Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Απολογισμός πεπραγμένων και αιχμές στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής παρέλασης
Απολογισμός πεπραγμένων και αιχμές στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής παρέλασης Εκτύπωση E-mail
03.04.12

Του Σάκη Σερέτη

Ευχολόγια, απονομή συγχαρητηρίων προς τους διοργανωτές της παρέλασης και πολλές εύστοχες παρατηρήσεις που αφορούν στην βελτίωση των διεργασιών της επόμενης παρέλασης, ήταν το αντικείμενο της τελευταίας μετά την παρέλαση πανομογενειακής συνεδρίασης που έγινε στο Σταθάκειο την Πέμπτη 29 Μαρτίου.

Από την τρέχουσα έγγραφη οικονομική αναφορά που μοιράστηκε στο κοινό, προκύπτουν έσοδα της τάξης των 403,815.00 δολαρίων , ενώ το σύνολο των εξόδων ανέρχεται στις 334,443.42 δολάρια και το καθαρό κέρδος που υπολείπεται, αντιστοιχεί στο ποσόν των 69,371.58 δολαρίων.

“Η παρέλαση ήταν μεγαλοπρεπής και επιτυχημένη” δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής διεξαγωγής παρέλασης Δρ. Φρίξος Γκούσης και απονέμοντας ευχαριστίες προς την Ομογένεια και όλους τους εθελοντές, εστιάστηκε στην προσφορά της Γεωργίας Κοτζαμάνη, Έλενας Κοντάλιπου, Φωτεινής Παπαδοπούλου και του Απόστολου Σκοτίδα, οι οποίοι συνετέλεσαν καταλυτικά στην επιτυχία της παρέλασης.
Ιδιαίτερη αναφορά στην πολύτιμη προσφορά του κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, ο οποίος “διοργάνωσε εξαιρετικά την εκδήλωση στο ξενοδοχείο Πλάζα και αναβάθμισε την παρέλαση” έκανε ο Δρ.Φρίξος Γκούσης, ενώ παράλληλα εκτόξευσε ανώνυμες αιχμές εναντίον μερικών άλλων, οι οποίοι όπως τόνισε χαρακτηριστικά, “ σε παρόμοιες εκδηλώσεις, καπηλεύονται τις περιστάσεις για προσωπική προβολή και όφελος”.
Στην μεγαλοπρεπή εκδήλωση του Ξενοδοχείου Πλάζα, προς τιμήν του μοναδικού τελετάρχη της παρέλασης γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, καθώς επίσης και στην καλλίτερη από πέρυσι, τηλεοπτική κάλυψη της παρέλασης από το κανάλι 9 αναφέρθηκε ο κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, ο οποίος εστιάζοντας στην αυξημένη συμμετοχή των νέων από τα διάφορα Πανεπιστήμια της ευρύτερης περιοχής ,ευχαρίστησε την ομογένεια για την ενεργό συμμετοχή της, καθώς επίσης και όλους τους εθελοντές της διοργάνωσης.
Σχετικά με το τιμητικό δείπνο στο ξενοδοχείο Πλάζα ο κ. Κρίστοφερ ανέφερε, “ότι αν και συγκεντρώθηκαν περισσότερα χρήματα από πέρυσι, εντούτοις δεν προβλέπεται να υπάρξει το αντίστοιχο κέρδος για το ταμείο της παρέλασης” και συγκριτικά ανέφερε ότι τα έσοδα της εκδήλωσης άγγιξαν τις 92,000.00 δολάρια, ενώ τα έξοδα φτάνουν στις 88,000.00 δολάρια.
Ο κ. Φίλιπ Κρίστοφερ τόνισε επίσης στην απουσία των περισσοτέρων από τους προηγούμενους τελετάρχες των παρελάσεων , “οι οποίοι θα μπορούσαν να συνεχίζουν να εργάζονται συμβάλλοντας με τον τρόπο τους κάθε χρόνο στην επιτυχία των παρελάσεων”, ενώ κλείνοντας την ομιλία του, ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί τους, προκειμένου να συμβάλλουν οικονομικά στα έξοδα της φετεινής παρέλασης.
Απευθύνοντας ευχαριστίες προς όλους ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης, ανέφερε ότι “όλα τα σχόλια για την φετεινή παρέλαση ήταν θετικά” και τονίζοντας την μεγάλη προσφορά του κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, ευχαρίστησε επίσης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τονίζοντας όμως την απουσία μερικών μελών του, οι οποίοι έλαμψαν δια της απουσίας τους από τις διεργασίες της παρέλασης.
Ο κ. Τσεκερίδης αναφέρθηκε επίσης, στην έλλειψη τηλεοπτικής κάλυψης της παρέλασης εκ μέρους των Ελληνικών ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στην Νέα Υόρκη, τονίζοντας ότι έδειξαν μόνο λίγα στιγμιότυπα από την παρέλαση της Ομογένειας, η οποία πραγματοποιήθηκε ειρηνικά και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.
Στην εξαιρετική ομιλία του γερουσιαστή της Νέας Υερσέης Ρόμπερτ Μενέντεζ, αναφέρθηκε ο καθηγητής Βασίλης Πετράτος, τονίζοντας ότι από το 1957 που παρακολουθεί ανελλιπώς τις παρελάσεις και τις παράλληλες εκδηλώσεις της Ομογένειας, δεν έχει ακούσει ποτέ κάποιον άλλο πολιτικό, να εκφράζεται με τόσο θερμά λόγια για την Ελλάδα.
Ο κ. Πετράτος αναφέρθηκε επίσης, στην απουσία εκλεγμένων παραγόντων της Ομογένειας από την τιμητική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο από τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα προς τιμήν της εθνικής μας ανεξαρτησίας, χαρακτηρίζοντας την “μεγάλη παράλειψη”.
Ευχαριστίες προς τα μέλη της επιτροπής του που ρύθμισε την ομαλή κυκλοφορία της παρέλασης απηύθυνε ο κ. Κώστας Κατσάνος και τονίζοντας ότι η φετεινή παρέλαση διήρκησε δυο ώρες και σαράντα λεπτά, αναφέρθηκε στα τσιφτετέλια και τα διάφορα λαϊκά τραγούδια που συνόδευαν κάποια άρματα, τα οποία όπως επεσήμανε δεν συνάδουν με το πνεύμα της παρέλασης.
Ο κ. Κατσάνος πρότεινε επίσης, να πραγματοποιείται δυο εβδομάδες πριν από την παρέλαση η κλήρωση της σειράς των τμημάτων που θα παρελαύνουν , ούτως ώστε να υπάρχει χρόνος για την έγκαιρη δημοσιοποίηση μέσω των ΜΜΕ, ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς τους αντιπροσώπους των συλλόγων –μελών της Ομοσπονδίας που συμμετέχουν στις διεργασίες της παρέλασης, να ενημερώνουν όπως έχουν καθήκον τους συλλόγους τους, για τις λεπτομέρειες και την σειρά της παρέλασης .
Στην μέχρι τώρα συγκέντρωση του ποσού των 13.000 δολαρίων από το λαχείο αναφέρθηκε ο κ. Βασίλης Εγγλέζος και υπενθυμίζοντας την κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Σταθάκειο στις 22 Απριλίου, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα έσοδα του λαχείου θα αγγίξουν τις 35.000 δολάρια.
Ευχαριστίες προς όλους τους συντελεστές της παρέλασης εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωσταντίνος Λαμπράκης και απευθύνοντας συγχαρητήρια προς την γραμματέα πρακτικών των συνεδριάσεων της επιτροπής παρέλασης Φωτεινή Παπαδοπούλου , αναφέρθηκε στην παρουσία μερικών αρμάτων, των οποίων η εμφάνιση και η μουσική υπόκρουση δεν ταίριαζαν με τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου.
Η καθολική απουσία των μελών του διοικητικού συμβουλίου από την έπαρση της Ελληνικής σημαίας στο Μπόουλινγκ Γκριν , τονίστηκε επικριτικά από τον κ. Κώστα Πηγή, ο οποίος ανέφερε ότι εκτός από τον πρόεδρο Ηλία Τσεκερίδη, κανένας άλλος από τα εικοσιένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν ήταν παρών.
Την πρόταση να μεταφερθεί η εκδήλωση της Παρασκευής που γίνεται στο Σταθάκειο ,μια εβδομάδα νωρίτερα ή μετά την παρέλαση κατέθεσε ο συντονιστής της παρέλασης Θεόδωρος Μοσχοκάρφης, ενώ ο κ. Ντίνος Ράλλης, πρότεινε να θεσμοθετηθεί μια ακόμη εκδήλωση στην Πλατεία Αθηνών στην Αστόρια, όπου παρουσία των Ευζώνων της προεδρικής φρουράς θα υψώνεται η Ελληνική σημαία.
Ο κ. Βασίλης Γκουρνέλος αναφέρθηκε στην μικρή συμμετοχή του κοινού στην τελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση και παράλληλα εστιάστηκε στην ανάγκη χρήσης και της Αγγλικής γλώσσας, η οποία θα προσφέρει πολλά στην προσέλκυση της νεολαίας.
 
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7069&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 03.04.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote