Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σαμαράς: «Λύστε μου τα χέρια για να κυβερνήσω»
Σαμαράς: «Λύστε μου τα χέρια για να κυβερνήσω» Εκτύπωση E-mail
31.03.12

Είναι «ανάγκη, όχι δική μου επιλογή» η νέα προσφυγή στις κάλπες αν δεν προκύψει βιώσιμη κυβέρνηση, λέει ο πρόεδρος της ΝΔ. Δεσμεύτηκε για μέτρα ελάφρυνσης χαμηλοσυνταξιούχων και πολυτέκνων και ζήτησε να γίνουν «ταχύτατα» τα κέντρα λαθρομεταναστών.

«Το χειρότερο σενάριο είναι να μην μπορεί να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση. Και τότε θα είναι αναπόφευκτη η προσφυγή σε νέες εκλογές. Από ανάγκη, όχι από δική μου επιλογή», υποστηρίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

 Eκτιμά μάλιστα ότι το κόμμα του είναι σήμερα «η μόνη συντεταγμένη δύναμη σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει» και μόνο η ΝΔ «μπορεί να δώσει μία σταθερή κυβέρνηση ικανή να αλλάξει την στην Ελλάδα όσα πρέπει να αλλάξουν, να διαπραγματευθεί στο εξωτερικό, να δώσει στη χώρα αίσθημα ασφάλειας και προοπτικής».

 «Είμαστε στόχος πολλών, και μέσα στην Ελλάδα διότι θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα και να ξεβολέψουμε πολλούς. Πολλές φορές και από παράγοντες εκτός Ελλάδας διότι ξέρουμε να διαπραγματευόμαστε το δημόσιο συμφέρον. Για αυτό και θα κερδίσουμε την αυτοδυναμία», όπως λέει.

 Μάλιστα, για την επομένη της ανόδου του στην εξουσία ο κ.Σαμαράς δεσμεύεται για ένα κυβερνητικό σχήμα με λίγα μέλη, ενώ «ρίχνει γέφυρες» και προς τμήματα της παράταξης που διαγράφηκαν ή αποχώρησαν.

 «Χωρούν όσοι συστρατευθούν στον αγώνα για αυτοδυναμία και βοηθήσουν σε αυτό. Και αν προκάλεσαν κάποιοι τραύμα προηγουμένως και σήμερα θελήσουν να το θεραπεύσουν και αυτό είναι σημαντική βοήθεια», όπως λέει.

 Οχι σε νέους ή βαρύτερους φόρους

Ο κ.Σαμαράς προσπαθεί να καθησυχάσει για τα νέα μέτρα που το σύνολο του Τύπου εκτιμά ότι είναι προ των πυλών, την επομένη των εκλογών. «Από τα 3 δισ. που προβλέπονται να συμφωνηθούν τον Ιούνιο για το 2012 και από τα άλλα 7 δισ. για το 2013-14 έχουμε ήδη εξασφαλίσει ότι δεν θα αφορούν νέους φόρους ή αύξηση υφιστάμενων φόρων. Ακόμα ότι δεν θα θίγουν τους πιο αδύναμους», όπως τονίζει.

 Αντίθετα, δεσμεύεται να πάρει μέτρα υπέρ χαμηλοσυνταξιούχων και πολυτέκνων. «Ξέρετε πόσο κοστίζει η αποκατάσταση των κατώτατων συντάξεων; Περίπου 350 εκατ. ευρώ. Τα πολυτεκνικά επιδόματα στοιχίζουν πολύ λιγότερο. Και από αυτά επειδή ξοδεύονται όλα θα επιστρέψουν στο κράτος πάνω από τα μισά μέσα από την ίδια την αγορά», σημειώνει.

 Κλειδί το φρένο στη λαθρομετανάστευση

Στο στόχαστρο του κ.Σαμαρά μπαίνει και πάλι ο νόμος Ραγκούση για την παροχή ιθαγένειας, αλλά παράλληλα προσπαθεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών για τα στρατόπεδα των λαθρομεταναστών.

 «Ασφαλώς πρέπει να δώσουμε πειστικές απαντήσεις στις εύλογες ανησυχίες των κατοίκων. Οπωσδήποτε πρέπει να εξασφαλίσουμε αντισταθμιστικά μέτρα για τις τοπικές κοινωνίες και εγγυήσεις ασφάλειας. Αλλά κάπου πρέπει να γίνουν αυτά τα κέντρα. Και ταχύτατα», τονίζει.

 Με εξεταστική για «Το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο» απειλεί η ΝΔ

Εξάλλου, σε δήλωσή του το μεσημέρι του Σαββάτου ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και στον πρώην και τον νυν πρόεδρό του, για την διετία που οδήγησε την Ελλάδα στα δύο διαδοχικά μνημόνια.

 «Η αρχή της θητείας του κ. Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σημαδεύτηκε τελικά από την επιχείρηση συγκάλυψης των τεράστιων ευθυνών του προκατόχου του κ. Παπανδρέου, που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή.

 Οι ευθύνες αυτές είναι καταγεγραμμένες, έχουν ομολογηθεί και τίποτα δεν μπορεί να τις διαγράψει όσες προσπάθειες και αν κάνει ο κ. Βενιζέλος.

 Το κουκούλωμα που επιχειρήθηκε χθες στη Βουλή, εκθέτει προσωπικά τον κ. Βενιζέλο. Και ας γνωρίζουν όλοι ότι τα αποκαλυπτήρια των ευθυνών που βαραίνουν την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, δεν θα αργήσουν. Γιατί αποτελεί δέσμευση για τη ΝΔ ότι, στη νέα Βουλή μία και μόνη Εξεταστική θα γίνει: Το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο», καταλήγει ο κ.Μιχελάκης.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7064&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote