Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Βεστερβέλε: Αξεπέραστη ανοησία τα στερεότυπα για τους Έλληνες
Βεστερβέλε: Αξεπέραστη ανοησία τα στερεότυπα για τους Έλληνες Εκτύπωση E-mail
27.04.12

Αξεπέραστη ανοησία αποκαλεί τα ευρέως διαδεδομένα στη Γερμανία στερεότυπα για τους Έλληνες ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε σε συνέντευξή του στη Zeit.

«Αυτά τα στερεότυπα, όπου οι Έλληνες κάθονται κάτω από το δέντρο με ένα μπουκάλι ρετσίνα και ελιές, ενώ οι Γερμανοί δουλεύουν σκληρά, είναι αξεπέραστη ανοησία. Όπως και η ιδέα ότι σύντομα όλοι στην Ευρώπη θα μιλούν γερμανικά» αναφέρει ο Βεστερβέλε αφήνοντας αιχμές για δηλώσεις του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, Βόλκερ Κάουντερ.
 
Ερωτηθείς εάν «αποτελεί λόγο ανησυχίας η αυξανόμενη οργή για την "γερμανική λιτότητα" σε Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία», ο κ. Βεστερβέλε δηλώνει ότι το Βερολίνο εστιάζει στην δημοσιονομική πειθαρχία επειδή δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις μία κρίση χρέους ενισχύοντας το χρέος. «Παράλληλα στηρίζουμε την ανάπτυξη με ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Πιστεύει ακόμη κανείς ότι μπορεί να δημιουργήσει ανάπτυξη μέσω παραγωγής επιπλέον χρέους;» διερωτάται.
 
Σε ερώτηση ότι η πολιτική λιτότητας δεν αποδίδει, όπως δείχνει η εξέλιξη των δημοσιονομικών στην Ισπανία, ο Βεστερβέλε ζητά υπομονή: «Η ισπανική κυβέρνηση δεν θα περικόψει μόνο δαπάνες, αλλά στηρίζεται και σε δομικές μεταρρυθμίσεις. Αλλά αυτό δεν αποδίδει μέσα σε εβδομάδες».
 
Όσον αφορά την απόφαση της Δανίας να επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους, ο γερμανός ΥΠΕΞ τονίζει ότι η ελευθερία μετακίνησης και την ελεύθερη κυκλοφορία στην Ευρώπη δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

«Χρειαζόμαστε τη σωστή ισορροπία μεταξύ ελευθερίας και ασφάλειας. Ως εκ τούτου, καθήκον μας είναι να διασφαλίσουμε τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, έτσι ώστε να καταστήσουμε τις εθνικές πρωτοβουλίες απλά περιττές» δηλώνει.

skai

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7111&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote