Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αλ. Τσίπρας: Ισχυρό μήνυμα ανατροπής
Αλ. Τσίπρας: Ισχυρό μήνυμα ανατροπής Εκτύπωση E-mail
06.05.12

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι ο λαός με την ψήφο του έδωσε εντολή «να ξημερώσει μία καινούρια μέρα στην πατρίδα» .Για ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα.

Σημείωσε ότι το αποτέλεσμα έδειξε πως οι λαοί της Ευρώπης δεν μπορούν να συμβιβαστούν με «τα μνημόνια της βαρβαρότητας».

«Η ευρωπαϊκή ηγεσία και κυρίως η Μέρκελ, οφείλουν να κατανοήσουν ότι η πολιτική λιτότητας έχει υποστεί ήττα», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι ο λαός με την ψήφο του έδωσε εντολή «να ξημερώσει μία καινούρια μέρα στην πατρίδα, χωρίς τα μνημόνια των βάρβαρων μέτρων, αλλά με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη στο δύσκολο δρόμο για έξοδο από την κρίση».

Εκτίμησε ότι «τα κόμματα που υπέγραψαν τα μνημόνια ερήμην του λαού αποτελούν τη μειοψηφία στο λαό. Όσο κι αν μιλούν για εθνική σωτηρία, ο λαός κατανοεί και απέδειξε στις κάλπες ότι η σωτηρία δεν περνάει από τα μνημόνια».

Παράλληλα, είπε ότι αν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί κατορθώσουν να έχουν οριακή πλειοψηφία στη Βουλή, θα οφείλεται στον εκλογικό νόμο «που παραβιάζει κατάφορα τη λαϊκή βούληση».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που περνά ο τόπος και της μεγάλης ευθύνης που μας αναθέτει ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος» προσθέτοντας ότι «κατανοούμε ότι η μεγάλη μας άνοδος δεν αποτελεί επιβράβευση ενός κόμματος ή ενός προσώπου, αλλά της πρότασής μας για μία κυβέρνηση αριστεράς».

«Μόνη μας δέσμευση είναι να τιμήσουμε την εντολή που μας δίνει ο λαός» είπε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι «από αύριο κιόλας θα επιδιώξουμε συννενόηση, πρωτίστως με τις δυνάμεις της αριστεράς»

skai

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7130&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote