερα ελλείμματα... να διευθύνει μια οικονομία με την προσφορά στο επίκεντρό της θα αντιμετωπίζει την αντίδραση των αγορών και θα βλέπει τα επιτόκια [δανεισμού] να αυξάνονται. "Απλά δεν υπάρχει περιθώριο για ελιγμούς", υποστήριξε.

Η Γαλλία αντιμετωπίζει άτονη οικονομική ανάπτυξη, ένα μεγάλο εμπορικό έλλειμμα, 10% ανεργία και πιεσμένα δημοσιονομικά, στοιχεία που επικαλέστηκε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's όταν μείωσε το αξιόχρεο της χώρας, στερώντας της το τριπλό Α, τον Ιανουάριο.

Αλλά παρά αυτό το υπόβαθρο ο Ολάντ στην διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας υποσχέθηκε να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, να προχωρήσει σε δεκάδες χιλιάδες νέους διορισμούς εκπαιδευτικών και να αναιρέσει τα μέτρα περί αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης που προώθησε ο Σαρκοζί, παρά τις έντονες αντιδράσεις των συνδικάτων και της κεντροαριστεράς.


Πολλοί αναλυτές περιμένουν ότι ο Ολάντ θα αναιρέσει εν μέρει τουλάχιστον τις υποσχέσεις του μετά την απογραφή των δημοσιονομικών δεδομένων που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα.


Ο Αλτμάιερ πρόσθεσε ότι ελπίζει πως, όταν οι γαλλικές βουλευτικές εκλογές ολοκληρωθούν τον Ιούνιο, το Βερολίνο θα μπορέσει να καταλήξει σε μια πολιτική συναίνεση με το Παρίσι για να επαναβεβαιωθεί ότι η ΕΕ θα συνεχίσει την πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής "μια για πάντα".

nooz

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7133&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote