Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ
ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ Εκτύπωση E-mail
08.04.12

Του Σάκη Σερέτη

Στην κόντρα οι μνηστήρες για μια θέση στο κάδρο της “κραταιάς”.
Την τιμητική τους έχουν οι παρασκηνιακές ζυμώσεις εν όψει της προεκλογικής περιόδου στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης και στο αμφιθέατρο της πρόσκαιρης συμμαχίας, εμφανίζονται σημαιοστολισμένοι και βαμμένοι με τα χρώματα της μάχης, όλοι οι “συνήθεις ύποπτοι” μνηστήρες της Ομογενειακής εξουσίας.

Από την μια πλευρά βρίσκεται η ομάδα των “σοφών” που αποτελείται από 3-4 παρακμιακούς παράγοντες ανενεργών συλλόγων, τους οποίους ενώνει ο διακαής πόθος άσκησης εξουσίας και η παραγραφή αδικημάτων των εκλεκτών τους, ενώ στην προσπάθεια στρατολόγησης των “γαλάζιων” οπαδών που συντηρούν χρόνια απωθημένα, κυριαρχεί η μετατροπή του σκηνικού σε ένα παιχνίδι προσωπικών επιδιώξεων, δείχνοντας ολοκάθαρα την προθυμία σύναψης συμμαχίας, ακόμη και με τον διάβολο.

Στην αντίπερα όχθη παρατεταγμένη, βρίσκεται η ομάδα που κινεί τα νήματα εξουσίας στην “κραταιά” και κραδαίνοντας την σκουριασμένη ρομφαία της διαφάνειας, υπερθεματίζει τις καθυστερήσεις απονομής δικαιοσύνης και κάποιες λανθασμένες επιλογές της διετούς θητείας της, ενώ δίνοντας την εντύπωση ότι οι ψηφοφόροι έχουν μνήμη χρυσόψαρου, ετοιμάζεται να επαναλάβει τα γνωστά και τετριμμένα πλέον σλόγκαν παραγωγής έργου.
Ωστόσο, στην συγκεκριμένη ομάδα υπάρχουν και οι λαμπερές εξαιρέσεις νέων παραγόντων, των οποίων η σημαντική προσφορά και το αθόρυβο έργο τους , συγκαταλέγεται στα θετικά της σημερινής διοίκησης.
Μοναδικοί κριτές στην μάχη χαρακωμάτων που ετοιμάζουν οι μνηστήρες της εξουσίας, αναδεικνύονται οι ψηφοφόροι της Ομοσπονδίας , οι οποίοι θα κληθούν αποτιμώντας την προσφορά του καθενός, να ορίσουν ποιός θα είναι ο επόμενος διαχειριστής, στην ομογενειακή πολυκατοικία των 91 ταμειακώς τακτοποιημένων συλλόγων.
Ανοικτό πλέον και το επάγγελμα του “ κομιστή”
Μέσα σε όλα τα κλειστά επαγγέλματα που άνοιξαν πρόσφατα, ανήκει και το επάγγελμα του Ομογενειακού “κομιστή” μετρητών και εγγράφων της προεκλογικής περιόδου, το οποίο στο παρελθόν, αποτελούσε αποκλειστικό προνόμιο ελαχίστων “πορφυρογέννητων” παραγόντων της Ελληνικής Ομοσπονδίας στην Νέα Υόρκη.
Επιτέλους, μέσα στον κακό προεκλογικό χαμό που επικρατεί στην αυλή μας, έγινε και κάτι καλό, το οποίο όπως αποδείχτηκε ανοίγει νέες θέσεις εργασίας και προσδιορίζει καινούργιους θεσμικούς ορίζοντες για τους ενδιαφερόμενους.
Βέβαια οι λεπτομέρειες, καθώς επίσης και το είδος αμοιβής του συγκεκριμένου επαγγέλματος, πιστεύω ότι σύντομα θα ανακοινωθεί από το σωματείο νεοπροσληφθέντων , το οποίο θα μπορούσαν κάλλιστα να εντάξουν και στο δυναμικό της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης.
Ακολουθώντας την συνταγή του κουρέματος…
Έντονη δυσαρέσκεια και προβληματισμό προκάλεσε η αψυχολόγητη ενέργεια του παρόντος διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, σχετικά με το αυθαίρετο κούρεμα των ωρών διάρκειας παραλαβής συνδρομών και εγγράφων αλλαγής αντιπροσώπων, την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Μαρτίου 2012.
Η απουσία όμως των αρμοδίων οργάνων της Ομοσπονδίας την συγκεκριμένη ημέρα, επανέφερε στην μνήμη μας τον άτυπο ρόλο του “κομιστή”, ο οποίος ανέλαβε να παραλάβει τα μετρητά χρήματα των συνδρομών και τις αλλαγές αντιπροσώπων των φορέων που βρήκαν την πόρτα της Ομοσπονδίας κλειστή και να τις παραδώσει στον νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας το ίδιο βράδυ.
Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχει ανακοινωθεί εάν θεωρείται έγκυρη και εντός των χρονολογικών ορίων, η παράδοση συνδρομών και εγγράφων αλλαγής αντιπροσώπων, σε πρόσωπα που δεν ορίζονται από το καταστατικό της Ομοσπονδίας, αλλά το σίγουρο είναι, ότι εάν δεν ήταν κλειστές οι πόρτες της Ομοσπονδίας, δεν θα κατέφευγαν σε αυτή την λύση.
Έκπληκτος διαπίστωσα, ότι ανάμεσα στους φορείς που κατέφυγαν στον “κομιστή”, ήταν και η Κοινότητα του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, η οποία επέλεξε να πληρώσει σε μετρητά μάλιστα, το ποσόν των 200 δολαρίων που αντιστοιχεί στην συνδρομή της Κοινότητας προς την Ομοσπονδία για το έτος 2012.
Μια άλλη περίεργη περίπτωση που χρειάζεται διευκρίνηση, αφορά στην διπλή πληρωμή συνδρομής του συλλόγου Ελλήνων ιατρών, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, είχε καταβληθεί και αυτή σε μετρητά το μεσημέρι της 31ης Μαρτίου από τον κ. Φρίξο Γκούση, ενώ σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Νικόλαος Διαμαντίδης που ανέλαβε τον ρόλο του “κομιστή”, παρέλαβε το ποσόν των 200 δολαρίων από τον πρώην πρόεδρο και δικηγόρο Δημήτρη Καλαμαρά, προκειμένου να τακτοποιήσει την συνδρομή του συλλόγου των Ελλήνων ιατρών.
Βέβαια η υπόθεση του “κομιστή” με το μετρητό χρήμα και τις αλλαγές αντιπροσώπων την τελευταία στιγμή, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά σχετικά με την ορθή λειτουργία των φορέων που κατέφυγαν σε αυτή την λύση, αλλά παράλληλα μου θυμίζει και μια περίπτωση της προεκλογικής περιόδου του 2008, όπου ένας άλλος “κομιστής”, λέγεται, ότι κατέθεσε μετρητά χρήματα ύψους 2,600 δολαρίων που αφορούσαν συνδρομές “ξεχασιάρηδων” συλλόγων.
Το αξιοπερίεργο όμως αυτής της ιστορίας, είναι ότι ενώ ο “κομιστής” του 2008 κάνοντας χρήση της καταληκτικής ημερομηνίας, εδραίωσε την συμμετοχή των “ξεχασιάρηδων” συλλόγων στις εκλογές της εποχής εκείνης , εφέτος ευρισκόμενος σε θέση ισχύος, αποφάσισε να κλείσει απροειδοποίητα τις πόρτες της Ομοσπονδίας στις 5.30 το απόγευμα.
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7075&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 09.04.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote