Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μπρέιβικ: «Είχα έρθει σε επαφή με Σέρβους εθνικιστές»
Μπρέιβικ: «Είχα έρθει σε επαφή με Σέρβους εθνικιστές» Εκτύπωση E-mail
18.04.12

Συνεχίζεται σήμερα, τρίτη μέρα της δίκης, η εξέταση του 33χρονου Άντερς Μπρέρινγκ Μπρέιβικ που δολοφόνησε 77 ανθρώπους στη Νορβηγία τον Ιούλιο του 2011. Ο προκλητικός Μπρέιβικ ισχυρίζεται ότι είχε έρθει σε επαφή με εθνικιστές από την Σερβία πριν από μια περίπου δεκαετία.

Ο Μπρέιβικ δήλωσε ότι το 2001 ήρθε σε επαφή με Σέρβο εθνικιστή στη Λιβερία, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η κατηγορούσα αρχή παρουσίασε και ένα απόσπασμα από των 1500 σελίδων μανιφέστο του 33χρονου, όπου ισχυρίζεται ότι είχε συνδεθεί με Σέρβους συντηρητικούς οι οποίοι πραγματοποιούσαν ελέγχους για να βεβαιωθούν ότι ο Μπρέιβικ ήταν «ο κατάλληλος».


Ο δολοφόνος- η κατάθεση του οποίου δεν μεταδίδεται- ισχυρίζεται επίσης ότι είναι μέλος του τάγματος των Ιπποτών του Ναού, την ύπαρξη του οποίου απορρίπτουν οι εισαγγελείς.

Χθες, ο μακελάρης δήλωσε πορκλητικά ότι οι επιθέσεις του ήταν οι πιο θεαματικές και καλοσχεδιασμένες μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και διαβεβαίωσε ότι θα τις επαναλάμβανε, ενώ ζήτησε να αθωωθεί από το δικαστήριο καθώς όπως υποστήριξε, όσα έκανε ήταν για την υπεράσπιση της πατρίδας του από την πολυ-πολιτισμικότητα.

Ο επικεφαλής ομάδας στήριξης για τους επιζώντες των επιθέσεων της 22ας Ιουλίου δήλωσε ότι ο Μπρέιβικ πρέπει να δικαστεί ως κατά εγκληματίας που διέπραξε μαζικές δολοφονίες και όχι ως κάποιος με πολιτική ατζέντα και ιδεολογία.

ethnos

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7090&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote