Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος Εκτύπωση E-mail
11.04.12

Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος σε λίγο θα οδηγηθεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης. Στις 11.15, ο κ. Τσοχατζόπουλος πέρασε την πόρτα της ΓΑΔΑ, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους, «πάμε στον ανακριτή και θα τα πούμε εκεί». Κατόπιν ακολούθησε τις απαραίτητες διαδικασίες μέχρι να φτάσει στο γραφείο του ανακριτή.

Στον πρώην υπουργό, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης από τον ειδικό ανακριτή που παρέλαβε τη δικογραφία για την υπόθεση των περιουσιακών του στοιχείων, αποδίδεται το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Για το θέμα των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τις εισαγγελείς πρωτοδικών Ευγ. Κυβέλου και Ελ. Σίσκου που ξεκίνησε το 2010, με αφορμή δημοσιεύματα για την υπόθεση της αγοράς του ακινήτου επί της Διονυσίου Αεροπαγίτου και αφορούσε τη νομιμότητα της αγοραπωλησίας και το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων με ερευνώμενα αδικήματα τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδίκημα διαρκές, αλλά και φορολογικές παραβάσεις.

Στο πλαίσιο της έρευνας ο πρώην υπουργός κλήθηκε ενώπιον των Εισαγγελέων με την ιδιότητα του υπόπτου τον Οκτώβριο του 2011. Με το πέρας της προκαταρκτικής ο φάκελος διαβιβάστηκε στον ειδικό ανακριτή κ. Μάλλη ο οποίος σε συνεννόηση με την Εισαγγελία εξέδωσε ένταλμα σε βάρος του πρώην υπουργού.

Ολοκληρώθηκε η έρευνα στα δύο σπίτια της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η έρευνα, παρουσία του εισαγγελέα Γ. Δραγάτση, στα δύο σπίτια της κόρης του κ.Τσοχατζόπουλου, Αρετής, σε Κολωνάκι και Παλαιό Ψυχικό. Η κ. Αρετή Τσοχατζοπούλου, όπως και η σύζυγος του πρώην υπουργού είναι εμπλεκόμενες στην υπόθεση, αλλά δεν περιλαμβάνονται στα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από τον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πέντε εντάλματα εκδόθηκαν, καθώς οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ύποπτοι φυγής, αλλά και λόγω της βαρύτητας της πράξης. Συνολικά στην υπόθεση είναι κατηγορούμενοι περισσότερα από 10 πρόσωπα, ενώ πηγές της Εισαγγελίας χαρακτηρίζουν τα στοιχεία «πολλά και πολύ σοβαρά» .

Η δίωξη ασκήθηκε, μάλιστα, όπως λέγεται, βάσει στοιχείων που αντλήθηκαν από τις υποθέσεις για τα υποβρύχια, αλλά και από δικογραφίες που αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα, επί υπουργείας του κ. Τσοχατζόπουλου. Ήδη πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία, μέτοχο ποδοσφαιρκού συλλόγου και έναν ξάδελφο του Α. Τσοχατζόπουλου, που φέρεται ως διαχειριστής οff shore εταιρίας.

Έτσι το βασικό αδίκημα, που όμως είναι παραγεγραμμένο, είναι η δωροδοκία από την οποία οι ενδείξεις οδηγούν στο κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Πληροφορίες αναφέρουν πως στα σπίτια της κόρης του πρώην υπουργού εντοπίστηκαν κρίσιμα έγγραφα με κινήσεις λογαριασμών, πλάκες χρυσού, ενώ κατασχέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για τη σύλληψη Τσοχατζόπουλου

«Η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της». Με αυτό τον τρόπο σχολιάζουν πηγές της Ιπποκράτους, σχετικά με τη σύλληψη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Προσθέτουν μάλιστα ότι η Δικαιοσύνη «θα ήταν προτιμότερο να το είχε κάνει με μεγαλύτερη ταχύτητα».

Σχόλια πολιτικών για τη σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε μία απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης», ανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, κληθείς να σχολιάσει τη σύλληψη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, δήλωση με την οποία συμφώνησε και ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης.

Η δήλωση έγινε στο περιθώριο της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων και των ΕΛΤΑ, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Επιτέλους, μετά από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Δικαιοσύνη λειτούργησε, συλλαμβάνοντας τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο», δήλωσε, από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη.

Παράλληλα, σχολιάζοντας το γεγονός ότι η σύλληψη του κ. Τσοχατζόπουλου γίνεται την ημέρα προκήρυξης των εκλογών εκτίμησε ότι «υπάρχει ο φόβος να εκληφθεί από τους πολίτες ως ένας φερετζές του πολιτικού συστήματος, το οποίο καταρρέει και το οποίο λίγες μέρες πριν αθώωσε τη Siemens».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7080&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote