Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ποινή 123 ετών για την «Ήλιος»
Ποινή 123 ετών για την «Ήλιος» Εκτύπωση E-mail
20.04.12

Ποινή βάσης 3 ετών επέβαλε το δικαστήριο Αθηνών στους κατηγορούμενους Δημήτρη Πανταζή, Γιώργο Κικκίδη, Γιάνκο Στοΐμένοφ και Άλαν Ίργουιν, οι οποί κρίθηκαν ένοχοι για την αεροπορική τραγωδία της «Ήλιος». Για τις υπόλοιπες κατηγορίες, το δικαστήριο επέβαλε ένα χρόνο φυλάκισης σε κάθε κατηγορούμενο, καθιστώντας έτσι την ποινή στα 123 χρόνια.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο μας στην Αθήνα, Γιάννη Νεάρχου, σημασία έχει το ύψος της πρώτης ποινής, η οποία, σύμφωνα με την νομοθεσία στην Ελλάδα, εάν είναι μέχρι 3 χρόνια είναι εξαγοράσιμη. Το δικαστήριο αποσύρθηκε για να αποφανθεί κατά πόσο θα είναι ή όχι εξαγοράσιμη η ποινή. Σε κάθε περίπτωση, οι κατηγορούμενοι θα εκτίσουν ή θα εξαγοράσουν 10 χρόνια ποινής.

Δύο πράγματα απομένουν προτού πέσει η αυλαία: Κατά πόσο η ποινή θα είναι εξαγοράσιμη και εάν το δικαστήριο θα προσδώσει στην ποινή ανασταλτικό χαρακτήρα.
Ο Εισαγγελέας εισηγήθηκε προς το δικαστήριο να μην γίνουν δεκτές οι εισηγήσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων για αναγνώριση ελαφρυντικών στοιχείων. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισήγηση του Εισαγγελέα.
Ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκαν από το Πρωτοδικείο Αθηνών όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της αεροπορικής τραγωδίας της «Ήλιος».
Ένοχοι κρίθηκαν ο Δημήτρης Πανταζής, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Κικκίδης, Διευθυντής Πτητικών Επιχειρήσεων, Γιάνκο Στοΐμένοφ, Αρχιπιλότος της εταιρείας, και επιπλέον ο επί καθήκοντι μηχανικός της εταιρείας την ημέρα της μοιραίας πτήσης, Άλαν Ίργουιν.
Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του «Π» και του 107,6FM στην Αθήνα, στην αίθουσα του δικαστηρίου ήταν παρόντες μερικοί συγγενείς των θυμάτων ενώ απόντες ήταν όλοι οι κατηγορούμενοι.
Υπενθυμίζεται ότι ακροαματική διαδικασία άρχισε πριν από περίπου τέσσερις μήνες, αμέσως μετά την αθωωτική απόφαση την οποία εξέδωσε, κατά πλειοψηφία, το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.
 
 
Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7093&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote