Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow Ποιός πληρώνει τον “βαρκάρη”;
Ποιός πληρώνει τον “βαρκάρη”; Εκτύπωση E-mail
27.03.12

Του Σάκη Σερέτη

Η δημοφιλής ιστορία του χορηγού που θα αναλάμβανε τα έξοδα μεταφοράς των Ευζώνων στην Νέα Υόρκη, χαρακτηρίζεται από πολλούς ως μεγάλο παραμύθι και σαν παραμύθι στο τέλος του, δείχνει ότι θα καταλήξει με το γνωστό “έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα”.

Όμως στη συγκεκριμένη ιστορία, υπάρχουν αρκετά κενά που θα πρέπει να καλυφθούν, καθώς αναζητείται εναγωνίως ο “καλός” δράκος, όπως επίσης και οι τυχόν συνεργάτες που συμπληρώνουν τους ήρωες του παραμυθιού.

Αφού λοιπόν έχουμε ακούσει την αρχή της ιστορίας από τους υπεύθυνους διεξαγωγής της παρέλασης, οι οποίοι δήλωναν ευθαρσώς την ύπαρξη του Έλληνα χορηγού που θα καλύψει την μεταφορά των Ευζώνων στην Νέα Υόρκη, ήρθε η ώρα να τοποθετηθούν επίσημα και να μας αποκαλύψουν ποιός πληρώνει τον “βαρκάρη”.
Η επιβεβαίωση της πληροφορίας από τον Γενικό Πρόξενο στην Νέα Υόρκη, που ήθελε τον Υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη, να έχει υπογράψει την εκταμίευση της σχετικής δαπάνης από τα ταμεία του Ελληνικού κράτους, αφήνει έκθετους τους παράγοντες της Ελληνικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα διαλαλούσαν τον ανώνυμο ιδιώτη χορηγό και το μηδενικό κόστος μεταφοράς των Ευζώνων για τον Έλληνα φορολογούμενο.
Μοιραία λοιπόν μετά από αυτή την εξέλιξη, αυξάνονται τα κελεύσματα διαλεύκανσης αυτού του μυστηρίου, καθώς εάν αποδειχθεί ότι αυτή η δαπάνη προήλθε από τα ταμεία του Ελληνικού κράτους, θα αποτελεί “οξύμωρο σχήμα” κατά την έκφραση φίλου αναγνώστη και σίγουρα θα προκαλέσει ειρωνικά σχόλια, σχετικά με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε σαν ομογενείς, την συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς τον Ελληνικό λαό.
Συνοψίζοντας, θα ήθελα να υπενθυμίσω το εναπομείναν οικονομικό όφελος από την περσινή διεξαγωγή της παρέλασης στην Νέα Υόρκη, το οποίο όπως μας ανακοίνωσαν πρόσφατα, ανήλθε στο ποσόν των 120.000 δολαρίων και πλέον.
Εύλογα λοιπόν μπορεί ο καθένας από εμάς να αναρωτηθεί, γιατί δεν αναλαμβάνει και αυτή την δαπάνη η Ομοσπονδία, από την στιγμή που τα οικονομικά της γενέτειρας βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και τα μεσαία και κατώτερα στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.
Να θυμίσω επίσης, την υιοθέτηση του κεντρικού θέματος της φετεινής παρέλασης στην 5η λεωφόρο, το οποίο τόνιζε την “Αλληλεγγύη προς τον Ελληνικό λαό” και φυσικά δεν επιτρέπει ούτε σαν σκέψη, την εκταμίευση οποιουδήποτε ποσού για τις ανάγκες της παρέλασης στην Νέα Υόρκη, το οποίο θα πηγάζει από τις θυσίες των Ελλήνων φορολογουμένων.
Ας φροντίσουν λοιπόν οι διοικούντες την Ομοσπονδία, να ανατρέψουν αυτή την δυσάρεστη κατάσταση και εάν δεν είναι υπαρκτός ο περιβόητος ιδιώτης χορηγός, ας αναλάβει η Ομοσπονδία την πληρωμή και αυτών των εξόδων, γιατί μόνο έτσι θα μπορούμε σαν ομογένεια να κρατάμε ψηλά το κεφάλι.
Άλλωστε η ομογένεια είναι αυτή που στηρίζει οικονομικά την Εθνική μας παρέλαση και δεν πιστεύω ότι ετούτη την στιγμή, θα βρεθεί έστω και ένας που θα έχει αντίθετη άποψη.
Όσον αφορά στον συγγραφέα του εν λόγω παραμυθιού, θα πρέπει να του αποδοθούν τα δέοντα, γιατί εάν αποδειχθούν αποκυήματα της φαντασίας του οι ελπιδοφόρες ιστορίες του, η απλή λογική παραπέμπει σε πρόσθετες οφειλές για τον Έλληνα φορολογούμενο.
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7058&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 29.03.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων