Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Παρέλαση των Ελλήνων στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν.
Παρέλαση των Ελλήνων στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν. Εκτύπωση E-mail
27.03.12

Νέα Υόρκη

Οι απαισιόδοξες μετεωρολογικές προβλέψεις και η επικρατούσα συννεφιά δεν κατάφεραν να κάμψουν τους Ομογενείς της μητροπολιτικής περιοχής Νέας Υόρκης, οι οποίοι για μια ακόμη χρονιά έδωσαν δυναμικά το παρών στην 5η λεωφόρο εορτάζοντας την 191η επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Έχοντας σαν κεντρικό θέμα της παρέλασης την “αλληλεγγύη προς τον Ελληνικό λαό”, περισσότερα από 104 πεζοπόρα τμήματα και 46 άρματα διέσχισαν υπερήφανα την 5η λεωφόρο του Μανχάταν και μεταφέροντας το μήνυμα των Ελλήνων της διασποράς, επιβεβαίωσαν την αγάπη και την έμπρακτη υποστήριξη προς την πατρίδα.

Τελετάρχης της φετεινής παρέλασης ήταν ο φιλέλληνας Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος άνοιξε την παρέλαση συνοδευόμενος από τον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ηλία Τσεκερίδη, καθώς επίσης και τους πολιτικούς επισκέπτες από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Μεταξύ των τμημάτων που παρέλασαν, ήταν και οι μαθητές του μουσικού σχολείου της Λάρισας που επισκέφθηκε την Νέα Υόρκη πρόσφατα, όπως επίσης και μια ομάδα φοιτητών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στην πόλη μας για εκπαιδευτικούς λόγους.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, παραβρέθηκε στην παρέλαση ο δήμαρχος Νέας Υόρκης Μαικλ Μπλουμπεργκ, καθώς επίσης και η φιλέλλην Αμερικανίδα γερουσιαστής Κάρολιν Μαλλόνι , ο γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ, οι οικονομικοί ελεγκτές Νέας Υόρκης και Νάσο Τομ Ντι Νάπολι και Γεώργιος Μαραγκός, οι πολιτειακοί γερουσιαστές Μιχάλης Γιάνναρης, Ντιν Σκέλος και Μαρτι Γκόλντεν, οι πολιτειακοί βουλευτές Αραβέλλα Σιμωτά και Νικόλ Μαλλιωτάκη.

Την Ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησαν οι βουλευτές Ηλίας Καρανίκας και Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ την Κυπριακή Δημοκρατία ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά.

Την παρέλαση έκλεισαν μέλη του κινήματος “Είμαστε όλοι Έλληνες”, τα οποία εκδηλώνοντας συμπαράσταση προς τον Ελληνικό λαό, είχαν πραγματοποιήσει πρόσφατα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μανχάταν.

Τέλος, η παρέλαση μεταδόθηκε ζωντανά από το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι 9, ενώ αντίστοιχες συνδέσεις με προβολή στιγμιότυπων της παρέλασης και συνεντεύξεις, πραγματοποίησε η ΕΡΤ , το τηλεοπτικό κανάλι του Αντένα και το NGTV του Δημήτρη Καστανά.

 

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7057&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 27.03.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote