Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Πύρρος Δήμας : Πήρα μια απόφαση σκληρή και δύσκολη, αλλά όχι καλή για το όνομα μου
Πύρρος Δήμας : Πήρα μια απόφαση σκληρή και δύσκολη, αλλά όχι καλή για το όνομα μου Εκτύπωση E-mail
29.04.12

Του Σάκη Σερέτη

Στην κοινοτική αίθουσα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Απριλίου, η χοροεσπερίδα του συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Υόρκης “Πύρρος”, όπου παρουσία πολλών φίλων και μελών του συλλόγου, τιμήθηκε ο Ολυμπιονίκης και πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας άρσης βαρών Πύρρος Δήμας .

Ο κ. Πύρρος Δήμας επισκέφθηκε στην Αμερική πριν από ένα μήνα περίπου και συμμετείχε σαν επίτιμος τελετάρχης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου πουπραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ηγήθηκε της παρέλασης των Ελλήνων της Βοστώνης, όπου στην διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρατέθηκε από την τοπική ΕλληνικήΟμοσπονδία, του απονεμήθηκε τιμητική διάκριση για την συμμετοχή του σαν τελετάρχης της παρέλασης και την συνολική προσφορά του στον Ελληνικό αθλητισμό.

Απευθυνόμενος στους προσκεκλημένους ο κ. Πύρρος Δήμας , ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης και όλους τους παρευρισκομένους, ενώ δίνοντας το δικό του στίγμα, ανέφερε χαρακτηριστικά, “για εμένα είστε όλοι Ηπειρώτες , είμαι και εγώ Ηπειρώτης, δεν υπάρχει Βόρειος Ήπειρος, η Ήπειρος είναι μια και αυτό που με κάνει πολύ χαρούμενο είναι ότι είμαστε όλοι αντάμα” .

Αναφερόμενος δε στην συμμετοχή του στη κεντρική πολιτική σκηνή της Ελλάδας, σαν επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του Πασόκ, τόνισε τα εξής: "Πολλοί από εσάς μου ευχηθήκατε καλή επιτυχία και κάποιοι διαφωνείται με αυτή την απόφαση μου, αλλά δεν μου το είπατε. Ομολογώ ότι φοβάμαι όταν με προσφωνούν κύριε Πύρρο ή κύριε Δήμα, γιατί έχω συνηθίσει να με φωνάζουν με το όνομα μου χωρίς το κύριος. Θα ήθελα όμως να σας τονίσω, ότι εμείς στην Ελλάδα σας έχουμε σαν παράδειγμα, γιατί λειτουργείται υποδειγματικά σε αυτή την χώρα και ακολουθώντας τους νόμους και τους κανόνες της, μεγαλουργείτε. Ελπίζω κάποια στιγμή και εμείς στην Ελλάδα να βάλουμε μυαλό , να δουλέψουμε σκληρά ενωμένοι και να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά. Πήρα μια απόφαση σκληρή και δύσκολη, αλλά όχι καλή για το όνομα μου. Όμως εκεί που μεγάλωσα ήταν δύσκολα, συνέχισα στα δύσκολα και κατάφερα να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα, ενώ και στην Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης βαρών το 2008, πάλι στα δύσκολα την ανέλαβα. Έτσι και σήμερα, στα δύσκολα μου άρεσε να ασχοληθώ με την πολιτική, ενώ είχα προτάσεις και πριν από τέσσερα χρόνια, όπως επίσης και ακόμη πιο παλιά, σε άλλες εκλογές, είχα προτάσεις στις οποίες είχα πει όχι. Τώρα όμως θεωρώ ότι δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια και ο καθένας πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα αυτή την στιγμή.Ποτέ δεν ανήκα σε κανένα κόμμα και ποτέ δεν ήμουν εγγεγραμμένο μέλος, πάντα δηλώνω ότι είμαι Έλληνας" .

Ο κ. Πύρρος Δήμας αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Δημήτρη Κουτούλα για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την στήριξη του σχολείου της Χιμάρας,ανέφερε ότι αυτή την στιγμή στο σχολείο “’Όμηρος” της Χιμάρας, φοιτούν 250 παιδιά και ο σκοπός της επίσκεψης του στην Αμερική, αφορά στην βοήθεια αυτών των παιδιών, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.

Όσον αφορά στην ενασχόληση του με το άθλημα της άρσης βαρών, ανέφερε ότι ξεκίνησε από την ηλικία των επτά χρονών και πέτυχε πάρα πολλά, παρά το γεγονός ότι εκεί που ζούσε δεν υπήρχε δικαιοσύνη, ενώ χαρακτηρίζοντας την άρση βαρών το “άθλημα της δικαιοσύνης”, εξήγησε ότι οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους και δεν μπορεί να σε αδικήσει κανείς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς,ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Ηλίας Τσεκερίδης, ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής Δημήτρης Κούτουλας και ο πρόεδρος του συλλόγου Ηπειρωτών “Πύρρος” Σταύρος Ζιώγκας.

Επίσης παραβρέθηκε η κ. Άρτεμις Παπαδάκου και ο Δρ. ΘεόδωροςΚαρυώτης, οι οποίοι εκπροσωπώντας την ομογένεια, θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του Πασόκ, στην 8η και 4η θέση αντίστοιχα.

Για περισσοτερες φωτογραφιες πατηστε εδω

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7117&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 29.04.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote